Skip to content Skip to navigation

Carwash

Onduidelijkheid rond het wassen van B2B-klanten

Zoals u al eerder kon lezen, moeten de Belgische self- en carwashes omwille van de coronamaatregelen jammer genoeg verplicht hun deuren sluiten tot 13 december 2020. Vlaams Minister van Economie Hilde Crevits liet in het Vlaams Parlement wel weten dat volgens het ministerieel besluit van 28 oktober 2020 carwashes wel nog beperkt voertuigen kunnen reinigen. Ze mogen hun deuren immers wel nog openen voor zogenaamde business-to-businessklanten. Veel uitbatingen interpreteren die regel echter te ruim.

BBRV stapt naar de rechter om verplichte sluiting carwashes ongedaan te maken

Sinds 2 november 2020 werden de Belgische carwashes door de overheid verplicht om hun deuren te sluiten in de strijd tegen de verspreiding van het coronavirus. Ze worden immers als niet-essentiële activiteit beschouwd. BBRV (Belgische Beroepsvereniging Reiniging Voertuigen) is het daar echter niet mee eens. Garages bijvoorbeeld mogen wel openblijven omdat het onderhoud van een wagen door een Ministerieel Besluit wel als essentieel wordt beschouwd. BBRV meent dat het autoreiniging eveneens een essentieel deel is van het wagenonderhoud en spande daarom een kort geding aan.

Carwash SharkS uit Ingelmunster investeert in nieuwe wasinstallatie

Sinds eind oktober beschikt Carwash SharkS uit in het West-Vlaamse Ingelmunster over een nieuwe wasinstallatie. De firma Eco-wash installeerde er immers de Istobal M'NEX32 Fusion. Het betreft in feite een Takt-opstelling van een was- en droogportaal. Het toestel werkt volledig automatisch. Zowel het was- als het droogportaal hebben een hoogte van 2,70 meter. Er werd een voorwaszone voorzien waar de klanten voor de start van de automatische wasbeurt het voertuig reeds manueel kunnen afspuiten.

Jetonproducent B-token neemt sectorgenoot Jecobel over

Recent versterkte het bedrijf B-token uit Retie zijn positie op de jetonmarkt door de overname van conculega Jecobel uit Asse. Op die manier verruimt B-token zijn huidig productassortiment. Voor het cliënteel van B-token verandert er niets, zo laat B-token. Details over de financiële transactie werden niet bekend gemaakt. 

Belgische carwashes moeten voor de tweede maal dicht

Opnieuw slecht nieuws voor de uitbaters van car- en selfwashes in ons land: net zoals tijdens de eerste lockdown in maart worden ze verplicht om hun activiteiten tijdelijk stopzetten, zo leert navraag bij de FOD Economie. Veel carwashondernemers begrijpen dat de gezondheid en veiligheid van de Belgische bevolking, maar zijn wel ontgoocheld dat ze terug in de financiële klappen delen. Zeker omdat het voor de meeste uitbatingen perfect mogelijk was om voertuigen te reinigen conform de geldende veiligheids- en gezondheidsmaatregelen. Tankstations en petrolshops mogen wel openblijven.

Harrell's Car Wash Systems voortaan in handen van Sonny's Enterprises

De Amerikaanse producent van carwashuitrusting Sonny’s, in ons land verdeeld door Pro-Wash, kondigde eind oktober 2020 de overname aan van Harrell’s Car Wash Systems. Dit bedrijf is gevestigd in Indianapolis en is al ruim 40 jaar een distribiteur van carwashsystemen en -onderdelen in de Midwest-, Northeast- en MidAtlantic-regio's van de Verenigde Staten.

Pagina's