Skip to content Skip to navigation

Saveurs & Métiers biedt de voedingsprofessionals 3 inspiratiedagen aan

Saveurs & Métiers, de vakbeurs die voortaan ieder jaar plaatsvindt, opent de deuren van haar 4e editie op 26, 27 en 28 januari 2020 in Namur Expo. Saveurs & Métiers is de niet te missen afspraak voor professionals uit de voedings- en horecasector: ze ontdekken er de nieuwste sectortrends en vinden er alle oplossingen (apparatuur, materiaal of producten) die hun zaak nodig heeft. Hoewel de beurs vasthoudt aan haar niche, werd het aanbod dit jaar uitgebreid met 'retail on the go', een markt in volle bloei.

Zakenbank Rotschild zoekt koper voor CID Lines

De Britse investeringsgroep IK Investment Partners zet de Ieperse firma CID Lines, gespecialiseerd in hygiëneproducten voor landbouw-, de transport- en de voedingssector in de etalage. Dat meldt de krant De Tijd. IK Investment schakelt hiervoor de gerespecteerde zakenbank Rotschild in. Het dossier bevindt zich momenteel nog in een beginstadium, maar het is de bedoeling om de deal in de komende maanden te finaliseren. Het prijskaartje voor het bedrijf kan oplopen tot 300 miljoen euro. Ook de carwashbranche is de hygiënemultinational actief via het gekende merk Kenotek.

Vandemoortele presenteert zijn gloednieuw Food Experience Center

Recent stelde voedingsgroep Vandemoortele zijn gloednieuwe complex in Gent voor. Het Vandemoortele Food Experience Center, een ultramoderne duurzame werkomgeving en ontmoetingsplaats voor werknemers, productontwikkelaars, culinaire chefs, klanten en leveranciers, weerspiegelt in alle facetten de slogan ‘shaping a tasty future’. Het van oorsprong West-Vlaamse bedrijf dat 120 jaar geleden (1899) werd opgericht, behoort vandaag wereldwijd tot de absolute top wat betreft de productie van bakkerijproducten en margarines, culinaire oliën en vetten.

Oprichter carwash Isocom in Ternat overleden

Het bericht bereikte ons dat de heer Hugo Van Nijverseel op 75-jarige leeftijd overleden is. Van Nijverseel richtte carwash Isocom op. Deze is gelegen nabij het op- en afrittencomplex van de E40 in Ternat en wordt uitgebaat door zijn echtgenote en hun 3 zonen. Het team van de Service Station Magazine betuigt zijn medeleven aan de familie en vrienden van Hugo Van Nijverseel en wenst hen veel sterkte in deze moeilijke periode.

Total opent eerste bio CNG-tankstation in ons land

Sinds 10 december kan het grote publiek terecht op het  eerste Belgische bio CNG-station. Dat bevindt zich aan de Werkhuizenkaai in Brussel en wordt uitgebaat door Total. Deze 'groene' CNG, geproduceerd op basis van organisch afval, is afkomstig van een biomassacentrale in Nederland. Deze Total wordt bevoorraad door Sibelga, de Brusselse beheerder van het elektriciteits- en gasnet. Het biogas is goedkoper voor de automobilist en biedt daarnaast diverse ecologische voordelen.

Kärcher valt in de prijzen

De firma Kärcher was erg succesvol tijdens de uitreiking van de German Design Awards 2020. In totaal werden er 5 Kärcher-producten bekroond voor hun opmerkelijke vormgeving. Deze internationale award wordt uitgereikt door het Duitse Style Council en heeft als bedoeling unieke designtrends te ontdekken en te belonen. Ook de CWB3 Klean!Star iQ roll-over van Kärcher was één van de winnaars. De jury prees onder meer de verschillende stijlvolle kleurstellingen en de attractieve uitvoeringen.

Nieuwe website toont alle tanklocaties van de LodderCard

Via een nieuwe, interactieve website (www.LodderCard.com) kunnen pasgebruikers van de onlinetankpas LodderCard in één oogopslag zien waar ze in de nabije omgeving terecht kunnen. Die pagina, www.LodderCard.com, met daarop alle tankstations waar de LodderCard geaccepteerd wordt, kwam vorige week online. De LodderCard is een product van Locase, een zusterbedrijf van Lodder Software.