Skip to content Skip to navigation

Tankstation Vakbeurs introduceert het Carwash Seminar

Nieuw dit jaar op Tankstation Vakbeurs is het Carwash Seminar, dat het Carwash Forum vervangt. Het nieuwe initiatief, dat bestaat uit drie interactieve presentaties, vindt plaats op donderdag 7 november van 11u tot 12u30 in Expo Houten in het Nederlandse Houten. Het Carwash Seminar wordt afgetrapt door Thijs Koelewijn van de firma Qlean-Tec. Hij zal zich focussen op het thema ‘De Carwash als Huiskamer’. Hoe zorg je als carwashuitbater steeds voor een propere site? Wat moet je doen om de medewerkers met de meest betrouwbare en veilige materialen te laten werken? Hoe voorkom je geurhinder?

Foodservice krimpt met 2% in derde kwartaal ondanks mooie zomerweer

Het derde kwartaal van 2019 is geen topperiode geweest voor de Belgische foodservicemarkt. Zowel de bezoeken als de besteding kwam onder druk te staan. Vooral het convenience kanaal kreeg in het afgelopen kwartaal zware klappen te verwerken. Het aantal bezoeken daalden met 4%, de besteding met 3%. Dat blijkt uit resultaten die Foodservice Alliance recent bekend maakte. Ook in de horeca scoorde de zomer van 2019 slechter in vergelijking met die van vorig jaar. De daling was vooral voelbaar aan de kust.

Leuvense Agoria Solar Team kaapt overwinning weg in Australische World Solar Challenge

Met hun BluePoint heeft het Agoria Solar Team van de KU Leuven de Bridgestone World Solar Challenge in Australië gewonnen na een nek-aan-nek race met het Nederlandse team uit Delft. De Bridgestone World Solar Challenge is een 3020 kilometer lange race voor zonnewagens die vertrekt in het noordelijke Darwin in Australië en eindigt in het zuidelijke Adelaide. Deze editie namen 46 teams deel uit 23 verschillende landen. De race ging van start op 13 oktober 2019.

Denemarken wil tegen 2040 Europees verbod op de verkoop van diesel- en benzinewagens

In oktober 2018 kondigde de Deense overheid aan dat het land tegen 2030 de verkoop van alle auto’s op fossiele brandstoffen zou verbieden, maar dat plan bleek niet haalbaar toen bleek dat het inging tegen de Europese regelgeving. Recent deed Denemarken, samen met nog tien andere Europese landen, een nieuwe oproep om tegen 2040 een Europees verbod uit te vaardigen op de verkoop van diesel- en benzinewagens. Met dat voorstel, dat gelanceerd werd tijdens een bijeenkomst van de Europese milieuministers in Luxemburg, wil Denemarken de strijd aanbinden tegen de klimaatverandering.

DATS 24 rondt de kaap van 100 laadpalen

De plaatsing van de 1ste laadpaal aan een OKay-buurtsupermarkt brengt het aantal laadpalen van DATS 24 op 100. Deze primeur was weggelegd voor Okay Hoeselt. Voor bestuurders van elektrische voertuigen is het superhandig wanneer ze kunnen bijladen tijdens het winkelen. Vandaar dat DATS 24 inzet op het aanbieden van laadmogelijkheden op de parkings van Colruyt, Bio-Planet en nu dus ook OKay. De stroom waarmee de wagens geladen worden is 100% groene, Belgische stroom die geproduceerd wordt door Eoly.

Mister Car Wash breidt zijn netwerk verder uit

Recent nam deze Amerikaanse carwashketen 7 sites van Waterdrops Express Car Washes over in Calfornië over. Door deze acquisitie runt Mister Car Wash nu 37 locaties in de 'Golden State'. "We zijn erg verheugd dat we deze goed draaiende vestigingen van Waterdrops Express Car Washes aan onze portfolio kunnen toevoegen. Hierdoor kunnen we onze groei blijven verderzetten. Bovendien kunnen we uit naar opportuniteiten om ons netwerk verder te versterken", verduidelijkt Casey Lindsay, Vice President Corporate Development bij Mister Car Wash.

CARD Advance verstrekt microkrediet voor handelaren via betaalterminal

Handelaren met een betaalterminal hebben vanaf nu toegang tot een dienst die hen microkrediet aanbiedt. CARD Advance werkt hiervoor samen met CCV België. Het microkrediet wordt automatisch terugbetaald via de toekomstige inkomsten uit kaartbetalingen. De dienst bestaat al langer in Nederland, maar komt nu voor het eerst naar België. CARD Advance baseert zich op de historiek van inkomsten uit kaartbetalingen en bepaalt op basis daarvan het toe te kennen voorschot tussen de € 2 000 en de € 50 0000. Door de eenvoud van het systeem, wordt het bedrag al na een paar dagen uitbetaald.