Skip to content Skip to navigation

Tanken en mobiel betalen bij Q8 dankzij Bancontact Payconiq Company

Datum publicatie: 
vrijdag, 1 maart, 2019

Q8 bundelt de krachten met Bancontact Payconiq Company en trekt de mobiele service breed. Binnenkort kan iedereen, zowel particuliere klanten als bedrijfsklanten, via een app snel en gemakkelijk betalen in de ruim 460 Q8-stations in ons land. “De voorbije jaren is het aantal klanten dat een tankbeurt cash betaalt sterk gedaald. Anderzijds integreren steeds meer Belgen mobiel betalen in hun dagelijkse leven. Q8 speelt hierop in door deze nieuwe service open te stellen voor iedereen. Binnenkort kan iedereen via de smartphone z’n tankbeurt betalen bij onze ruim 460 stations verspreid over het hele land. Dat is meteen het grootste netwerk voor tanken en mobiel betalen. Het maakt daarbij niet uit bij welke bank de klant is aangesloten, dankzij ons partnership met Bancontact Payconiq Company. Bovendien bieden we onze bedrijfsklanten dezelfde optie. Dus ook wie een Q8 Liberty Card van de werkgever heeft, kan met de app tanken mits authenticatie via de Q8 Liberty Card in de app”, aldus Koen Vankelst, Operations Director Q8 Northwest Europe.

Ook Bancontact Payconiq Company ziet deze evolutie. “Drie kwart van de Belgen zegt steeds vaker mobiel te betalen. Want zowat één op de twee vindt betalen met de smartphone bijzonder praktisch”, zegt Nathalie Vandepeute, CEO van Bancontact Payconiq Company. “Een aandeel dat overigens blijft groeien. In 2018 noteerden we meer dan 34 miljoen mobiele betalingen, meer dan een verdubbeling tegenover 2017 en een vertienvoudiging tegenover 2016. Daarom hebben we beslist om de krachten van de Bancontact-app en van de Payconiq-app te bundelen tot een nieuwe, eengemaakte app, de Payconiq by Bancontact-app. Deze is bijzonder veilig, intuïtief en gebruiksvriendelijk. Wij verheugen ons dan ook over de samenwerking met Q8. Samen met hen willen wij binnen de globale tankervaring van de klant ook het betaalcomfort optimaliseren”, vervolgt Vandepeute.

Ook fleet-klanten kunnen mobiel tanken door hun Q8 Liberty Card in de app toe te voegen. Mobiel betalen bij de Q8-stations gaat met de nieuwe Q8 smiles-app die voor zowel Android als iPhone te downloaden is. Na een eenvoudige registratie, kies je voor de ‘betalen’ optie in het menu, je geeft het nummer van de pomp in en begint te tanken. De app schakelt over op de Bancontact-toepassing (indien aanwezig en geconfigureerd) waar je vervolgens de betaling uitvoert. Voor bedrijfsklanten configureer je de Q8 Liberty Card in de Q8 smiles-app waarna je vlot mobiel kan tanken.  In de app kan je tevens de verschillende gegevens van de tankbeurt in diverse formaten downloaden (bv. om bij een onkostennota te voegen). Q8 smiles is het nieuwe getrouwheidsplatform van Smiles NV. Klanten kunnen bij het tanken of bij aankopen in de shop bij Q8  Smiles, de nieuwe getrouwheidspunten,  sparen en nog zoveel meer.Bij het gebruik van de Q8 smiles-app om de tankbeurt mobiel te betalen, worden de Smiles automatisch toegevoegd zonder dat de klant hiervoor iets moet doen.