Skip to content Skip to navigation

Veel beweging bij Maes Energy & Mobility

Datum publicatie: 
donderdag, 20 juni, 2019

In eerste instantie liet Maes Energy & Mobility weten dat het 21 Esso-tankstations van Guvvi heeft overgenomen. Daarnaast sloot het bedrijf ook een partnership over de 7 Q8-sites van Guvvi.  Bovendien meldt Maes nog de overname van 3 individuele stations waardoor het netwerk van deze onderneming nu 289 stations telt. Verder gaat Maes de komende maanden de station van Desimpel & Octa+ gaat omkleuren naar andere merken, namelijk Maes, Esso en Shell. Zo  zal Maes Energy & Mobility in de loop van dit jaar 51 Octa+ tankstations omkleuren en aan het Esso-netwerk toevoegen. Dit brengt de teller op 126 Esso-stations die door Maes geëxploiteerd zullen worden in België, wat bijna een verdubbeling van zijn huidige Esso-netwerk betekent. Hiermee verstevigt Maes zijn sterke positie in Vlaanderen en zet het de eerste stappen op Waals en Brussels grondgebied. In 2013 sloegen Maes en Esso voor het eerst de handen in elkaar met de overname van ruim 30 Esso-tankstations in Vlaanderen. ExxonMobil koos 6 jaar geleden voor een nieuw strategisch businessmodel in de Benelux en verkocht daarbij het Esso-netwerk aan onafhankelijke merkverdelers (Branded Wholesalers) - waaronder ook Maes - met het doel het beheer van het netwerk verder te optimaliseren.

Vorig jaar kondigde Maes de overname aan van 156 Octa+ tankstations, wat voor Maes meer dan een verdubbeling van haar netwerk betekent. 51 van deze Octa+ tankstations, een mix tussen bemand en Express, bieden duidelijk een strategische meerwaarde voor Esso en zullen in de loop van het jaar aan het netwerk worden toegevoegd.
“Deze overeenkomst is het resultaat van een sterk partnerschap om ons Esso-merk aantrekkelijk en competitief te houden, zodat wij als Esso samen met onze Branded Wholesalers, op lange termijn een belangrijke rol op de Belgische retail markt blijven invullen en daarbij onze posities blijven versterken.” vertelt Eric De Vreese, BNL Retail Sales Manager bij ExxonMobil.
De Octa+-conversies gingen midden juni van start en de omkleuring naar Esso zal begin 2020 volledig afgerond zijn.