Skip to content Skip to navigation

Station

Q8-klanten in het Groothertogdom Luxemburg kunnen dankzij Micrelec en CCV voortaan contactloos betalen op de tankpiste

Het Oost-Vlaamse bedrijf Micrelec, gekend als ontwikkelaar en installateur van automatisatie-oplossingen voor tankstations, is tevens ook integrator die samen met betrouwbare partners innovatieve producten aanbiedt. Eén van die partners is CCV, dat al ruim 60 jaar betaaloplossingen ontwikkelt. Samen realiseerden ze bij hun klant Q8 een grootschalig project in Groothertogdom Luxemburg, waarbij ze de buitenbetaalpalen van de Q8-stations uitrustten met een NFC-lezer.

Ook UNITI expo verschuift beursdatum door Covid-19

UNITI expo, 's werelds belangrijkste beurs voor de carwash- en tankstationbranche, ziet zich door de snelle verspreiding van het Coronavirus doorheen Europa genoodzaakt om maatregelen te nemen. De beurs zou oorspronkelijk van 26 tot en met 28 mei 2020 in Stuttgart plaatsvinden, maar verschuift nu naar februari 2021. UNITI expo 2021 zal nu van 9 tot 11 februari worden georganiseerd. Hiermee volgt UNITI expo het voorbeeld van talloze vakbeurzen en events wereldwijd. 

Update: Carwashes moeten sluiten

Gisteren (17 maart 2020, nvdr) nam de Nationale Veiligheidsraad nieuwe, strengere maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Eén van die besluiten houdt in dat niet-essentiële handelszaken vanaf vandaag 18 maart om 12 uur hun deuren moeten sluiten. Car- en selfwashes behoren ook tot die doelgroep en zullen hun activiteiten tot 5 april 2020 moeten stopzetten. Tankstations mogen wel nog open blijven. 

Welke maatregelen kan ik in mijn zaak nemen om de coronaverspreiding tegen te gaan?

Bij veel tankstationondernemers en hun medewerkers heerst er momenteel heel wat ongerust over het coronavirus. Om de verspreiding van Covid-19 tegen te gaan, is het aangewezen om de nodige maatregelen in acht te nemen. Hieronder zetten we alvast enkele belangrijke adviezen voor u op een rijtje:

Car- en selfwashes moeten in het weekend sluiten

Dit weekend (14 en 15 maart 2020, nvdr) was er bij heel wat self- en carwashes onduidelijkheid of ze dit weekend hun deuren al dan niet moesten sluiten, als gevolg van de maatregelen die de Nationale Veiligheidsraad oplegde nav de crisis rond het coronavirus. Dit zorgde voor een situatie waarbij sommige uitbatingen open waren en andere dan weer dit. De FOD Economie laat weten dat alle self- en carwashes in ons land tot en met 3 april 2020 in het weekend dicht moeten gaan. Tijdens de week kunnen de activiteiten gewoon worden uitgevoerd.

Provinciebestuur verleent toch vergunning aan Jost Group voor truckstation in Waarloos

Transportfirma Jost Group had een vergunningsaanvraag ingediend voor de bouw van een nieuw tankstation voor trucks aan de Mouterij in Waarloos. In eerste instantie gaf het schepencollege van Kontich een negatief advies. Zij wezen onder meer op geluidshinder, overlast en de gevaarlijke verkeersituatie die het tankstation met zich meebracht. Jost Group paste ondertussen zijn vergunningsdossier aan en kreeg nu van het bestuur van de Provincie Antwerpen groen licht. De komende maand kan de gemeente of omwonenden wel nog beroep aantekenen bij de Vlaamse overheid.

Pagina's