Skip to content Skip to navigation

Shell opent haar vierde Belgische LNG-station in Antwerpse haven

Datum publicatie: 
donderdag, 3 oktober, 2019

Op 2 oktober 2019 opende Belgian Shell N.V. haar vierde LNG-station in België bij de haven van Antwerpen. Antwerpen is gelegen op een belangrijke geografische locatie voor internationaal vrachtverkeer, daarom besloot Shell daar haar vierde LNG-station in te planten.
“Het vierde Belgische LNG-station is een belangrijke stap in de verdere uitbreiding van ons LNG-netwerk in België en Europa”, licht Laurent Charlot, Commercieel Directeur, Belgian Shell, toe. “Shell is vastbesloten om zich te profileren als leider in de energietransitie en verwacht dat LNG een steeds belangrijkere rol zal spelen in de energiemix. Wij zien dat steeds meer transportbedrijven kiezen voor LNG. Bovendien is de verwachting dat deze vraag in de toekomst verder zal groeien. Daarom werken wij nauw samen met vrachtwagenconstructeurs, klanten en beleidsmakers om het gebruik van LNG als schoner brandende en goedkopere brandstof te promoten.”

Shell speelt in op deze toenemende behoefte aan schonere brandstof voor wegtransport door langs de Belgische snelwegen meer stations van LNG-pompen te voorzien. LNG is ontwikkeld met het oog op zwaar wegtransport. Deze sector kiest steeds vaker voor LNG omdat het zowel vanuit financieel als milieutechnisch perspectief voordelen biedt in vergelijking met conventionele diesel. Dit komt onder andere doordat LNG een schonere verbranding heeft dan diesel, het produceert minder zwavel, roetdeeltjes en stikstofdioxide. Bovendien draagt het ook bij tot een verminderde geluidsoverlast en kan het de CO2-emissies helpen verlagen.
“We zijn vereerd dat we dit Shell LNG-station in Antwerpen mogen verwelkomen. Wij zijn ervan overtuigd dat nieuwe energiealternatieven verder ontwikkeld moeten worden, met name voor zwaar wegtransport. Omdat Antwerpen een belangrijk knooppunt is in het Europese transportnetwerk, zijn wij blij dat deze alternatieve brandstof nu ook aangeboden wordt in het hart van onze haven en op die manier duurzamer wegvervoer wordt ondersteund”, verklaart Bart De Wever, burgemeester van Antwerpen.

Shell telt al drie andere LNG-stations in België, namelijk in Herstal, Maasmechelen en Rekkem. In Europa telt Shell 12 LNG-stations met de ambitie om het grootste netwerk van LNG-stations in Europa te vormen.