Skip to content Skip to navigation

Benoit Carwash in Knokke installeert apart droogportaal

Benoit Carwash in Knokke investeerde recent in een aparte drooginstallatie. Hiervoor klopte de carwash aan bij WashTec dat de bestaande wasinfrastructuur aanvulde met een Takt-droogportaal. Op die manier wordt de capaciteit van deze carwashuitbating verdubbeld: terwijl er één voertuig wordt gewassen, kan er een andere wagen worden gedroogd. Hierdoor beschikt Benoit Carwash nu als het ware over een miniwasstraat. 

Q8-klanten in het Groothertogdom Luxemburg kunnen dankzij Micrelec en CCV voortaan contactloos betalen op de tankpiste

Het Oost-Vlaamse bedrijf Micrelec, gekend als ontwikkelaar en installateur van automatisatie-oplossingen voor tankstations, is tevens ook integrator die samen met betrouwbare partners innovatieve producten aanbiedt. Eén van die partners is CCV, dat al ruim 60 jaar betaaloplossingen ontwikkelt. Samen realiseerden ze bij hun klant Q8 een grootschalig project in Groothertogdom Luxemburg, waarbij ze de buitenbetaalpalen van de Q8-stations uitrustten met een NFC-lezer.

Vandemoortele bouwt verder aan een duurzame toekomst met nieuwe CEO Yvon Guérin

Op 20 maart 2020 kondigde de Raad van Bestuur van Vandemoortele een wissel aan de top van de onderneming aan. Na acht jaar bij Vandemoortele neemt CEO Jules Noten afscheid van het bedrijf, waar hij onder meer de Bakery-afdeling opnieuw deed groeien. Ook de bouw van het Food Experience Center, de innovatieve ontmoetingsplaats voor werknemers, klanten en leveranciers, gebeurde op zijn initiatief. Vanaf 1 juli 2020 wordt Jules Noten opgevolgd door Yvon Guérin, de huidige Managing Director Bakery Products.

Eerste editie Carwash Professional Forum uitgesteld

Ook het Carwash Professional Forum, dat op 26 maart 2020 voor de eerste maal in Keulen zou worden georganiseerd, wordt door toedoen van het Coronavirus verplaatst naar 1 september 2020. De locatie blijft ongewijzigd. De organisatie wil het uitsel aanwenden om het programma verder te stofferen. In de voormiddag staan lezingen geprogrammeerd, in de namiddag worden de deelnemers meegenomen op een carwashtour. .

Ook UNITI expo verschuift beursdatum door Covid-19

UNITI expo, 's werelds belangrijkste beurs voor de carwash- en tankstationbranche, ziet zich door de snelle verspreiding van het Coronavirus doorheen Europa genoodzaakt om maatregelen te nemen. De beurs zou oorspronkelijk van 26 tot en met 28 mei 2020 in Stuttgart plaatsvinden, maar verschuift nu naar februari 2021. UNITI expo 2021 zal nu van 9 tot 11 februari worden georganiseerd. Hiermee volgt UNITI expo het voorbeeld van talloze vakbeurzen en events wereldwijd. 

Update: Carwashes moeten sluiten

Gisteren (17 maart 2020, nvdr) nam de Nationale Veiligheidsraad nieuwe, strengere maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Eén van die besluiten houdt in dat niet-essentiële handelszaken vanaf vandaag 18 maart om 12 uur hun deuren moeten sluiten. Car- en selfwashes behoren ook tot die doelgroep en zullen hun activiteiten tot 5 april 2020 moeten stopzetten. Tankstations mogen wel nog open blijven. 

Welke maatregelen kan ik in mijn zaak nemen om de coronaverspreiding tegen te gaan?

Bij veel tankstationondernemers en hun medewerkers heerst er momenteel heel wat ongerust over het coronavirus. Om de verspreiding van Covid-19 tegen te gaan, is het aangewezen om de nodige maatregelen in acht te nemen. Hieronder zetten we alvast enkele belangrijke adviezen voor u op een rijtje: