Skip to content Skip to navigation

Special Uniti 2018 - Service Station Magazine

Oprichter Chocolaterie Galler draagt bedrijf over

In 1976 richtte Jean Galler chocolaterie Galler op, die dankzij de uitmuntende kwaliteit van haar producten, snel een bevoorrechte positie innam in het Luikse. Later werd het zelfs een van de Belgische kroonjuwelen. In 2006 besloot Jean Galler om een samenwerking aan te gaan met een Qatarese privéaandeelhouder. Hiermee wilde hij de verdere groei van de chocolaterie, in België en ver daarbuiten, verzekeren. In de 12 voorbije jaren heeft deze privéaandeelhouder volop geïnvesteerd, zowel in de uitstraling van het merk als in werkgelegenheid.

Fluxys wordt hoofdaandeelhouder van LNG-terminal Duinkerke

Het Belgische Fluxys heeft, samen met zijn consortium partners AXA Investment Managers, Real Assets en Crédit Agricole Assurances 35,76% van de aandelen in de LNG-terminal van Duinkerke overgekocht van EDF en Total. Zij verkochten trouwens nog eens een aandelenpakket van bijna 40% aan het Koreaanse Samsung Asset Management. Met de 25% aandelen die Fluxys reeds bezat in de LNG-terminal van Duinkerke, wordt Fluxys dus nu kernaandeelhouder.

Tankstation & Carwash Vakbeurs 2018 groter dan ooit

Het wordt druk in Expo Houten tijdens komende editie van de Tankstation & Carwash Vakbeurs. De belangrijkste vakbeurs voor de professionele tankstation- en carwashmarkt in Nederland vindt dit jaar plaats op woensdag 21 en donderdag 22 november. Alle grote spelers uit de branche zijn komende editie als exposant van de partij.

Datum Carwash Show Europe 2019 bekend

Eerder lieten we jullie al weten dat de Nederlandse onderneming ProMediaGroup, dat onder de Tankstation Vakbeurs organiseert en het online magazine TankPro uitgeeft, de komende vijf edities van de Carwash Show Europe zal organiseren in samenwerking met de International Carwash Association. Het event verhuist tevens naar een nieuwe locatie in Amsterdam, namelijk de Kromhouthal. Nu is ook de nieuwe datum van het event bekend: het zal immers op 18 en 19 september 2019 plaatsvinden. 

Britse regering werkt plan voor carwashsector uit

Hiermee wil de overheid in het Verenigd Koninkrijk wantoestanden in de carwashsector zoals moderne slavernij en overtredingen tegen de arbeids- en milieuwetgeving tegen gaan. Vooral bij handcarwashes wordt het personeel vaak uitgebuit en worden  Dankzij het nieuwe plan moet de Britse consument makkelijker een kwalitatieve, betrouwbare carwash kunnen herkennen. Deze wasgelegenheid die de regels respecteren, zullen een keurmerk ontvangen.

Chinese autofabrikant gaat elektrische voertuigen bouwen in ons land

Thunder Power gaat elektrische stadsauto Chloe vervaardigen in ons land, meer bepaald in de oude Caterpillar-site in Gosselies nabij Charleroi. Dat maakten de Chinese autofabrikant en Sogepa (Société wallonne de Gestions et Partipations) eind oktober bekend. Het betreft de eerste assemblagelijn van de Chinese autofabrikant buiten zijn thuismarkt. Vanaf 2020 zullen er jaarlijks 30.000 voertuigen van de band rollen, eventueel kan de productie opgedreven worden tot 80.000 exemplaren. Met dit project is een investering van ruim 175 miljoen euro gemoeid.

 

DiBO op de Tankstation & Carwash Vakbeurs 2018 met DiBO S9 roll-over

Op woensdag 21 en donderdag 22 november is DiBO aanwezig op de Tankstation & Carwash Vakbeurs, het jaarlijkse evenement voor de tankstation- en carwashbranche, in Expo Houten. DiBO stelt er onder andere haar roll-over carwashinstallatie DiBO S9 voor. DiBO beschikt over een uitgebreid assortiment roll over carwash systemen voor het wassen van personenwagens en bestelwagens. De installaties onderscheiden zich in snelheid, uitrustingsmogelijkheden en uitstraling. De DiBO S9 roll-over is de ideale partner voor commercieel wassen.