Skip to content Skip to navigation

AVIA Polen bereidt zijn toekomst voor met ICASA als partner

UNIMOT S.A., lid van AVIA International sinds 2016, is een Poolse, onafhankelijke importeur van vloeibare brandstoffen en gassen. Deze snelgroeiende en ambitieuze onderneming ontwikkelt in Polen een netwerk van tankstation onder het AVIA-merk. Om hun groei te ondersteunen en hun tankstations klaar te stomen voor de toekomst, besloot UNIMOT S.A. in zee te gaan met ICASA.

Louis Delhaize-shop bij Texaco-station in Eigenbrakel in nieuw jasje

Op 2 juni 2020 werd de Louis Delhaize-shop van het Texaco-tankstation in Eigenbrakel heropend. De voorbije weken onderging de shop immers een grondige renovatie. De consument kan er terecht om een ruim aanbod verse producten aan te schaffen. Tevens werd de shop ingericht met een Point Chaud-bakkerij met een heerlijk pastisserie assortiment en een verse saladebar van Picadeli.

 

Istobal lanceert desinfectieprogramma's voor haar verschillende wasinstallaties

In eerste instantie ontwikkelde Istobal een desinfectieprogramma voor de roll-overreeksen M’START en M’NEX. Hierbij wordt een desinfecterende chemisch product aangebracht van zodra het voertuig gedroogd is. Tijdens de laatste passage van de roll-over na het drogen wordt het product over het voertuig verneveld. Het desinfecterende product wordt toegepast met een volume van 12 liter/minuut, waardoor een concentratie van 0.5% wordt verkregen.

Den Ottowasser opent tweede vestiging in Hechtel-Eksel

De familie Sevens baat al enkele jaren de succesvolle carwash Den Ottowasser in Dilsem-Stokkem uit. Recent openden ze een tweede vestiging. De opening was eigenlijk begin april 2020 voorzien, maar werd door de Coronapandemie uitgesteld. Deze nieuwe wasstraat, die uitgerust is met tal van hoogtechnologische snufjes, is gevestigd langs de Peerderbaan in Hechtel-Eksel. Op de site is een wasstraat met een kettinglengte van 32 meter geplaatst.

DKV breidt Europees oplaadnetwerk verder uit

DKV-klanten met een DKV CARD +CHARGE kunnen hun elektrische of hybride voertuigen binnenkort ook opladen bij 4.500 laadpunten in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland, 2.000 laadpunten in Italië en 1.600 in Luxemburg. Recent werd hieromtrent een overeenkomst gesloten tussen Charge4Europe (een joint venture van DKV en innogy) en de Italiaanse oplaadexploitanten Be Charge S.r.l. en Duferco Energia S. p. A., het 'Chargy'-oplaadconsortium in Luxemburg en Has.to.be, de Europese full-service provider voor exploitatie van oplaadpunten.

Tankstation & Carwash Vakbeurs in Nederlandse Houten gaat zeker door

Juist in deze aparte tijden is het belangrijk om elkaar te ontmoeten en in gesprek te gaan over de toekomst, op de hoogte te blijven van innovaties en kennis met elkaar te delen. Daarom besliste organisator ProMedia om de Tankstation & Carwash Vakbeurs op 4 en 5 november 2020 zeker te laten doorgaan, zij het met aanpassingen. De richtlijnen die de Nederlandse overheid oplegt inzake veiligheid en gezondheid zullen zeker in acht genomen worden. Om de veiligheid en de gezondheid van bezoekers, exposanten en medewerkers te garanderen nemen de beursorganisatie o.a.

Lotus Bakeries neemt Natural Balance Foods nagenoeg volldig over

Lotus Bakeries heeft een akkoord bereikt met Jamie en Greg Combs, de oprichters van de Britse onderneming Natural Balance Foods om hun resterende aandelen quasi volledig over te nemen. Lotus Bakeries zal 97,9% van de aandelen in handen hebben, de oprichters behouden 2,1% omdat ze deel willen blijven uitmaken van het groeiverhaal van Natural Balance Foods (NBF).