Skip to content Skip to navigation

Onduidelijkheid rond het wassen van B2B-klanten

Zoals u al eerder kon lezen, moeten de Belgische self- en carwashes omwille van de coronamaatregelen jammer genoeg verplicht hun deuren sluiten tot 13 december 2020. Vlaams Minister van Economie Hilde Crevits liet in het Vlaams Parlement wel weten dat volgens het ministerieel besluit van 28 oktober 2020 carwashes wel nog beperkt voertuigen kunnen reinigen. Ze mogen hun deuren immers wel nog openen voor zogenaamde business-to-businessklanten. Veel uitbatingen interpreteren die regel echter te ruim.

Coca-Cola maakt alle petflessen in België voortaan uit minstens 50% gerecycleerd plastic

Coca-Cola in België kondigt aan dat alle plastic flessen voor al zijn merken vanaf nu uit minstens 50% gerecycleerd plastic (rpet) worden gemaakt. De flessen zien er hetzelfde uit, maar de positieve milieu-impact is significant: de totale rpet-investering betekent een jaarlijkse besparing van zo’n 9.000 ton nieuw plastic en 32% CO2. Alle flessen van Coca-Cola waren al 100% recycleerbaar. Dat ze nu ook allemaal uit minstens 50% gerecycleerd plastic bestaan, is een grote stap binnen de duurzame verpakkingsvisie van Coca-Cola. 

Total gaat 2.300 oplaadpunten van het Parijse Bélib-netwerk exploiteren

Total haalde de aanbestedingsprocedure van de stad Parijs binnen voor het moderniseren en uitbreiden van het openbare oplaadpuntennetwerk voor elektrische voertuigen in de volledige Franse hoofdstad. De Raad van Parijs heeft het beheer van het netwerk aan de openbare weg voor de komende tien jaar toegekend aan Total. Onderdeel van de concessieovereenkomst voor deze openbare dienst zijn de levering, installatie en technische en commerciële exploitatie van dit oplaadpuntennetwerk.

Bouw eerste Nederlandse Bio-LNG-installatie van start gegaan

Op 19 november 2020 is de bouw van de eerste bio-LNG-installatie van Nederland begonnen. Initiatiefnemers Renewi, Nordsol en Shell verwachten halverwege volgend jaar de eerste bio-LNG te leveren. De installatie komt op het terrein van Renewi in Amsterdam. Met een miljoeneninvestering neemt de technische partner Nordsol als eerste in Nederland de stap om zelf bio-LNG te produceren.

G&V Energy Group en Rolande openen tweede Belgische LNG-tankstation in Habay

Het Belgische G&V Energy Group en Rolande, marktleider op het gebied van LNG In Nederland openden op 19 november 2020 een nieuw LNG-tankstation in het Waalse Habay. Na de opening van het LNG-station in Antwerpen in augustus jongstleden is dit de tweede stap om binnen afzienbare tijd een dekkend LNG-netwerk in België te realiseren.

BBRV stapt naar de rechter om verplichte sluiting carwashes ongedaan te maken

Sinds 2 november 2020 werden de Belgische carwashes door de overheid verplicht om hun deuren te sluiten in de strijd tegen de verspreiding van het coronavirus. Ze worden immers als niet-essentiële activiteit beschouwd. BBRV (Belgische Beroepsvereniging Reiniging Voertuigen) is het daar echter niet mee eens. Garages bijvoorbeeld mogen wel openblijven omdat het onderhoud van een wagen door een Ministerieel Besluit wel als essentieel wordt beschouwd. BBRV meent dat het autoreiniging eveneens een essentieel deel is van het wagenonderhoud en spande daarom een kort geding aan.

Group Bruno & Fruit At Work slaan de handen in elkaar

Group Bruno, uitbater van 21 Foodcorners in Limburg en Fruit At Work uit Zonhoven, marktleider voor het leveren van vers fruit aan bedrijven, slaan de handen in elkaar. In deze bijzondere tijden moeten bedrijven proberen samen te werken en elkaar versterken. Sinds maandag 16 november kan men via de website www.brunofoodcorner.be of de Bruno-app ook fruitboxen bestellen. Deze worden gemaakt en geleverd in de shops door Fruit At Work. De klanten kunnen die dan in hun Foodcorner komen afhalen.