Skip to content Skip to navigation

TOTAL finaliseert installatie van 40 snelle elektrische laadpunten binnen Belgisch netwerk

TOTAL

TOTAL heeft de installatie van zijn nieuwe netwerk van 40 snelle elektrische laadzuilen in België gefinaliseerd. Deze Triple-Chargers laadzuilen bevinden zich in zijn tankstations verspreid over het hele Belgische grondgebied: 30 langs de autosnelwegen en 10 in een stedelijke omgeving. TOTAL draagt zo bij tot een ruime dekking over het hele land, die ondertussen goed is voor 30% van alle snelle laadzuilen in België. De klanten kunnen zich nu door het hele land verplaatsen zonder zich zorgen te moeten maken over de autonomie, enkel door te laden binnen het TOTAL-netwerk.

Dit project werd in 2016 gelanceerd en kadert in het Europese initiatief fast-E dat streeft naar de installatie van 307 snelle laadzuilen verspreid over België, Duitsland, de Tsjechische Republiek en Slovakije, en dit langs de multimodale Corridors voor TEN-T-transport.

De installatie van de elektrische zuilen werd toevertrouwd aan het gespecialiseerde bedrijf Allego. Alle snelle laadstations zijn uitgerust met drie stopcontacten via dewelke de elektrische voertuigen op 30 minuten tot 80% kunnen worden opgeladen. Elke zuil laat toe om twee voertuigen tegelijk op te laden. De laadcapaciteiten gaan van 43 tot 50kW zodat elk type voertuig kan opgeladen worden binnen het TOTAL-netwerk. Dit uitgebreide netwerk van snelle laadzuilen sluit aan bij de vraag van de TOTAL-klanten die op zoek zijn naar elektrische autonomie. We hebben het dan vooral over de taxibedrijven en de bedrijven voor car sharing die beschikken over grote vloten elektrische voortuigen, maar ook over ondernemingen en particulieren die kiezen voor elektrische mobiliteit.

“Dankzij ons uitgestrekte netwerk laadstations in heel België spelen we in op de evolutie van de mobiliteitsbehoeften van onze klanten”, verklaart Paul Mannes, CEO van Total België. “Zowel langs de autosnelwegen als in de steden helpt TOTAL om de elektrische mobiliteit toegankelijker te maken. De installatie van deze 40 snelle laadzuilen en de initiatieven die onlangs gelanceerd werden door Lampiris om de ontwikkeling van elektrische voertuigen in België te ondersteunen, zijn representatief voor het engagement van onze Groep, die trouw blijft aan de ambitie van TOTAL om de grootste speler te worden op het vlak van verantwoorde energie.”

Gezien de bijzonder snelle technologische evolutie inzake elektrische laadzuilen heeft Total nu al voorzien de ontwikkeling van toekomstige elektrische voertuigen te ondersteunen, en dit met de installatie van een bijkomend aanbod Super Fast-Chargers-laadzuilen in de nabije toekomst. Deze zuilen met een vermogen van 150 tot 350 kW zullen de laadtijd nog verminderen (geschat op 5 à 10 minuten) voor elektrische wagens die compatibel zijn met deze technologie.