Fastned opent tweede Waals snellaadstation

fastned_wal.jpg

Snellaadbedrijf Fastned heeft een snellaadstation geopend in Anderlues, halfweg tussen Bergen en Charleroi. Dit nieuwe station is het tweede van Fastned in Wallonië en een van de eerste die uitgerust is met ultrasnelle laders met een vermogen van 400 kW. Het 27ᵉ Fastned station in België ligt vlakbij het winkelcentrum, langs de Bergensesteenweg, tussen Binche en Anderlues. De opening kadert in de Europese ambitie om tegen 2026 om de 60 km een laadstation te openen langs snelwegen en andere grote verbindingswegen. De Fastned-laadervaring werd onlangs uitgeroepen tot de beste in België door gebruikers van het Chargemap-platform. Het nieuwe Fastned-station telt 6 oplaadpunten met een maximale capaciteit van 400 kW. Elektrische bestuurders kunnen hun auto opladen met hernieuwbare zonne- en windenergie. Het bedrijf zet zijn missie voort om de overgang naar elektrische mobiliteit te versnellen door snellaadstations te installeren, die het snelste laadvermogen bieden. Opladen duurt slechts 15 minuten voor een actieradius tot 300 km, afhankelijk van het type voertuig. 

Anton Casteleyn, Hoofd Business Development en Inkoop bij vastgoedbedrijf Relion: “Snelladers zijn een win-win oplossing voor huurders, verhuurders en onze klanten. Daarom willen we ze op al onze locaties installeren: in supermarkten, bouwmarkten, fastfoodzaken en winkelcentra. Klanten kunnen hun auto opladen terwijl ze winkelen.Voor ons levert het extra huurinkomsten op, die wij weer gebruiken voor reparatie- en renovatiewerkzaamheden op onze locaties.Zo dragen ook wij bij aan de energietransitie.”

Tuur De Coninck, country manager België bij Fastned: “De elektrificatie van het wagenpark komt in een stroomversnelling. Als marktleider in België blijven we ambitieus om elektrisch rijden zo toegankelijk mogelijk te maken. Bijkomende stations zoals deze zijn essentieel omdat ze de angst voor actieradius wegnemen.Ze garanderen betrouwbaar snelladen, waar het ook nodig is. Bij Fastned zijn we trots op de snelheid en betrouwbaarheid van onze laders en we zijn altijd op zoek naar nieuwe locaties langs drukke wegen.”

In mei vorig jaar opende Fastned zijn allereerste station in Wallonië, namelijk op de Baraque de Fraiture in Vielsalm. Het doel is om tegen 2030 1000 stations te hebben in Europa. 

Onderwerpen:

Auteur: Service Station