Skip to content Skip to navigation

CO2-belasting op benzine, diesel, stookolie en aardgas op komst in Duitsland

In het kader van nieuwe klimaatplannen hebben de Duitse regeringspartijen beslist om eenCO2-heffing op benzine, diesel, stookolie en aardgas in te voeren. Dit zal vanaf 2021 gefaseerd gebeuren. In een eerste fase zal de prijs van benzine en diesel met circa 3 eurocent toenemen. Vanaf 2026 zal een extra heffing van 9 à 15 eurocent per liter worden doorgevoerd. Het moet verrekend worden met de handel in emissierechten, een maatregel waaraan ook de oliemaatschappijen zich hebben gecommitteerd.

 

PitPoint haalt eerste tender in Frankrijk binnen

PitPoint gaat voor de regionale vervoersmaatschappij Berthelet Cars een groengastankstation ontwerpen, bouwen en beheren in Genas, een voorstad van Lyon. Bij het station gaan 30 bussen tanken die rijden op groengas dat deels in Frankrijk wordt geproduceerd. Berthelet Cars opereert verschillende openbaar vervoerslijnen en focust zich op diensten van en naar het vliegveld van Lyon. Berthelet begon met een groengasprogramma om in te spelen op de groeiende behoefte van klanten naar schonere brandstoffen. Het contract tussen PitPoint en Berthelet heeft een looptijd van 10 jaar.

Carrefour kiest voor betaalautomaat van Madic

Madic group sleepte onlangs een tender van Carrefour in de wacht. Hierdoor zal de onderneming de APL3-betaalautomaten van Lafon leveren en installeren op de tankstations van Carrefour. Op die manier wil Carrefour beantwoorden aan de nieuwe PCI-normen op het vlak van de beveiliging van banktransacties op betaalautomaten. De uitrol van dit project staat gepland voor 2019 en 2020. 

Sociale fraude bij twee op drie handcarwashes

425 van de 632 handcarwashes in ons land die vorig jaar gecontroleerd werden, waren niet in orde met de regelgeving. Dat blijkt volgens de krant 'Het Belang van Limburg' uit controles van de sociale inspectie. Bij deze handcarwashes stelden de inspecteurs inbreuken zoals schijnzelfstandigheid, zwartwerk en illegale arbeid. Twee jaar nadat staatssecretaris voor Fraudebestrijding Philippe De Backer uitpakte met een plan om de sociale fraude en economische uitbuiting in handcarwashes strikter aan te pakken, blijkt het probleem groter dan gedacht.

Car Wash Show Europe is van start gegaan

Op woensdag 18 september 2019 werd de vakbeurs Car Wash Show afgetrapt. Op de eerste beursdag konden de bezoekers niet enkel tal van interessante innovaties ontdekken, maar ook boeiende lezingen van onder meer Cornelis van de Pol, Robert Andre en Brian Madderson bijwonen. Verder werden de Car Wash Hall of Fame Awards uitgereikt. Die gingen naar Brian Madderson (Car Wash Association UK) en Suzanne Huisman (BBRV). ACE mocht de Award voor Beste Stand in ontvangst nemen. Gisteren vonden reeds de Car Wash Tours plaats.

TSG levert selfwashinstallatie bij tankstation Bruno in Tessenderlo

Op de nieuwe locatie van Group Bruno in Tessenderlo, vlak bij de E313, heeft TSG naast de Tokheim-materialen, zoals de FuelPOS-kassa, de brandstofpompen en de betaalterminals ook de volledige selfwashinstallatie mogen leveren. Daarbij stond TSG in voor het volledige design, de selectie van de componenten, de installatie en de oplevering van de wasboxen. TSG kreeg het vertrouwen van Group Bruno omwille van zijn expertise, de service en de duidelijke keuze voor kwalitatieve componenten van leveranciers zoals Kärcher, Wasserschmidt (voor het waterrecyclagesysteem) en Easywash.

Total rondt de kaap van 1.000 stations met zonnepanelen

Een tankstation in het Marokkaanse Marrakech mag zich de duizendste tanklocatie noemen waar Total zonnepanelen plaatste. In totaal werden er op deze site 134 m² zonnepanelen geïnstalleerd, waardoor men volledig zelf kan instaan voor de energievoorziening. In 2016 lanceerde het Franse olieconcern een wereldwijd project waarbij in totaal 5.000 stations, verspreid over 57 landen, met zonnepanelen worden uitgerust. Op die manier wil Total zijn CO2-uitstoot jaarlijks met ruim 50.000 ton reduceren.