Nieuwe innovatie

VeloWash verovert Vlaanderen

VeloWash
VeloWash richt zich enerzijds op organisaties die veel fietsen te wassen en onderhouden hebben. Foto: VeloWash

VeloWash, de innovatieve carwash voor fietsen, heeft een enorme belangstelling gekregen sinds de introductie op Velofollies. Slechts drie maanden later zijn er al drie publieke fietswasstraten geopend in Bornem, Rumst en Damme, twee fietswasstraten in ateliers en er zijn verschillende aanvragen om er een te kunnen plaatsen of uittesten.

VeloWash is een revolutionaire carwash voor fietsen, die is ontwikkeld om aan de groeiende behoefte voor een snelle en effectieve manier om fietsen schoon te maken te voldoen. Met een innovatief ontwerp en geavanceerde technologie richt VeloWash zich enerzijds op organisaties die veel fietsen te wassen en onderhouden hebben zoals fietsverhuurders, fietsherstellers en organisaties met een vloot fietsen zoals bijvoorbeeld gemeenten, deelfietsen en fietskoeriers. Anderzijds richt VeloWash zich op organisaties die het wassen van fietsen willen aanbieden als extra dienstverlening, bijvoorbeeld fietsparkings, carwashes, fietsgemeentes, fietstoerisme en fiets-evenementen.

Positieve reacties

De reacties zijn positief. “De gebruikers zijn ongelofelijk enthousiast over het feit dat hun fiets in slechts 3 minuten grondig wordt gewassen”, zegt Steven Coulembier. “Iedereen houdt van een propere fiets, maar niemand houdt van het poetsen want dat is altijd veel werk. Bovendien hebben veel fietsers thuis niet de mogelijkheid om hun fiets te wassen, bijvoorbeeld degenen die in een appartement wonen.” Ook de fietsherstellers zijn blij om dankzij de VeloWash aan een propere fiets te kunnen werken. Alle soorten fietsen en e-bikes passen in de VeloWash, behalve cargobikes. De machine werkt met water op lage druk zodat elektrische of mechanische componenten niet beschadigd worden. Bovendien gebruikt de VeloWash slechts een paar liter water per wasbeurt omdat het water voortdurend wordt hergebruikt. “Met een VeloWash hoef je je ook geen zorgen te maken over krassen omdat de robot met zachte borstels werkt zoals een carwash”, zegt Coulembier.

Machines

VeloWash verhuurt en verkoopt de machines en zorgt voor het onderhoud. Ook voor evenementen kan je een VeloWash inhuren. Uiteindelijk is een VeloWash een grote hulp om veel manueel werk uit te sparen, net zoals een vaatwasser. In professionele keukens wordt de vaat niet met de hand gedaan. Het mooiste aan VeloWash zijn de blije gezichten wanneer de mensen met hun propere fiets opnieuw kunnen vertrekken.

Onderwerpen: ,

Auteur: Matthias Vanheerentals