Skip to content Skip to navigation

Carwash

Dico Beflux realiseert wasstraat bij Silver Wash in het Franse Douai

Het betreft een volledige Dico-wasstraat met kettinglengte van 45 meter. De installatie is uitgerust met 10 wasborstels, een polishmitter die open- of dichtgaat, 2 polishborstels voor lakverzegeling, 5 drogers en 3 nadroogborstels. Bovendien werd er ook een Dico Wave geïntegreerd kassasysteem voorzien.

 

Carwash Dodane in Edingen grondig gerenoveerd

Zo werd in de eerste plaats de bestaande wasstraat werd uitgebreid. Er werd bijvoorbeeld een communicatietotem met een groot scherm bijgeplaatst. Verder is er in de wastunnel nu ook een lavaboog terug te vinden. Het wasgebouw werd verfraaid door de plaatsing van nieuwe kunststofwanden. Tevens kreeg de droger een omkasting om het geluid te absorberen. Verder werd de elektrische groep overgeschakeld naar het stroomnet. Tot slot kan de klant nu ook gratis stofzuigen op het stofzuigplein en gebruik maken van een parfumverspreider en een mattenwasser.

UNITI expo nogmaals uitgesteld

De Coronapandemie blijft het economische en sociale leven teisteren en dat heeft grote gevolgen voor de (inter)nationale evenementensector. De organisatoren van UNITI expo zijn ervan overtuigd dat er door het virus zeker tot volgend jaar restricties zullen gelden op de organisatie van vakbeurzen en dergelijke. Indien de situatie terug verergert, is een nieuwe tijdelijke ban van events niet uitgesloten.

VAGnv zoekt partners

De firma VAG ontstond in 1970, toen Paula en Gust Vangeel van start gingen met één van de allereerste automatische carwashes. Het echtpaar maakte de volledige evolutie van carwashinstallatie mee: van een manuele voorwas en afwerking tot een volledig geautomatiseerde wasbeurt. In 1974 besloten Paula en Gust besloten om een nieuwe activiteit toe te voegen aan hun onderneming, namelijk autoverhuur. In hun wagenpark waren toen onder meer de legendarische Simca’s, de Renault Saviems en de mooie bolle snuitjes van de Bedford terug te vinden.

Registratie voor Tankstation & Carwash Vakbeurs 2020 geopend

Op woensdag 4 en donderdag 5 november vindt in het Nederlandse Houten de zesde editie plaats van de Tankstation & Carwash Vakbeurs. Omwille van COVID-19 zal de vakbeurs ditmaal in een aangepaste vorm gebeuren. Tijdens deze 2 dagen worden ook het Green Fleet Congres en het Carwash Congres georganiseerd. Geïnteresseerden kunnen de uiteenzettingen live of online volgen. Om de veiligheid en de gezondheid van bezoekers, exposanten en medewerkers te garanderen, wordt de Tankstation & Carwash Vakbeurs dit jaar volgens een 'Walk & Talk-principe' georganiseerd.

Washpartner plaatst nieuwe wastunnel in Fosses-la-Ville

Eind augustus 2020 opende in Fosses-la-Ville een nieuwe carwash zijn deuren, namelijk Car Wash 76. Deze wordt uitgebaat door de familie Sturbois. De carwash is uitgerust met een Holz-wasstraat, die een kettinglengte van 42 meter telt. De wasklant heeft de keuze tussen 3 verschillende wasprogramma's: L'Express, Le Gold en Le Le 76. Het eerstgenoemde programma omvat een wasbeurt, intensieve velgenreiniging en droging. Bij Le Gold krijgt de wasklant ook nog een chassiswas en wax en passeert de wagen door een intensieve lavaboog.

Pagina's