Skip to content Skip to navigation

Carwash

Istobal verstevigt partnership met Motor Fuel Group in Verenigd Koninkrijk

Istobal UK gaat nauwer samenwerken met Motor Fuel Group (MFG), de grootste onafhankelijke tankstation operator in het Verenigd Koninkrijk. Beide partijen tekenden onlangs een nieuw, intenser samenwerkingsakkoord. Hierdoor zal Istobal de komende 3 jaar carwashinstallaties en chemie aan MFG en zal tevens instaan voor het onderhoud. Concreet zullen er dit jaar 28 Istobal M'Start roll-overs en 95 selfwashes, stofzuigers en luchtunits worden geïnstalleerd op de MFG-sites. Motor Fuel Group telt ruim 900 stations die onder de merken BP, Shell, Esso, Texaco, JET en Murco worden uitgebaat.

Sprekersprogramma Car Wash Show Europe raakt steeds meer ingevuld

De organisatie van Car Wash Show Europe maakte onlangs enkele nieuwe sprekers bekend die op woensdag 18 en donderdag 19 september 2019 een lezing zullen geven tijdens deze vakbeurs. Een eerste spreker die aan het programma werd toegevoegd is Brian Madderson, voorziter van de Britse Petrol Retailers Association. Hij komt op woensdag 18 september 2019 vertellen over hoe zijn vereniging, samen met de Britse overheid de strijd aangaat tegen de illegale carwashes in het Verenigd Koninkrijk. De presentatie van Madderson vindt plaats van 11u30 tot 12u in zaal 1.

Axyma introduceert B2B-webshop

Met deze B2B-site richt Axyma zich specifiek tot de professionele tankstation-, carwash- en truckshopondernemer. De webshop vormt een handig en efficiënt werkinstrument, waarop de het volledige gamma van Axyma kan terugvinden: van auto- en truckaccessoires over telefonie-artikelen, smeermiddelen en Adblue tot luchtverfrissers, zonnebrillen, consumables en dergelijke meer. Alle producten en assortimentslijnen worden op een overzichtelijke manier gepresenteerd: van ieder artikel wordt een kwalitatieve afbeelding en een gedetailleerde beschrijving weergegeven.

Draaiende pizzaoven in nieuw Bruno-tankstation te Tessenderlo

Group Bruno, het bedrijf achter de toonaangevende Bruno Service Stations in Limburg, bouwt een splinternieuw tankstation aan de E313-afrit Tessenderlo. De gloednieuwe site opent op vrijdag 21 juni 2019 zijn deuren. Opvallend: in de Bruno Foodcorner van het nieuwe tankstation aan de Hyundailaan in Tessenderlo zullen de pizza’s gebakken worden in een ambachtelijke pizzaoven met een roterende bakvloer. Dit is een primeur voor België. De Morello Forni FGR 150-oven is van Italiaanse topkwaliteit en is uitgerust met een baksteen van 1,5 meter doorsnede.

TSG introduceert cloudoplossing Charlie

De faciliteiten op tankstations blijven zich uitbreiden en verbeteren. Een goede koffiecorner, toiletpoortjes, was faciliteiten, noem maar op. Al deze faciliteiten genereren data die verwerkt moeten worden. De cloudoplossing Charlie van TSG zorgt er op de achtergrond voor dat data vanuit verschillende functionaliteiten op het station op 1 centraal punt terecht komen, denk hierbij aan de omzet van de carwash, koffiemachine, snackmuur, toiletpoortjes en luchtpomp. Wat uiteraard erg handig is. 
Voorbeelden van een aantal betaaloplossingen die onder de Charlie-vlag ontwikkeld zijn: 

Autopromotec 2019 blikt tevreden terug op een mooie editie

Op zondag 26 mei 2019 sloot Autopromotec, de internationale vakbeurs voor automobieluitrusting, haar deuren na een succesvolle 28ste editie. Tijdens deze vijfdaagse beurs, die van 22 tot 26 mei 2019,  kwam de hele automotiveaftermarket samen in Bologna om er de nieuwste marktontwikkelingen, technologische innovaties, specialisaties en opleidingen te ontdekken. De cijfers bevestigen het: Autopromotec is dé wereldreferentie voor alles wat automobielonderhoud en -herstelling betreft.

Pagina's