Skip to content Skip to navigation

Station

Total gaat 2.300 oplaadpunten van het Parijse Bélib-netwerk exploiteren

Total haalde de aanbestedingsprocedure van de stad Parijs binnen voor het moderniseren en uitbreiden van het openbare oplaadpuntennetwerk voor elektrische voertuigen in de volledige Franse hoofdstad. De Raad van Parijs heeft het beheer van het netwerk aan de openbare weg voor de komende tien jaar toegekend aan Total. Onderdeel van de concessieovereenkomst voor deze openbare dienst zijn de levering, installatie en technische en commerciële exploitatie van dit oplaadpuntennetwerk.

Bouw eerste Nederlandse Bio-LNG-installatie van start gegaan

Op 19 november 2020 is de bouw van de eerste bio-LNG-installatie van Nederland begonnen. Initiatiefnemers Renewi, Nordsol en Shell verwachten halverwege volgend jaar de eerste bio-LNG te leveren. De installatie komt op het terrein van Renewi in Amsterdam. Met een miljoeneninvestering neemt de technische partner Nordsol als eerste in Nederland de stap om zelf bio-LNG te produceren.

G&V Energy Group en Rolande openen tweede Belgische LNG-tankstation in Habay

Het Belgische G&V Energy Group en Rolande, marktleider op het gebied van LNG In Nederland openden op 19 november 2020 een nieuw LNG-tankstation in het Waalse Habay. Na de opening van het LNG-station in Antwerpen in augustus jongstleden is dit de tweede stap om binnen afzienbare tijd een dekkend LNG-netwerk in België te realiseren.

Group Bruno & Fruit At Work slaan de handen in elkaar

Group Bruno, uitbater van 21 Foodcorners in Limburg en Fruit At Work uit Zonhoven, marktleider voor het leveren van vers fruit aan bedrijven, slaan de handen in elkaar. In deze bijzondere tijden moeten bedrijven proberen samen te werken en elkaar versterken. Sinds maandag 16 november kan men via de website www.brunofoodcorner.be of de Bruno-app ook fruitboxen bestellen. Deze worden gemaakt en geleverd in de shops door Fruit At Work. De klanten kunnen die dan in hun Foodcorner komen afhalen.

BigBrother en SODA slaan de handen in elkaar

BigBrother zet een nieuwe stap in de strijd tegen tanken zonder te betalen. Duizenden keren per jaar krijgen tankstations te maken met klanten die tanken zonder te betalen. Het doorgeven van deze klanten aan een incassobureau en het doen van aangiftes neemt veel tijd in beslag. PumpWatch helpt vandaag al door dit administratieve proces makkelijk te maken. Een nieuwe functionaliteit zorgt immers voor een integratie tussen PumpWatch en incasseren van de tankbon door ServiceOrganisatie Directe Aansprakelijkstelling (SODA).

Belgische carwashes moeten voor de tweede maal dicht

Opnieuw slecht nieuws voor de uitbaters van car- en selfwashes in ons land: net zoals tijdens de eerste lockdown in maart worden ze verplicht om hun activiteiten tijdelijk stopzetten, zo leert navraag bij de FOD Economie. Veel carwashondernemers begrijpen dat de gezondheid en veiligheid van de Belgische bevolking, maar zijn wel ontgoocheld dat ze terug in de financiële klappen delen. Zeker omdat het voor de meeste uitbatingen perfect mogelijk was om voertuigen te reinigen conform de geldende veiligheids- en gezondheidsmaatregelen. Tankstations en petrolshops mogen wel openblijven.

Pagina's