Mijlpaal

Inhuldiging 1000ste laadpunt van TotalEnergies in Vlaanderen

Bij de inhuldiging in Aarschot. Foto: TotalEnergies

TotalEnergies viert een mijlpaal met de inhuldiging van het 1000ste laadpunt voor elektrische voertuigen. Dit is in het kader van de door de Vlaamse overheid georganiseerde uitrol van publieke laadinfrastructuur in Vlaanderen, waarbij TotalEnergies voor Vlaams-Brabant en West-Vlaanderen verantwoordelijk is.

Hoewel de laadpaal in Aarschot niet exact het 1000ste laadpunt is, is het toch een belangrijke mijlpaal voor TotalEnergies. Het bedrijf heeft ondertussen 1118 laadpunten in dienst binnen de MOW-concessie verspreid over Vlaams-Brabant en West-Vlaanderen. “De laatste maanden zijn we in een stroomversnelling geraakt wat betreft installaties. 2023 eindigden we met 582 laadpunten in dienst, maar alleen al in het eerste kwartaal van 2024 hebben we dat aantal verdubbeld. TotalEnergies zal dit tempo aanhouden of zelfs verhogen”, zegt Stefaan De Ganck, Managing Director van TotalEnergies Charging Solutions Belgium.

Opbouwen van vertrouwen

“Het voorzien van voldoende laadinfrastructuur is essentieel voor het opbouwen van vertrouwen bij EV-bestuurders omdat het hen de gemoedsrust geeft altijd en overal te kunnen laden. Tegelijk willen we hiermee het vertrouwen in EV-voertuigen vergroten waardoor de drempel om over te stappen op elektrisch rijden wordt verlaagd”, aldus de Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken. ”Het is daarom ook mijn ambitie om te zorgen voor de versnelde uitbouw van zowel publieke, semi-publieke als private laadpunten in Vlaanderen. Momenteel telt Vlaanderen meer dan 34.000 laadpunten en daarmee zijn we de snelst groeiende regio qua laadinfrastructuur in Europa.”

“Meer en meer mensen rijden elektrisch, en dus is het belangrijk om voldoende laadplek te voorzien, zeker in dorpscentra. Ik ben dan ook heel blij met dit 1000ste laadpunt van TotalEnergies. Alweer een stap dichter in onze lokale klimaatdoelstellingen maar vooral een belangrijke uitbreiding voor onze Aarschottenaars”, zegt de Vlaams minister van Binnenlands Bestuur. “De overheid moet daar natuurlijk niet alleen voor zorgen. Private bedrijven staan te trappelen om mee te werken aan die duurzame transitie. Moedig dat enthousiasme aan en je gaat in geen tijd de 2000ste laadpaal zien verschijnen.”

Onderwerpen:

Auteur: Belinda Meijers