Skip to content Skip to navigation

Carwash

Benoit Carwash in Knokke installeert apart droogportaal

Benoit Carwash in Knokke investeerde recent in een aparte drooginstallatie. Hiervoor klopte de carwash aan bij WashTec dat de bestaande wasinfrastructuur aanvulde met een Takt-droogportaal. Op die manier wordt de capaciteit van deze carwashuitbating verdubbeld: terwijl er één voertuig wordt gewassen, kan er een andere wagen worden gedroogd. Hierdoor beschikt Benoit Carwash nu als het ware over een miniwasstraat. 

Eerste editie Carwash Professional Forum uitgesteld

Ook het Carwash Professional Forum, dat op 26 maart 2020 voor de eerste maal in Keulen zou worden georganiseerd, wordt door toedoen van het Coronavirus verplaatst naar 1 september 2020. De locatie blijft ongewijzigd. De organisatie wil het uitsel aanwenden om het programma verder te stofferen. In de voormiddag staan lezingen geprogrammeerd, in de namiddag worden de deelnemers meegenomen op een carwashtour. .

Ook UNITI expo verschuift beursdatum door Covid-19

UNITI expo, 's werelds belangrijkste beurs voor de carwash- en tankstationbranche, ziet zich door de snelle verspreiding van het Coronavirus doorheen Europa genoodzaakt om maatregelen te nemen. De beurs zou oorspronkelijk van 26 tot en met 28 mei 2020 in Stuttgart plaatsvinden, maar verschuift nu naar februari 2021. UNITI expo 2021 zal nu van 9 tot 11 februari worden georganiseerd. Hiermee volgt UNITI expo het voorbeeld van talloze vakbeurzen en events wereldwijd. 

Update: Carwashes moeten sluiten

Gisteren (17 maart 2020, nvdr) nam de Nationale Veiligheidsraad nieuwe, strengere maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Eén van die besluiten houdt in dat niet-essentiële handelszaken vanaf vandaag 18 maart om 12 uur hun deuren moeten sluiten. Car- en selfwashes behoren ook tot die doelgroep en zullen hun activiteiten tot 5 april 2020 moeten stopzetten. Tankstations mogen wel nog open blijven. 

Welke maatregelen kan ik in mijn zaak nemen om de coronaverspreiding tegen te gaan?

Bij veel tankstationondernemers en hun medewerkers heerst er momenteel heel wat ongerust over het coronavirus. Om de verspreiding van Covid-19 tegen te gaan, is het aangewezen om de nodige maatregelen in acht te nemen. Hieronder zetten we alvast enkele belangrijke adviezen voor u op een rijtje:

Car- en selfwashes moeten in het weekend sluiten

Dit weekend (14 en 15 maart 2020, nvdr) was er bij heel wat self- en carwashes onduidelijkheid of ze dit weekend hun deuren al dan niet moesten sluiten, als gevolg van de maatregelen die de Nationale Veiligheidsraad oplegde nav de crisis rond het coronavirus. Dit zorgde voor een situatie waarbij sommige uitbatingen open waren en andere dan weer dit. De FOD Economie laat weten dat alle self- en carwashes in ons land tot en met 3 april 2020 in het weekend dicht moeten gaan. Tijdens de week kunnen de activiteiten gewoon worden uitgevoerd.

Pagina's