Skip to content Skip to navigation

Special Uniti 2018 - Service Station Magazine

Van Friese startup naar nationale speler

TanQyou, de Nederlandse tankstationformule uit Franeker opent 10 nieuwe locaties: deze zijn gevestigd in Opeinde, Grijpskerk, Schinnen, Mussel, Delftzijl, Appelscha, Giethoorn, Ommen, Schoonebeek en Leeuwarden. Hiermee werkt de startup hard aan haar doel om landelijke dekking te bereiken. TanQyou begon dit kalenderjaar met drie locaties en de doelstelling om er binnen een jaar dertig van te maken. Recentelijk verdubbelden ze het aantal locaties wat hen op een totaal van zes bracht. Met de tien locaties die binnenkort worden toegevoegd, komt de startup aan zestien tankstations.

Automechanika Frankfurt vindt dit jaar voor de 25ste maal plaats

Automechanika Frankfurt

Van 11 tot en met 15 september 2018 zijn de verwachte 133.000 bezoekers  welkom  op ’s werelds belangrijkste vakbeurs voor de automotive service industrie, waar ze de innovaties van bijna 5.000 exposanten kunnen bezichtigen. 

ISTOBAL vermindert gebruik van plastic voor het verpakken van chemische carwashproducten met 90%

ISTOBAL esens®

ISTOBAL, de Spaanse groep gespecialiseerd in het wassen en verzorgen van de auto, heeft het gebruik van plastic voor het verpakken van chemische carwashproducten met 90% gereduceerd dankzij hun gamma supergeconcentreerde producten Xtract d'ISTOBAL esens®.  In het kader van Wereldmilieudag die dit jaar het accent legde op de strijd tegen plasticvervuiling, heeft ISTOBAL hun inzet voor het milieu opnieuw bewezen door duurzame producten te ontwikkelen met een minimale impact op het milieu.

DATS 24 en gas.be huldigen 100ste Belgische CNG-station in

DATS 24 - CNG

Gedeputeerde voor Milieu en Duurzaamheid van Vlaams-Brabant Tie Roefs en Leuvens Schepen voor Leefmilieu Mohamed Ridouani openden op 20 juni samen het 100ste CNG-station in België. Dit CNG-station, dat in Heverlee gelegen is, vormt meteen het 60ste van DATS 24, de brandstofleverancier van Colruyt Group. Alle andere merken samen bieden in nog eens 40 locaties CNG aan. Op 7 jaar tijd heeft CNG of aardgas een duidelijke plaats veroverd als meest logische alternatief voor diesel of benzine. Het gros van de CNG-stations situeert zich in Vlaanderen.

Tankstation & Carwash Vakbeurs wordt tweedaagse

Tankstation & Carwash Vakbeurs

Voor het eerst zal de Tankstation & Carwash Vakbeurs, een organisatie van de vakbladen TankPro en CarwashPro, over 2 dagen gespreid worden. Dit jaar gaat ze door op woensdag 21 en donderdag 22 november 2018. Tijdens de vorige editie kwamen meer dan 1700 bezoekers op het event in Expo Houten af, waardoor de beurs stilaan uit haar voegen begon te barsten. Op dit moment hebben zich al 44 exposanten geregistreerd voor de editie 2018.

Bever Innovations kondigt strategisch partnerschap aan met Visive Group Ltd.

Bever Innovations

Bever Innovations kondigde midden juni jl. aan een productie- en leveringsovereenkomst getekend te hebben met Visive Groep Ltd. De teams van Bever Innovations en Visive werkten de laatste maanden nauw samen om met hun ervaringen en kennis over innovatieve technologieën een nieuwe, verbeterde ‘LED Contour tube’ te ontwikkelen. Het ledproduct ziet er schitterend uit, is gemakkelijk te installeren, heeft weinig onderhoud nodig en bespaart energie. Visive Group, opgericht in 2000, is marktleider in Engeland en wereldwijd fabrikant van LED Contour-verlichting.

TOTAL finaliseert installatie van 40 snelle elektrische laadpunten binnen Belgisch netwerk

TOTAL

TOTAL heeft de installatie van zijn nieuwe netwerk van 40 snelle elektrische laadzuilen in België gefinaliseerd. Deze Triple-Chargers laadzuilen bevinden zich in zijn tankstations verspreid over het hele Belgische grondgebied: 30 langs de autosnelwegen en 10 in een stedelijke omgeving. TOTAL draagt zo bij tot een ruime dekking over het hele land, die ondertussen goed is voor 30% van alle snelle laadzuilen in België. De klanten kunnen zich nu door het hele land verplaatsen zonder zich zorgen te moeten maken over de autonomie, enkel door te laden binnen het TOTAL-netwerk.