Skip to content Skip to navigation

Ontdek de laatste trends op de huisbeurs van Trendy Foods

Al zowat 40 jaar organiseert Trendy Foods een grootse B2B-voedingsbeurs. Elk jaar reizen duizenden klanten uit het hele land naar dit evenement, dat een absolute must is geworden in de FMCG-sector. Gedurende deze twee dagen profiteren bezoekers van forse kortingen op hun bestellingen en kunnen ze speciale verzoeken doen aan fabrikanten. Bovendien kunnen bezoekers op de beurs voordelen verzamelen om op reis te gaan of multimediageschenken te ontvangen (naast het MILESloyaliteitsprogramma dat het hele jaar door geldig is).

Gemeente Maasmechelen veroordeeld tot terugbetaling ‘pistooltaks’

Na een klacht van Groep Bruno, uitbater van een aantal tankstations in het Limburgse, heeft de rechter beslist dat de gemeente Maasmechelen de taks op tankpistolen in benzinestations, de zogenaamde ‘pistooltaks’ moet terugstorten aan de uitbaters. De gemeente Maasmechelen gaat echter in beroep tegen deze uitspraak.

EG Group neemt het Amerikaanse Cumberland Farms over

Het Britse EG Group kondigt de overname aan van de Amerikaanse keten van gemakswinkels Cumberland Farms, dat zo’n 600 winkels en tankstations telt in 8 Amerikaanse staten. Er zijn ruim.9000 mensen tewerkgesteld bij Cumberland Farms. Tot april 2018 had EG Group geen vestigingen in de VS, maar met de overname van Cumberland Farms zal het bedrijf bijna 1.700 winkels tellen. De keten zal na de overname actief zijn in 30 staten. Bij EG Group werken momenteel meer dan 30 duizend werknemers, op circa 5.200 locaties in Europa, USA en Australië.

Istobal verstevigt partnership met Motor Fuel Group in Verenigd Koninkrijk

Istobal UK gaat nauwer samenwerken met Motor Fuel Group (MFG), de grootste onafhankelijke tankstation operator in het Verenigd Koninkrijk. Beide partijen tekenden onlangs een nieuw, intenser samenwerkingsakkoord. Hierdoor zal Istobal de komende 3 jaar carwashinstallaties en chemie aan MFG en zal tevens instaan voor het onderhoud. Concreet zullen er dit jaar 28 Istobal M'Start roll-overs en 95 selfwashes, stofzuigers en luchtunits worden geïnstalleerd op de MFG-sites. Motor Fuel Group telt ruim 900 stations die onder de merken BP, Shell, Esso, Texaco, JET en Murco worden uitgebaat.

Gabriëls tekent beroep aan tegen weigering vergunning tankstation Asse

In de gemeente Asse kocht de firma Gabriëls twee panden aan de Edingsesteenweg met de bedoeling deze te slopen en er een onbemand tankstation neer te zetten. Het station zou twee pompen tellen en over een luifel beschikken van 18 op 10 meter. Daar kwam echter protest tegen vanwege de omwonenden. Volgens hen past een tankstation niet in de omgeving en zou het nog voor meer verkeersoverlast en gevaarlijke situaties zorgen op de nu al drukke steenweg. Er werd zelfs een heus actiecomité opgericht.

Kwartaalwinst Shell valt lager uit dan verwacht

Het voorbije kwartaal moest Shell het stellen met een veel lagere winst dan in diezelfde periode vorig jaar. Vooral de lagere gasprijzen, maar ook de minder gunstige omstandigheden op het gebied van chemie en raffinage zorgden ervoor dat de resultaten minder positief uitvielen dan voorspeld. Terwijl het olieconcern in het tweede kwartaal van 2018 nog ruim 6 miljard dollar winst boekte, moet het nu tevreden zijn met een kleine 3 miljard dollar. De omzet zakte van 90,5 miljard dollar naar 83,7 miljard dollar.

Kuwait Petroleum beoogt Europese groei met overname Spaanse tankstations

Alle 67 tankstations van het Spaanse Saras Energía S.A.U. komen in handen van Kuwait Petroleum. De werknemers van Saras Energía zouden aan het werk kunnen blijven bij het bedrijf achter het Q8-merk. Kuweit Petroleum wil op die manier een grotere voet aan de grond krijgen in Spanje. De locaties bevinden zich zowat in alle Spaanse regio’s, maar de meeste liggen in Catalonië. Binnen afzienbare tijd zullen alle stations omgekleurd worden. Volgens Sheikh Nawaf S.