Skip to content Skip to navigation

Nieuw station voor Gabriëls Power in Duffel

Met de opening van een nieuwe site langs de A. Stocletlaan in Duffel breidde Gabriëls Power begin augustus 2019 zijn netwerk uit. Naast de traditionele brandstoffen kan men op dit onbemand station ook terecht voor highspeeddiesel en AdBlue. De forecourt is trouwens uitgerust met een gratis bandenblazer.

 

Washpartner installeert Holz-wastunnel bij SPA in het Franse Troyes

Recent realiseerde Washpartner een nieuw carwashproject in het Franse Troyes. Bij carwash SPA werd een nieuwe wasstraat van Holz met een kettinglengte van 39, 20 meter. De installatie is zodanig uitgerust dat ze de wasklant een erg kwalitatieve wasbeurt garandeert. Verder werd op de site een centraal stofzuigsysteem van Ergox en een waterrecyclagesysteem van BleuBlue geplaatst.

 

BP werkt aan nieuwe superbatterij voor elektrische wagens

De Britse oliemaatschappij BP werkt sinds 2018 samen met het Israëlische bedrijf StoreDot, dat nu een batterij ontwikkeld heeft die in 5 minuten kan opgeladen worden en waarmee elektrische wagens zo’n 480 kilometer zouden moeten kunnen rijden. De revolutionaire batterij bestaat uit 7.000 kleine flashbatterijen die gebruik maken van organische materialen. Volgens StoreDot biedt dit ontwerp minder elektrische weerstand en kan het een hogere spanning aan. Daardoor kan de accu veel sneller opgeladen worden dan een traditionele lithium-ion-accu.

Ontdek de laatste trends op de huisbeurs van Trendy Foods

Al zowat 40 jaar organiseert Trendy Foods een grootse B2B-voedingsbeurs. Elk jaar reizen duizenden klanten uit het hele land naar dit evenement, dat een absolute must is geworden in de FMCG-sector. Gedurende deze twee dagen profiteren bezoekers van forse kortingen op hun bestellingen en kunnen ze speciale verzoeken doen aan fabrikanten. Bovendien kunnen bezoekers op de beurs voordelen verzamelen om op reis te gaan of multimediageschenken te ontvangen (naast het MILESloyaliteitsprogramma dat het hele jaar door geldig is).

Gemeente Maasmechelen veroordeeld tot terugbetaling ‘pistooltaks’

Na een klacht van Groep Bruno, uitbater van een aantal tankstations in het Limburgse, heeft de rechter beslist dat de gemeente Maasmechelen de taks op tankpistolen in benzinestations, de zogenaamde ‘pistooltaks’ moet terugstorten aan de uitbaters. De gemeente Maasmechelen gaat echter in beroep tegen deze uitspraak.

EG Group neemt het Amerikaanse Cumberland Farms over

Het Britse EG Group kondigt de overname aan van de Amerikaanse keten van gemakswinkels Cumberland Farms, dat zo’n 600 winkels en tankstations telt in 8 Amerikaanse staten. Er zijn ruim.9000 mensen tewerkgesteld bij Cumberland Farms. Tot april 2018 had EG Group geen vestigingen in de VS, maar met de overname van Cumberland Farms zal het bedrijf bijna 1.700 winkels tellen. De keten zal na de overname actief zijn in 30 staten. Bij EG Group werken momenteel meer dan 30 duizend werknemers, op circa 5.200 locaties in Europa, USA en Australië.

Istobal verstevigt partnership met Motor Fuel Group in Verenigd Koninkrijk

Istobal UK gaat nauwer samenwerken met Motor Fuel Group (MFG), de grootste onafhankelijke tankstation operator in het Verenigd Koninkrijk. Beide partijen tekenden onlangs een nieuw, intenser samenwerkingsakkoord. Hierdoor zal Istobal de komende 3 jaar carwashinstallaties en chemie aan MFG en zal tevens instaan voor het onderhoud. Concreet zullen er dit jaar 28 Istobal M'Start roll-overs en 95 selfwashes, stofzuigers en luchtunits worden geïnstalleerd op de MFG-sites. Motor Fuel Group telt ruim 900 stations die onder de merken BP, Shell, Esso, Texaco, JET en Murco worden uitgebaat.