Transchem Group komt in handen van Dover

transchem.jpg

Dover laat weten dat het Transchem Group heeft overgenomen, één van de grootste leveranciers van reinigings-, water- en sitemanagementsoplossingen voor de carwashindustrie. De financiële details van deze transactie werden niet bekend gemaakt. Transchem zal dus voortaan deel uitmaken van OPW’s Vehicle Wash Solutions-platform (OPW VWS), dat gerenommeerde merken, zoals PDQ, Belanger en Innovative Control Systems (ICS) omvat. OPW VWS maakt op zijn beurt uit van de Dover Clean Energy & Fueling-divisie. Transchem, met hoofdzetel in het Amerikaanse Cambridge, is al ruim 45 jaar actief binnen de carwashindustrie. De onderneming biedt een brede waaier waschemie en reinigingsproducten aan, waaronder de topmerken Turtle Wax® Pro en Autolux chemie, het True Vue 2-chemiemanagementsysteem, de ClearWash-waterrecuperatiesystemen en de Soax-hogedrukreinigers. Tevens produceert Transchem ook private labels en op maat gemaakte oplossingen voor het mengen van chemicaliën. Ook Digital Mosaic, een technologieplatform dat wasstraatuitbaters helpt bij het beheren van hun abonnementen en loyaliteitsprogramma’s, maakt deel uit van Transchems portfolio. 

“We zijn verheugd dat Transchem voortaan tot het OPW-team behoort en de OPW VWS-portfolio uitgebreid wordt met hoogwaardige oplossingen. Dankzij Transchem kunnen onze klanten hun wasstraten beter, veiliger en duurzamer te laten draaien”, onderstreept Keith Moye, Vice President en GeneralManager van OPW Vehicle Wash Solutions. “Met Transchem biedt OPW VWS nu een verscheidenheid aan chemische oplossingen om het succes van autowasbedrijven over de hele wereld te vergroten. Net als OPW VWS bedient Transchem de carwashindustrie al tientallen jaren. Daarbij wordt er sterk gefocust op de ontwikkeling van producten die veilig zijn voor de mens en het milieu.”

OPW’s portfolio met oplossingen voor het reinigen van voertuigen behoort tot de uitgebreidste in de industrie, met zowel wastunnels als selfwashes, betaalterminals, procesbesturingen, managementsoftware, automatiseringssystemen en nu dus ook chemie- en waterrecyclagesystemen. 
“Bij Transchem zijn we trots op het opbouwen van echte lange termijnpartnerships met onze klanten. We zijn dan ook verheugd dat we ons kunnen aansluiten bij een bedrijf, dat dezelfde waarden deelt,” zegt Nathan Ewing, President van Transchem. “OPW Vehicle Wash Solutions is de perfecte partner om de groei van Transchem te blijven stimuleren en de hoge normen qua klantenservice te handhaven.”

Onderwerpen: ,

Auteur: Service Station