Skip to content Skip to navigation

UTA breidt zijn netwerk in Duitsland uit met de LIQVIS LNG-stations

Datum publicatie: 
woensdag, 10 juni, 2020

UTA, een van de toonaangevende aanbieders van tank- en servicekaarten in Europa, breidt zijn netwerk uit met de LNG-tankstations (vloeibaar aardgas) van LIQVIS GmbH. Sinds 1 april 2020 kunnen UTA-klanten zonder contant geld vloeibaar aardgas (LNG) tanken met de UTA Full Service Card. Sinds 2017 exploiteert LIQVIS, een dochteronderneming van Uniper, LNG-tankstations. Deze tankstations bevinden zich op strategische verkeersknooppunten in Kassel-Lohfelden en Berlin-Grünheide. Om aan de stijgende vraag naar de alternatieve brandstof LNG te kunnen voldoen, wordt de Duitse infrastructuur van tankstations de komende jaren systematisch uitgebreid. In de gebieden in en rondom Hamburg, Hannover en Bönen worden extra LIQVIS-tankstations gebouwd.
"We zijn blij dat we met LIQVIS als partner ons netwerk verder kunnen uitbreiden en onze klanten toegang kunnen geven tot milieuvriendelijke en kosteneffectieve mobiliteit", aldus Gabriel Moulènes, verkoop- en marketingdirecteur bij UTA. "LNG is een grootschalig en efficiënt alternatief voor diesel, dat wagenparkbeheerders en expediteurs in staat stelt hun bedrijfskosten te verlagen."
Het is echter in Duitsland niet altijd gemakkelijk om vloeibaar aardgas te tanken. Het land heeft nauwelijks openbare LNG-tankstations en daarom wordt het netwerk uitgebreid. "Om aan de groeiende vraag naar LNG te voldoen, gaan we extra servicestations openen. Zo leveren we een actieve bijdrage aan de uitbreiding van het tanksstationnetwerk,", legt Silvano Calcagno, algemeen directeur van LIQVIS, uit. "Transportvlootbeheerders aarzelen nog altijd. Na het onlangs genomen besluit om de tolvrijstelling voor LNG-trucks in Duitsland te verlengen, hopen we echter dat de UTA Full Service Card ons helpt om andere transportbedrijven ervan te overtuigen dat de verandering economisch aantrekkelijk en gemakkelijk te implementeren is."