Skip to content Skip to navigation

Geen AutoTechnica/Service Station & Car Wash in 2020

Nadat organisator I-One omwille van de Coronacrisis de vakbeurzen AutoTechnica/Service Station & Car Wash al van het voorjaar naar begin oktober 2020 had verplaatst, werd nu definitief besloten om de events een jaar op te schuiven. De Belgische overheid biedt volgens I-One momenteel geen enkele zekerheid dat een (vak)beurs in oktober 2020 zou mogen doorgaan en in welke omstandigheden dat eventueel zou kunnen. De bestaansreden van  AutoTechnica/Service Station & Car Wash is een informatieplatform met een meerwaarde te zijn voor zowel de bezoekers als de exposanten.

Vema Projects presenteert de TikWash-app

Om in te spelen op de toenemende populariteit van mobiel betalen, ontwikkelde Vema Projects de TikWash-app. Carwashondernemers kunnen zich eenvoudig op dit platform aansluiten en beschikken zo over een mobiele betaalapp, waarmee het gebruiksgemak op hun locatie(s) wordt gestimuleerd. De eenvoudige werkwijze is kenmerkend voor de app, die in diverse talen beschikbaar is.  

OrangeGas wordt marktleider op vlak van CNG in Duitsland

Met de overname van 75 Bio-CNG stations van EWE wordt OrangeGas met in totaal 129 stations marktleider in Duitsland. Door de gunstige fiscale regeling voor transport tot en met 2023 ziet OrangeGas veel potentie voor CNG-auto's en LNG-vrachtwagens in Duitsland. De stations werden per 1 juli overgenomen van het in Oldenburg gevestigde EWE en bevinden zich voornamelijk in Noord-Duitsland en in de omgeving van Berlijn. Het totaal aantal tankstations van OrangeGas komt hiermee in Nederland, Duitsland, Zweden en België boven de 200 te liggen.

Shell presenteert haar oplossingen voor elektronische tolbetaling in gans Europa

Belgian Shell NV  presenteert haar oplossingen voor tolbetaling: ze zijn vereenvoudigd, op maat, geïntegreerd en bestemd voor alle types van ondernemingen. Als vertrouwenspartner kan Shell fleetmanagers helpen om het rendement van hun ondernemingen aanzienlijk te verbeteren en werk te maken van de uitdagingen waarmee ze kampen. Shell wil met haar Europese netwerk (het meest uitgestrekte op de markt) haar leiderspositie in de ontwikkeling van nieuwe technologieën (met name inzake elektronische wegentolbetaling) nog versterken.

DENS en Hamer gaan samenwerken bij de uitrol van het DENS Hydrozine-aggregaat

DENS, de ontwikkelaar van het hydrozine-aggregaat, en Hamer, gespecialiseerd op het gebied van brandstofinstallaties in de Benelux, gaan samenwerken op het gebied van de productie, het onderhoud en de service van het DENS Hydrozine-aggregaat. Samen gaan ze de uitrol van de emissieloze hydrozine-aggregaten versnellen om zo de energietransitie een boost te geven. Hamer investeerde recent in DENS om de eerste machines te laten draaien.

De Wasbeer Ring Roeselare vernieuwt zijn selfwash

Carwashketen De Wasbeer baat in en rond Roeselare verschillende wasstraten en selfwash uit. Op zijn site Ring Roeselare werd recent de selfwash vernieuwd. De oude constructie werd afgebroken en vervangen door een nieuwe, lichtrijke selfwash, die uitgerust is met het Touch Pro-systeem. Hierbij maakt de wasklant zijn programmakeuze op een glazen wandplaat en wordt hij tijdens het wasproces op een visuele manier begeleid. De nieuwe selfwash telt 3 wasboxen. De firma Pro-Wash stond in voor dit renovatieproject.  

Group Bruno rolt zijn Foodcorner-concept nu ook uit in treinstations

Op donderdag 18 juni 2020 wordt de nieuwe Foodcorner aan het station van Genk officieel geopend. Het betreft de 21ste Bruno Foodcorner in Limburg, maar wel de eerste die in een NMBS-station wordt ondergebracht. De andere vestigingen bevinden zich op een tankstation. De nieuwe Bruno Foodcorner Genk-Centrum is een concept gericht op snelle foodservice. Deze kleinere versie van het gekende concept is vooral gericht op take-away en delivery. Naast dranken, snoepgoed, kranten en broodjes worden er ook verse pizza’s bereid in een roterende pizzaoven van Italiaanse topkwaliteit.