Skip to content Skip to navigation

TSG Wash levert nieuwe roll-over op bij Mercedes-dealer in regio Nijvel

Recent installeerde TSG Wash een Kärcher CB-3 roll-over bij een Mercedes-verdeler in de regio Nijvel. De machine heeft een washoogte van 2,80 meter, waardoor het wassen van hoge bestelwagens geen probleem vormt. Het toestel is uitgerust met nieuwe, krasvrije CareTouch Hybrid-wasborstels. Deze roll-over wordt ingezet voor het klaarmaken van de nieuwe voertuigen en als extra service naar het cliënteel toe.
 

CMB.TECH bouwt eerste waterstofverdeelstation in Antwerpen

CMB.TECH, onderdeel van CMB (Compagnie Maritime Belge), is gestart met de werken aan het eerste waterstoftankstation in Antwerpen. Volgens de onderneming gaat het om het eerste waterstoftankstation ter wereld dat groene waterstof produceert en levert aan auto’s, bussen, vrachtwagens en schepen. De site, die gerealiseerd wordt door Ballast Nedam Industrie is gelegen aan de Kattendijkdok. De waterstof en elektriciteit worden opgewekt met behulp van windmolens en zonnepanelen. Elektrische auto’s zullen op het station opgeladen via minimum twee krachtige 350 kW snelladers.

Charge4Europe bereikt mijlpaal

Charge4Europe, een joint-venture tussen DKV Mobility en innogy eMobility Solutions, installeerde recent zijn 100.000e elektrisch oplaadpunt . Charge4Europe is pas sinds 2019 operationeel maar viert hiermee nu al een belangrijke mijlpaal in haar status als provider van één van Europa’s grootste netwerken voor het opladen van vol-elektrische en hybride voertuigen. 

Volvo Trucks zet in op volledig elektrische voertuigen in de bouw

In oktober start Volvo Trucks met livetests van een volledig elektrisch voertuig in de bouwsector. Volvo Trucks levert twee voertuigen voor zwaar gebruik aan zijn Zweedse klant Swerock. Hiermee wil het bedrijf tegemoetkomen aan de groeiende vraag naar transport met minder lawaai en minder uitstoot, vooral in stedelijke gebieden. Na de succesvolle introductie van in serie geproduceerde elektrische voertuigen voor stedelijke distributie en vuilnisophaling gaat Volvo Trucks nu ook twee volledig elektrische bouwvoertuigen inzetten, met diverse laadmogelijkheden.

Ondanks Coronacrisis sterk derde kwartaal voor PepsiCo

PepsiCo wist de verwachtingen te overtreffen met een kwartaalgroei van 5,3%. Die winst dankt het vooral aan zijn snack- en chipssegment die het opvallend goed doen. In totaal realiseerde de onderneming een omzet van 18,09 miljard dollar, hoger dan de analisten hadden verwacht. De nettowinst bedroeg 2,29 miljard dollar. Vooral de snackafdelingen Frito-Lay en Quaker Foods deden het goed. 

Gabriëls voortaan ook in Massenhoven aanwezig

Begin oktober opende brandstoffenleverancier Gabriëls een nieuw onbemand tankstation langs de Liersebaan in Massenhoven. De site telt 2 tankeilanden. Naast de klassieke brandstoffen kan men er ook terecht om AdBlue te tanken. Tevens werd er een hoogdebietpomp voor vrachtwagens geïnstalleerd. Klanten kunnen er verder gebruiken maken van de gratis bandenblazer.   

Q8-divisie IDS biedt als eerste 100% fossielvrije brandstof voor trucks aan in België

IDS (International Diesel Service), het onderdeel van de Q8-groep dat zich specifiek richt op internationaal transport, breidt zijn aanbod uit met duurzamere brandstoffen. Als allereerste in de sector van langeafstandstransport biedt IDS nu 100% fossielvrije brandstof aan in België. Deze pure Hydro treated Vegetable Oil (HVO100) is verkrijgbaar in drie truck-tankstations: Maasmechelen, Meer en vanaf november ook Herstal. HVO is een premium dieselproduct dat volledig gemaakt is uit hernieuwbare grondstoffen.