Skip to content Skip to navigation

Special Uniti 2018 - Service Station Magazine

Automechanika Frankfurt is toe aan zijn vijfentwintigste editie

(Foto's doc. Automechanika)

Van 11 tot en met 15 september 2018 zijn de verwachte 133.000 bezoekers  welkom  op ’s werelds belangrijkste vakbeurs voor de automotive service industrie, waar ze de innovaties van bijna 5.000 exposanten kunnen bezichtigen. Deze jubileumeditie zal er iets anders uitzien dan de voorbije beursjaargangen. De organisatie voerde immers enkele wijzigingen door. Zo vindt Automechanika Frankfurt voor de eerste maal plaats samen met de deelbeurs REIFEN. Tevens werd er een specifiek klantenprogramma ontwikkeld.

Tankstations geven alsmaar meer korting

De maatregelen die genomen werden in het kader van de taxshift hadden een grote impact op het prijsverloop voor diesel en benzine. Dat blijkt uit het tweede kwartaalverslag 2018 van het Prijzenobservatorium. In 2014, het jaar voor de taxshift,  was de maximumprijs voor benzine (1,6 euro/liter) een pak hoger dan die voor diesel (1,42 euro/liter). Tussen 2014 en het eerste semester 2018 is de maximumprijs voor diesel echter met 1,9 % gestegen (tot 1,44 euro/liter), terwijl deze voor benzine met 8,0 % gedaald is (tot 1,47 euro/liter).

TOTAL voegt elektrisch aanbod toe aan zijn brandstofkaart in België

TOTAL lanceert in België een aanbod voor toegang tot de elektrische laadzuilen in samenwerking met NewMotion. Dit aanbod biedt de professionele klanten toegang tot meer dan 70.000 elektrische laadzuilen in 25 Europese landen, met inbegrip van de 40 nieuwe snelle elektrische laadpunten die Total onlangs in ons land geïnstalleerd heeft. De klanten kunnen zich voortaan inschrijven voor deze bijkomende dienst die hen in staat stelt hun elektrische of hybride voertuigen op te laden en tegelijk te blijven profiteren van de vele producten en diensten die de brandstofkaart van Total aanbiedt.

Diversi Foods en Wolf ButterBack vormen sterke partners

In het voorjaar werd het bedrijf Diversi Foods onderdeel van de Martin Braun groep, waartoe ook Wolf ButterBack behoort. Diversi Foods staat sinds het prille begin voor authenticiteit, kwaliteit, ervaring en innovatie in bake-off, diepvries en vers binnen de bakkerijsector. In de loop der jaren is het bedrijf uitgegroeid tot een internationale totaalleverancier voor een breed gamma aan bakkerijproducten, meer bepaald in het private label segment van brood, voor retail, food service en private label.

Newco Europe op de Conway-najaarsbeurs 2018

Op 9 en 10 september 2018 organiseert Conway haar najaarsbeurs in Brussels Expo te Brussel. Als partner van Conway is Newco Europe aanwezig met een stand (standnr C2) om u kennis te laten maken met hun team, hun assortiment en hun unieke werkwijze. Uiteraard heeft Newco Europe een aantal geweldige promoties voor u in petto tijdens deze dagen. Hoogtepunt van hun beursdeelname is de lancering van de vernieuwde AllRide Connect-lijn. Newco Europe nodigt u alvast uit om kennis te maken met deze verbeterde lijn smartphone- en tabletaccessoires in aantrekkelijke, nieuwe verpakking. 

Rode Duivels zorgen voor 1.600 gratis wasbeurten bij XL Carwash

Naar aanleiding van het WK Voetbal pakte XL Carwash uit Kontich uit met een ludieke actie: “Win Duivelse wasbeurten. Drogen de Rode Duivels hun tegenstander af? Dan wassen wij gratis je auto.’ Per goal deelde XL Carwash 100 gratis carwashbeurten uit. Tijdens het WK 2018 in Rusland scoorden de Rode Duivels uiteindelijk 16 goals. Dit betekende dus dat er in totaal 1.600 gratis wasbeurten te winnen vielen. Bij elke goal werden na de wedstrijd 50 gratis wassingen uitgedeeld aan iedereen die als supporter zijn wagen liet reinigen.

Tankstations langs snelweg brengen Vlaamse overheid gemiddeld 1,5 miljoen euro op

Vorig jaar leverden de 22 concessies voor winkels en tankstations langs de autosnelwegen de Vlaamse overheid 32.837.161 euro op. Dit blijkt uit de repliek van Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts op een vraag van Vlaams SP.A.-fractieleider Joris Vandenbroucke. De duurste concessie is die van het station in Kalken (langs de E17) met ruim 2.993.000 euro.. De concessie waarvoor minst moet betaald worden, is die in Nazareth: ongeveer 214.300 euro. Total telt de meeste concessies in Vlaanderen, namelijk 8 van de 22.