Skip to content Skip to navigation

Special Uniti 2018 - Service Station Magazine

Station

Bernadette Spinoy benoemd tot algemeen directeur Total Belgium

Midden oktober 2018 kondigde Total de benoeming aan van Bernadette Spinoy als algemeen directeur en bestuurder van Total Belgium, het filiaal van de Groep dat instaat voor Marketing en Services. Zo wordt ze de eerste vrouw aan het hoofd van Total Belgium. “Het verheugt mij dat ik de directie op mij kan nemen van een competent en gepassioneerd team bij Total Belgium.

Gm Fuel Service en ICASA slaan handen in elkaar

Gm Fuel Service is een Spaanse oliemaatschappij die hoofdzakelijk actief is in het noorden en het Middellandse Zeegebied via hun vestigingen in Bilbao en Barcelona. Met de nieuwe vestiging in de haven van Huelva en de nieuwe kantoren in Sevilla breidt Gm Fuel verder uit naar het zuiden van het schiereiland. Naast het kopen en verkopen van olieproducten, concentreert dochteronderneming Credit Card zich op tankkaarten voor professionele doeleinden, gaande van de zelfstandige met zijn eigen voertuig tot de grote wagenparken.

Colruyt Group opent eerste groene publieke waterstoftankstation

Op 8 oktober 2018 opende Colruyt Group zijn eerste publieke waterstoftankstation. In het DATS 24-station in Halle (Dassenveld) kunnen klanten voortaan terecht voor alle klassieke en groene brandstoffen. Waaronder dus ook 100 % groene waterstof, geproduceerd met hernieuwbare stroom van energiespecialist Eoly. De integratie van een waterstofpomp in een ‘traditioneel’ tankstation is uniek in Europa. Colruyt Group gelooft dat waterstof een belangrijke rol kan spelen in de verdere verduurzaming van onze mobiliteit en energievoorzieningen.

Overname van Duitse Esso-stations door EG Group definitief rond

De verkoop van de circa 1000 Duitse Esso-tankstations aan EG Group, waarover we vorig jaar al berichtten, is nu afgerond. Dat maakten EG Group en ExxonMobil onlangs bekend. Volgens Mohsin Issa, oprichter en mede-CEO van de EG Group heeft zijn bedrijf een goed geleide onderneming overgenomen die een uitstekende reputatie geniet op gebied van dienstverlening. EG Group wil daarom verder investeren in een uitgebreid aanbod van brandstof, convenience winkels en food-to go concepten in de Duitse tankstations.

Vlaamse investeringen in De Lijn zorgen binnenkort voor groenere bussen

De vele investeringen in en grondige hervormingen van de Vlaamse busmaatschappij De Lijn tijdens de huidige legislatuur beginnen stilaan hun vruchten af te werpen. Naast de 40 miljoen euro die Vlaanderen al elk jaar voorziet voor de aankoop van nieuwe bussen, kreeg minister Weyts nu groen licht om nog eens 56,9 miljoen euro extra te investeren in de aankoop van nieuwe, milieuvriendelijke autobussen. In 2019 en 2020 zal De Lijn op die manier 277 hybride bussen kunnen bestellen, gevolgd door nog eens 925 vol-elektrische bussen in 2020.

Brandstofetiketten overal hetzelfde in Europa

Op 12 oktober 2018 worden de brandstofetiketten in de hele Europese Unie geharmoniseerd. We kennen ze als groene of gele labels met benamingen als Super 98, Super 95 E10 en Diesel. Op 12 oktober worden de identificatie-etiketten voor brandstoffen in de hele EU uniform, zowel in benaming als kleur. Zwarte belettering op een witte achtergrond wordt de regel voor alle etiketten. De Europese Unie wil met deze wijziging consumenten helpen bij de keuze van de geschikte brandstof voor hun voertuig in de hele EU, vooral met het oog op de invoering van nieuwe brandstoffen.

Pagina's