Skip to content Skip to navigation

Dover Fueling Solutions en ABB gaan samenwerken

Dover Fueling Solutions (DFS), een onderdeel van Dover Corporation, maakte midden juli 2019 bekend dat het een collaboratie aanging met ABB om hun elektrische laadpalen te verdelen aan locaties in Europa. Door de krachtige DC-laders en snelladers van ABB aan zijn portfolio toe te voegen is DFS in staat om Europese brandstofretailers een compleet aanbod tankstationuitrusting aan te bieden. ABB is wereldwijd marktleider op het vlak van laadinfrastructuur voor elektrische voertuigen. Het verkocht al meer dan 11.000 DC-snelladers in 76 landen.

Total Nederland wint Werf& Award met Retail Academy

Jan Riedijk, HR Directeur Total Nederland (l) en Bjørn Gallée, Directeur DITIS HR (r)

Total Nederland N.V. is met haar Retail Academy in de prijzen gevallen. Dit maatschappelijke HR-initiatief biedt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een vierdaagse leerwerkstage aan, met uitzicht op een baan in een van haar tankstations. Gebleken succes heeft ervoor gezorgd dat Total een Werf& Award in de categorie beste recruitmentcase 2019 heeft gewonnen. “Deze award is de kroon op ons werk!”, reageert Niels Tap, general manager Servauto Nederland B.V, de exploitatiemaatschappij van Total Nederland N.V.

Staat de huisbeurs van Trendy Foods al in je agenda?

Op zondag 8 en maandag 9 september 2019 kunt u weer terecht in de Leuvense Brabanthallen voor de huisbeurs van Trendy Foods. Tijdens dit event plaatst de groothandel zijn uitgebreid assortiment in de kijker en kunt u bij de verschillende merken en leveranciers diverse nieuwigheden ontdekken en genieten van talrijke promoties. Tevens zijn er 120 reizen naar Bodrum (Turkije) te winnen.

Sprekersprogramma Car Wash Show Europe raakt steeds meer ingevuld

De organisatie van Car Wash Show Europe maakte onlangs enkele nieuwe sprekers bekend die op woensdag 18 en donderdag 19 september 2019 een lezing zullen geven tijdens deze vakbeurs. Een eerste spreker die aan het programma werd toegevoegd is Brian Madderson, voorziter van de Britse Petrol Retailers Association. Hij komt op woensdag 18 september 2019 vertellen over hoe zijn vereniging, samen met de Britse overheid de strijd aangaat tegen de illegale carwashes in het Verenigd Koninkrijk. De presentatie van Madderson vindt plaats van 11u30 tot 12u in zaal 1.

PitPoint opent CNG-station in Eindhout

PitPoint, een dochteronderneming van Total, blijft de groei van het Belgische CNG-netwerk ondersteunen door middel van de bouw van nieuwe stations in Vlaanderen, Brussel en Wallonië. Sinds 9 juli 2019 kunnen automobilisten nu ook CNG tanken bij het Total-tankstation op de Hezemeer in Eindhout. "Het uitbouwen van een breed CNG-netwerk is onze allergrootste prioriteit, en met de opening van het station in Eindhout zetten we weer een stap in die richting.

Proefproject omtrent offshore waterstofproductie op de Noordzee

Volgend jaar gaat het eerste project voor de productie van waterstof op zee van start. Plaats van het gebeuren is een gas- en olieplatform voor de kust van het Nederlandse Scheveningen, dat zal worden uitgerust met een zogenaamde elektrolyser om waterstof mee te vervaardigen. Op de Noordzee zijn twee energiebronnen aanwezig waarmee van water waterstof wordt gemaakt, namelijk gas en windenergie. Met behulp van elektriciteit uit deze bronnen wordt water dan opgesplitst in waterstof en zuurstof. De waterstof kan worden aangewend als schone brandstof.

LNG-terminal Zeebrugge klaar om langetermijncontracten tot 2044 te sluiten

De Belgische federale energieregulator CREG heeft het tariefvoorstel en het voorstel van LNG Dienstenovereenkomst goedgekeurd voor het boeken van slots om LNG-schepen te lossen en voor additionele opslagdiensten op de LNG-terminal in Zeebrugge. Deze goedkeuring maakt voor Fluxys LNG de weg vrij om voor de terminal nieuwe langetermijncontracten tot 2044 af te ronden.