Skip to content Skip to navigation

Steeds minder Vlamingen roken

In de afgelopen 20 jaar waren er nooit minder rokers in Vlaanderen als in 2018. Dat blijkt uit de gegevens die het statistiekbureau van de Vlaamse overheid bekend maakte. Vorig jaar stak ruim 16 procent van de Vlamingen een sigaret op, in 2013 was dat nog circa 20%. Verder noteerden we dat tegenwoordig 1 op 8 Vlamingen dagelijks rookt, in 2008 was dat nog 1 op 6. Gemiddeld verbruikt een dagelijkse roker bijna 15 sigaretten per dag, wat een daling is met 1 sigaret in vergelijking met 5 jaar terug. Het aantal occasionele rokers blijft wel al een geruime tijd op hetzelfde niveau.

CID Lines in Amerikaanse handen

Recent kon u op deze website nog lezen dat de zakenbank Rothschild op zoek was naar een koper voor de West-Vlaamse onderneming CID Lines. Die werd nu gevonden. De leverancier van waschemie, hygiëneproducten en ontsmettingsmiddelen voor de carwash-, landbouw- en voedingindustrie krijgt nu het Amerikaanse Ecolab als nieuwe eigenaar dat de aandelen van de familie Brutsaert en investeringsfonds IK Investment Partners overneemt. De financiële details van deze transactie worden niet bekend gemaakt.

MAES opent nieuw truckstation in Londerzeel

Langs de Nijverheidsstraat in Londerzeel opende MAES recent een nieuw truckstation. Vrachtwagenchauffeurs kunnen er terecht voor diesel en AdBlue. Vanaf het tweede kwartaal van 2020 zal men er ook CNG en LNG kunnen tanken.
 

GoodLife Foods en Flexitarian Bastards bundelen hun krachten

Het gaat hard, héél hard op de markt van de vleesvervangende snacks. Amper zes maanden na de opstart van de Flexitarian Bastards en de lancering van de Vega Frick vervoegen de Flexitarian Bastards de rangen van GoodLife Foods. Laatstgenoemde is een belangrijke speler op de Europese markt van frozen snacks en is in de Benelux vooral bekend als uitvinder van de frikandel en het bedrijf achter merken zoals Beckers, Bicky en Mexicano. Zij verwerven een exclusieve licentie op het merk, het logo en de recepturen van de Flexitarian Bastards.

Longin Service realiseert overname

De firma Longin Service uit Rotselaar, die gespecialiseerd is in industriële reiniging voor onder meer tankstations en carwash, breidde eind 2019 zijn portfolio uit. Het nam toen immers zijn sectorgenoot RioolExpert over. Deze onderneming uit Balen legt zich toe op industriële ontstoppingen.  

Nieuw carwashgebouw voor Carl's carwash in Aarschot

Carl's Carwash is al bijna 35 jaar een begrip in de regio rond Aarschot. Deze carwash opende haar deuren in 1985 aan het Aarschotse station en verhuisde 3 jaar later naar de actuele locatie in de Terheidelaan. Recent beslisten de zaakvoerders Carl Jacobs en Eva Borms om een gloednieuw complex te installeren op de bestaande site. Die komt naast het huidige gebouw en zal in principe in mei 2020 in gebruik worden genomen. De nieuwe carwash zal een oppervlakte van 2800 m² beslaan en zal twee wasstraten met een elektrisch aangedreven sturing omvatten.

EG Group opent Burger King en Starbucks langs E19 in Saint-Ghislain

Op vrijdag 27 december 2019 opende EG Group, één van de grootste onafhankelijke uitbaters van onder andere tankstations in Europa, een nieuwe BURGER KING®-restaurant in het Waalse Saint-Ghislain. Het restaurant bevindt zich op het Texaco-tankstation langs de E19-snelweg tussen Parijs en Brussel, waar EG Group een week voordien ook twee Starbucks-locaties van start gingen. Het Burger King-restaurant in Saint-Ghislain is het 9e in de Benelux dat door EG Group wordt geëxploiteerd. Naast het aanbod in de bestaande shop en bakkerij bij het tankstation