Skip to content Skip to navigation

PitPoint breidt Belgisch CNG-netwerk verder uit

PitPoint

PitPoint België ondersteunt de groei van het CNG-netwerk met de bouw van zes nieuwe CNG-stations, zo werd begin april 2018 een CNG-station bij V-D Energie in Aalter geopend. Het nieuwe CNG-tankstation is gelegen in de Groendreef nr. 7. De andere stations komen in Kortrijk, Luik, Anderlecht, Eindhout en Charleroi.

ISTOBAL kan groei van de voorbije jaren bestendigen

ISTOBAL

Uit de jaarcijfers van 2017 blijkt dat de Spaanse groep ISTOBAL, marktleider in was- en verzorgingsoplossingen voor de automobielsector, zijn omzet in vergelijking met vorig jaar met 9% zag stijgen tot 134 miljoen euro. Net zoals de voorbije jaren blijft de onderneming uit Valencia verder groeien. De bruto bedrijfswinst bedroeg meer dan 18 miljoen euro, ruim 12% meer dan in 2016. In 2017 waren Spanje en Frankrijk met respectievelijk 25% en 18% netto omzet in carwashes de belangrijkste afzetmarkten voor ISTOBAL. Bovendien versterkte het bedrijf in beide landen zijn marktleiderspositie.

Vernieuwde organisatie stoomt La Lorraine klaar voor de toekomst

La Lorraine

Een aantal veranderingen bij de bake-off diepvriesafdeling La Lorraine, onderdeel van La Lorraine Bakery Group uit Ninove, zorgen sinds kort voor een nieuwe dynamiek binnen het bedrijf. Niet alleen werd het merk Dauphine begin 2018 al omgedoopt tot La Lorraine, ook werden er enkele wijzigingen doorgevoerd binnen de organisatie van de bakkerijgroep. De snel veranderende broodmarkt zorgt voor nieuwe uitdagingen en behoeften, die door een sterke organisatie moeten opgevangen worden.

Transporteur bouwt eigen LNG-tankstation

Remitrans - Liqal

Het Ninoofse transportbedrijf Remitrans zal nog dit jaar een aantal vrachtwagens uit zijn vloot vervangen door LNG-voertuigen van Volvo Trucks. Daarom heeft de transporteur beslist om een eigen LNG-tankstation te bouwen, in samenwerking met de Nederlandse firma LIQAL. Er komt een opslagtank met een capaciteit van 70.000 liter. Niet alleen de eigen wagens zullen van het LNG-station gebruik kunnen maken, ook LNG-vrachtwagens van derden  zijn welkom. Remitrans koos voor een prefab tankstation, waardoor zowel de graafwerken als de bouwtijd fors worden ingeperkt.

Maes zet in op milieuvriendelijke diesel

Brandstoffen Maes

Brandstoffenspecialist MAES volgt de ontwikkeling van nieuwe energievormen voor het wagenpark op de voet en speelt erop in zodra de technologie op punt staat. Zo heeft het bedrijf nu ook HVO-diesel of MAES CleanDiesel in zijn productgamma opgenomen. Hiervoor werkte Maes samen met Neste, de grootste producent van hernieuwbare diesel, geraffineerd uit afvalstromen van de landbouw en veeteelt. De nieuwe brandstof is een 100% biologische en hernieuwbare diesel die gewonnen wordt uit restafval uit de voedingsindustrie en dus veel minder milieubelastend is dan de klassieke diesel.

Castrol kent onderscheiding ‘Ambassador’ toe aan Wevelgems bedrijf Power Oil

Castrol

Het Wevelgemse familiebedrijf Power Oil kreeg vanwege Castrol de onderscheiding “Castrol Ambassador” toegekend voor de retailsector in de Benelux. Power is niet alleen bekend omwille van zijn netwerk aan benzinestations in West- en Oost-Vlaanderen, het bedrijf is ook al sinds 2011 verdeler van het merk Castrol. Zo bouwde het bedrijf, onder leiding van Delphine en Emmanuel Dewulf, in Wevelgem een logistieke opslag- en verdeelruimte van 4.500 m² groot. In totaal kunnen er 680.000 liter smeermiddelen opgeslagen worden, waardoor de distributie een heel stuk efficiënter verloopt.

Bancontact Company en Payconiq Belgium willen fuseren

Bancontact Payconiq Compan

Bancontact Company en Payconiq Belgium kondigen aan dat zij de intentie hebben brengen om hun expertise en innovatie onder één dak te brengen. ‘Bancontact Payconiq Company’ luidt de naam van de nieuwe onderneming. De aandeelhouders van Bancontact Company en Payconiq Belgium tekenden daarover een werkovereenkomst op maandag 26 maart 2018. De realisatie vande fusie staat gepland voor einde tweede kwartaal van dit jaar.