Skip to content Skip to navigation

TSG realiseert project bij Turnhouts distributiecentrum Aldi en Esso Sint-Niklaas pakt uit een bijzondere primeur

Datum publicatie: 
woensdag, 27 februari, 2019

Recent verhuisde Aldi zijn distributiecentrum naar een nieuwe locatie in Turnhout. De vorige site in Rijkevorsel bleek te klein geworden en uitbreidingsmogelijkheden ontbraken er. De terreinen van het nieuwe distributiecentrum werden ook uitgerust met tankvoorzieningen.
TSG Solutions Belgium stond in voor de realisatie van dat project. Zo werden er bovengrondse tanks (2 x 80.000 liter diesel en 1x 5.000 liter rode gasolie) geplaatst en aangesloten. Verder werden er twee ondergrondse tanks voorzien. De ene fungeert als reservoir voor vuile olie, aangezien Aldi zelf instaat voor het onderhoud van zijn vrachtwagens. De dieseltank is dan weer bestemd voor de stroomgroep van de sprinklerinstallatie. Via het gebouwbeheersysteem wordt Aldi op de hoogte gehouden van het tankniveau. Verder rustte TSG Solutions de site uit met een AdBlue-installatie, een Dialog-tankregistratie en een ProGauge-tankmetingssysteem. Tot slot nam de onderneming de elektrawerken inclusief de complexe bekabeling voor zijn rekening en installeerde het een Kärcher-truckwash met een bijbehorend waterrecyclagesysteem.

Daarnaast meldt TSG Solutions Belgium dat de nieuwe Tokheim Q510 AdBlue-verdeelzuil met 4 pistolen sinds enkele weken op de forecourt van het Esso-station in Sint-Niklaas prijkt. Het betreft de eerste tankstationsite in de Benelux die met deze dispenser is uitgerust. De grote troef van deze nieuwe verdeelzuil: ze biedt de tankende klant zowel het pistool voor personen- als vrachtwagens aan en dit aan beide zijden van het tankeiland. Op die manier krijgt het gebruiksgemak voor zowel vrachtwagenchauffeurs als automobilisten die AdBlue komen tanken een enorme boost. Bovendien is de Tokheim Q510 AdBlue- tankinstallatie uitgerust met een unieke beschermkap die de nozzles tegen de weersomstandigheden beschermt. Om te kunnen tanken dient de klant deze eerst te verwijderen. Het systeem bezorgt de verdeelzuil ook een stijlvolle uitstraling.