Skip to content Skip to navigation

DENS en Hamer gaan samenwerken bij de uitrol van het DENS Hydrozine-aggregaat

DENS, de ontwikkelaar van het hydrozine-aggregaat, en Hamer, gespecialiseerd op het gebied van brandstofinstallaties in de Benelux, gaan samenwerken op het gebied van de productie, het onderhoud en de service van het DENS Hydrozine-aggregaat. Samen gaan ze de uitrol van de emissieloze hydrozine-aggregaten versnellen om zo de energietransitie een boost te geven. Hamer investeerde recent in DENS om de eerste machines te laten draaien.

De Wasbeer Ring Roeselare vernieuwt zijn selfwash

Carwashketen De Wasbeer baat in en rond Roeselare verschillende wasstraten en selfwash uit. Op zijn site Ring Roeselare werd recent de selfwash vernieuwd. De oude constructie werd afgebroken en vervangen door een nieuwe, lichtrijke selfwash, die uitgerust is met het Touch Pro-systeem. Hierbij maakt de wasklant zijn programmakeuze op een glazen wandplaat en wordt hij tijdens het wasproces op een visuele manier begeleid. De nieuwe selfwash telt 3 wasboxen. De firma Pro-Wash stond in voor dit renovatieproject.  

Group Bruno rolt zijn Foodcorner-concept nu ook uit in treinstations

Op donderdag 18 juni 2020 wordt de nieuwe Foodcorner aan het station van Genk officieel geopend. Het betreft de 21ste Bruno Foodcorner in Limburg, maar wel de eerste die in een NMBS-station wordt ondergebracht. De andere vestigingen bevinden zich op een tankstation. De nieuwe Bruno Foodcorner Genk-Centrum is een concept gericht op snelle foodservice. Deze kleinere versie van het gekende concept is vooral gericht op take-away en delivery. Naast dranken, snoepgoed, kranten en broodjes worden er ook verse pizza’s bereid in een roterende pizzaoven van Italiaanse topkwaliteit.

BigBrother kondigt nieuwe webinars van FuelDay for Retail - Home Edition aan

Al enkele weken pakt BigBrother uit met gratis webinars in het kader van FuelDay for Retail - Home Edition. Deze zijn erg succesvol waardoor er opnieuw enkele webinars werden bekendgemaakt. De eerstvolgende webinar op donderdag 18 juni om 15u30 gaat over een optimale klantenbeleving in de shop in een anderhalvemetereconomie. Nu er versoepelingen komen op de (intelligente) lockdown in Nederland en België, is het weer drukker in de tankshop.

Tankbeurt bij Q8 voortaan ook betaalbaar via KBC Mobile

Dankzij een nieuw partnership met KBC Bank kunnen klanten van Q8 vanaf 22 juni 2020 hun tankbeurt via KBC Mobile betalen. Zo kunnen ze veilig en comfortabel tanken zonder hun bankkaart boven te halen of de betaalterminal aan te raken. Dit is een extra aanvulling op de Q8 smiles-app en past perfect in de strategie van Q8 om klantenbeleving centraal te zetten. Net zoals bij de Q8 smiles-app, selecteert KBC Mobile via de locatiesetting op de smartphone automatisch het juiste Q8-tankstation. De klant hoeft dus enkel een pompnummer en het type brandstof te kiezen.

Total Gooik opent wasstraat van 35 meter

Sinds kort kunnen klanten van het Total-station in Gooik er niet alleen gaan tanken, maar ook hun voertuig laten reinigen. Onder de noemer 'Total Wash&Drive' werd achter het tankstation immers een wastunnel in gebruik genomen. De carwash heeft een lengte van 35 meter en biedt 3 wasprogramma's aan. De wasstraat met een washoogte van 2,05 meter is onder meer uitgerust met een foamwall, ledverlichting en waterrecyclagesysteem. Er werden ook 3 stofzuigers op de carwash geïnstalleerd. De firma Pro-Wash stond in voor de realisatie van dit project.

Renewi, Nordsol en Shell zetten samen in op bio-LNG

Renewi, Nordsol en Shell beginnen in Nederland een strategische samenwerking in het gezamenlijk produceren van bio-LNG. Deze samenwerking sluit de cirkel van organisch afval tot een brandstof voor langeafstandtransport. Renewi zamelt in heel Nederland organisch afval in bij onder andere retail en horeca, waarna dit wordt omgezet in biogas. Een deel van dit gas gaat Renewi leveren aan Nordsol voor de productie van bio-LNG. Nordsol heeft bewezen processen geïntegreerd en geoptimaliseerd tot een compacte installatie waarmee het biogas wordt omgezet naar bio-LNG.