Skip to content Skip to navigation

Special Uniti 2018 - Service Station Magazine

Bever Innovations kondigt strategisch partnerschap aan met Visive Group Ltd.

Bever Innovations

Bever Innovations kondigde midden juni jl. aan een productie- en leveringsovereenkomst getekend te hebben met Visive Groep Ltd. De teams van Bever Innovations en Visive werkten de laatste maanden nauw samen om met hun ervaringen en kennis over innovatieve technologieën een nieuwe, verbeterde ‘LED Contour tube’ te ontwikkelen. Het ledproduct ziet er schitterend uit, is gemakkelijk te installeren, heeft weinig onderhoud nodig en bespaart energie. Visive Group, opgericht in 2000, is marktleider in Engeland en wereldwijd fabrikant van LED Contour-verlichting.

TOTAL finaliseert installatie van 40 snelle elektrische laadpunten binnen Belgisch netwerk

TOTAL

TOTAL heeft de installatie van zijn nieuwe netwerk van 40 snelle elektrische laadzuilen in België gefinaliseerd. Deze Triple-Chargers laadzuilen bevinden zich in zijn tankstations verspreid over het hele Belgische grondgebied: 30 langs de autosnelwegen en 10 in een stedelijke omgeving. TOTAL draagt zo bij tot een ruime dekking over het hele land, die ondertussen goed is voor 30% van alle snelle laadzuilen in België. De klanten kunnen zich nu door het hele land verplaatsen zonder zich zorgen te moeten maken over de autonomie, enkel door te laden binnen het TOTAL-netwerk.

Handelaar krijgt extra fiscale beloning als hij elektronisch betalen invoert

Bancontact

De federale regering wil het elektronisch betalen verder aanmoedigen in België. Daarom krijgen eenmanszaken en (kleine) vennootschappen voortaan een groter fiscaal voordeel als ze een investering doen in een nieuwe betaalterminal. Zo’n toestel vormde al wel een aftrekbare beroepskost, maar nu kan een handelaar 20% van de aankoopprijs éénmalig bijkomend inbrengen in zijn belastingaangifte. De voordelige regeling blijft van kracht tot eind 2019.

Diverse overtredingen vastgesteld bij Gentse handcarwashes

handcarwash

De Gentse politie stelde onlangs verschillende pv’s op na een controle bij zeven handcarwashes. Op basis van verschillende klachten en signalen van inbreuken besloten de politie en diverse externe diensten controles uit te voeren. Daarbij werden inbreuken op de sociale wetgeving, illegale tewerkstelling, huisvesting en stedenbouw, de milieuwetgeving en de brandveiligheid vastgesteld. Sommige uitbaters begingen meerdere overtredingen. Bij alle zeven handcarwashes werd een proces-verbaal opgesteld.

MAES introduceert mobiliteitsplatform en installeert elektrische laadpalen

MAES Energy & Mobility

MAES Energy & Mobility, aanbieder van tankstations in België, lanceert in juni 2018 maesmobility.be, een gloednieuwe divisie bij het familiebedrijf die zich volledig richt op het faciliteren van mobiliteit in de meest brede zin door de medewerkers van het Maes Mobility Team.

Shell opent haar eerste Belgische LNG-station voor vrachtwagens in Herstal

Shell - Herstal - LNG

Op 28 mei 2018 opende Shell officieel haar eerste Belgische LNG (Liquefied Natural Gas)-station in Herstal, nabij Luik. Het station is gericht op vrachtwagens en bevindt zich nabij het drielandenpunt bij de E313, een belangrijke route voor internationaal wegtransport. Het nieuwe station heeft een capaciteit van 3,5 kt LNG en kan dagelijks 150 vrachtwagens van LNG voorzien.

Dover Fueling Solutions en Kingspan vormen nieuw partnership

Dover Fueling Solutions

Dover Fueling Solutions (DFS), wereldwijd leverancier van geavanceerde brandstofverdelers, elektronische betalingssystemen, automatische tankmeetsystemen en wetstock management solutions, kondigde recent zijn gloednieuw partnership aan met Kingspan, autoriteit en marktleider in bovengrondse AdBlue stockage- en verdeelsystemen, waardoor twee grootmachten in de sector van AdBlue-apparatuur voortaan samengaan.