Illegale zaken

Drugsplantage met 2.000 plantjes ontdekt in onvergunde carwash

Foto: Shutterstock

In een bedrijfsgebouw in de Koning Boudewijnlaan in Olen werd recent een grote cannabisplantage ontmanteld. De meer dan 2.000 plantjes zaten verborgen in een pand dat onvergund als carwash werd gebruikt. Daarbij zijn twee Albanezen opgepakt.

Waar tot voor kort een bandencentrale gehuisvest was, troffen de speurders een cannabisplantage aan, zo meldt het Nieuwsblad. De 2.000 tot 2.500 plantjes stonden opgesteld in vier kamers. De plantage zat verborgen in het achterste deel van de hal. Die werd in twee gedeeld met behulp van een valse wand. De betrokkenen wilden zo de illusie wekken dat er wel degelijk nog een carwash gevestigd is.

Bandencentrale

In het pand was tot voor kort een bandencentrale gevestigd. Na het vertrek van de bandencentrale was er een nieuwe eigenaar die er een carwash wilde beginnen. Die eigenaar heeft voor de carwash wel een vergunning aangevraagd, maar die is nooit toegekend door de gemeente Olen. Op een bepaald moment stelde de burgemeester van Olen wel vast dat er activiteiten werden opgestart. De gemeente Olen stelde dat de activiteiten toen wel moesten gestaakt worden of dat er anders opnieuw een vergunning moest aangevraagd worden. Maar er werd op dat moment geen sluiting opgelegd.

Onderwerpen:

Auteur: Matthias Vanheerentals