'Broodnodig'

Fastned opent snellaadstation langs E314 in Halen

Foto: Fastned

Snellaadbedrijf Fastned heeft een station geopend langs de Staatsbaan in Halen, bij afrit 29 van de E314, tussen Leuven en Lummen. Na Maasmechelen en Bekkevoort is Halen het derde station van Fastned langs de E314, en het 29ste in België.

Het nieuwe station bevindt zich naast een vestiging van McDonald’s, in de oksel van het afrittencomplex. Een dertig meter hoge totempaal maakt de locatie van het snellaadstation al van ver zichtbaar. Het nieuwe snellaadstation beschikt over twee laders met een maximale capaciteit van 300 kW, samen goed voor vier laadpunten. Elektrische rijders kunnen er in een kwartier tot 300 kilometer bereik opladen met groene stroom van zon en wind. Net zoals de andere stations van Fastned is het herkenbaar aan zijn typische gele dak bedekt met zonnepanelen.

‘Extra snellaadstations zijn broodnodig’

Tuur De Coninck, country manager Belgium bij Fastned: “Extra snellaadstations als deze zijn broodnodig, ook omdat ze de zogenaamde laadangst wegnemen. Ze verzekeren dat je altijd ergens snel kunt laden en weer door kunt rijden. We zijn heel trots dat we als bedrijf de standaard hebben gezet voor hoe die infrastructuur er moet uitzien.”

In oktober 2020 opende Fastned zijn allereerste snellaadstation in België, aan de luchthaven van Oostende. Het doel is tegen 2030 uit te groeien tot 1.000 locaties in Europa.

Onderwerpen:

Auteur: Belinda Meijers