Skip to content Skip to navigation

Volgend jaar viert Automechanika Frankfurt zijn 25ste verjaardag

Automechanika Frankfurt

De volgende editie van Automechanika Frankfurt, de belangrijkste internationale vakbeurs voor de automotive aftermarket vindt plaats van 11 tot 15 september 2018. Het beleeft een feestelijke editie te worden, want in 2018 viert deze tweejaarlijkse vakbeurs immers haar 25ste verjaardag. Naast vaste waarden als opleidingen en netwerkevents, kunnen de bezoekers alvast uitkijken naar tal van nieuwe nieuwigheden. Zo zal de beursorganisator onder meer een speciale publicatie uitgeven n.a.v. de 25ste verjaardag van Automechanika Frankfurt, met daarin een overzicht van de geschiedenis van de beurs, vanaf de start tot nu. Het wordt een terugblik met onder meer de eerste buitenlandse Automechanika en de ganse weg die het event aflegde om uit te groeien tot een internationaal toonaangevend beursmerk.

Een aantal nieuwe thema’s zullen eveneens hun intrede doen op Automechanika Frankfurt, zoals de business rond classic cars. Bovendien zal REIFEN, de bekende vakbeurs voor autobanden uit Essen, in 2018 voor het eerst naast Automechanika plaatsvinden in Frankfurt. Beide thema’s zullen in de nieuwe Hall 12 aan bod komen. Deze is momenteel nog in opbouw, maar de gloednieuwe beurshal zal net op tijd klaar zijn voor de 25ste verjaardag. De nieuwe thema’s bieden aan de bezoekers uit industrie, werkplaatsen en retail een schat aan mogelijkheden om nieuwe markten aan te boren en hun doelgroep uit te breiden. “Een van de belangrijkste factoren achter het succes van Automechanika Frankfurt is de nauwe samenwerking met partners en federaties uit de sector. Hierdoor kunnen wij beter ons aanbod afstemmen op de noden van de sector en tegelijk onze vakbeurs verder ontwikkelen. Met nieuwe thema’s als Classic Cars en REIFEN bieden we onze bezoekers de kans om nieuwe zakelijke opportuniteiten te ontdekken die passen binnen de mogelijkheden van hun bedrijf en krijgen zij ook de kans om de juiste bedrijven persoonlijk te ontmoeten”, zegt Olaf Mußhoff, Directeur van Automechanika Frankfort.

Het belang van Automechanika Frankfurt als trefpunt voor de sector wordt nog eens onderstreept door het grote aantal aanvragen voor deelname die nu al binnengekomen zijn. Alhoewel het event pas over meer dan een jaar plaatsvindt, hebben nu al 2.400 bedrijven laten weten dat ze willen deelnemen aan Automechanika Frankfurt 2018. Dit is zowat 8% meer dan op hetzelfde moment twee jaar geleden. De kwaliteit van de exposanten blijft uitstekend, zodat de bezoekers kunnen rekenen op een uitgebreid en zeer gevarieerd beursaanbod dat hen een uniek overzicht biedt van de markt wereldwijd.

In de Frankfurt Festhalle zullen nog meer bijzonderheden te zien zijn voor de bezoekers. Daar zal alles immers draaien rond de mobiliteit van de toekomst, alternatieve aandrijfsystemen en autonoom rijden en de Werkplaats van de Toekomst. In het oog springende innovatieve producten en oplossingen zullen bekroond worden met de felbegeerde Automechanika Innovation Award en zullen in een aparte tentoonstelling te bewonderen zijn. Ter gelegenheid van de 25ste verjaardag van Automechanika Frankfurt, zal er ook een overzicht gebracht worden van de belangrijkste innovaties binnen de sector door de jaren heen.

Basis- en voortgezette opleidingen worden in 2018 opnieuw belangrijke thema’s. Daarvoor werkt Automechanika samen met gerenommeerde partners om gratis gecertificeerde workshops, opleidingen en voordrachten door experten te kunnen aanbieden, die zich vooral richten tot eigenaars en personeelsleden van werkplaatsen. Op de beurs zal jong talent ook de gelegenheid krijgen om jobopportuniteiten te ontdekken, rechtstreeks in contact te komen met potentiële werkgevers en te netwerken met beslissingnemers uit de sector. Meer informatie over Automechanika lees je op www.automechanika.com.