Skip to content Skip to navigation

Station

MAES opent nieuw truckstation in Londerzeel

Langs de Nijverheidsstraat in Londerzeel opende MAES recent een nieuw truckstation. Vrachtwagenchauffeurs kunnen er terecht voor diesel en AdBlue. Vanaf het tweede kwartaal van 2020 zal men er ook CNG en LNG kunnen tanken.
 

Longin Service realiseert overname

De firma Longin Service uit Rotselaar, die gespecialiseerd is in industriële reiniging voor onder meer tankstations en carwash, breidde eind 2019 zijn portfolio uit. Het nam toen immers zijn sectorgenoot RioolExpert over. Deze onderneming uit Balen legt zich toe op industriële ontstoppingen.  

EG Group opent Burger King en Starbucks langs E19 in Saint-Ghislain

Op vrijdag 27 december 2019 opende EG Group, één van de grootste onafhankelijke uitbaters van onder andere tankstations in Europa, een nieuwe BURGER KING®-restaurant in het Waalse Saint-Ghislain. Het restaurant bevindt zich op het Texaco-tankstation langs de E19-snelweg tussen Parijs en Brussel, waar EG Group een week voordien ook twee Starbucks-locaties van start gingen. Het Burger King-restaurant in Saint-Ghislain is het 9e in de Benelux dat door EG Group wordt geëxploiteerd. Naast het aanbod in de bestaande shop en bakkerij bij het tankstation

Zelf brandstof afrekenen met de Self-checkout van Tokheim

Tokheim ontwikkelde de Self-checkout, een verkooppunt waaraan de consument zelf brandstof kan afrekenen. TSG breidt hiermee het productaanbod met betaaloplossingen voor de fuelretail nog verder uit. De afgelopen jaren ergerden veel consumenten zich aan het feit dat ze dikwijls in de rij moesten staan om hun tankbeurt te betalen. Daarom ontwikkelde Tokheim een POS, waarbij de klant zelf zowel brandstof als shopartikelen kan afrekenen. Deze self-checkout neemt weinig ruimte in.

Fastned verwerft 13 snelweglocaties in ons land

Fastned, het laadbedrijf dat bouwt aan een Europees netwerk van snellaadstations, maakte midden december bekend dat ze 13 snelweglocaties in België vergund heeft gekregen. Deze locaties zijn onderdeel van een samenwerking met het Agentschap Wegen en Verkeer om snelwegparkings in Vlaanderen van snellaadstations te voorzien. Op deze stations kunnen elektrische auto’s straks snelladen tot 350 kW met 100% duurzame elektriciteit. De stations zullen worden gebouwd op bestaande parkings direct langs de belangrijkste snelwegen in Vlaanderen in de provincies Limburg, Vlaams-Brabant en Antwerpen.

Total opent eerste bio CNG-tankstation in ons land

Sinds 10 december kan het grote publiek terecht op het  eerste Belgische bio CNG-station. Dat bevindt zich aan de Werkhuizenkaai in Brussel en wordt uitgebaat door Total. Deze 'groene' CNG, geproduceerd op basis van organisch afval, is afkomstig van een biomassacentrale in Nederland. Deze Total wordt bevoorraad door Sibelga, de Brusselse beheerder van het elektriciteits- en gasnet. Het biogas is goedkoper voor de automobilist en biedt daarnaast diverse ecologische voordelen.

Pagina's