Skip to content Skip to navigation

Shell investeert in Nederlandse bio-LNG

Datum publicatie: 
dinsdag, 19 februari, 2019

De investeringsmaatschappij Shell Ventures gaat de de Nederlandse bio-LNG-producent Nordsol ondersteunen. Het is de bedoeling dat de investeringspoot van Shell Nordsol helpt om bio-LNG op te schalen. Nordsol vervaardigt bio-LNG uit afval.
“Het partnership tussen Nordsol en Shell biedt een unieke end-to-end oplossing voor producenten van biogas”, stelt Mattijs Slee, investment principal bij Shell Ventures. “Nordsol en Shell willen een vooraanstaande rol spelen in een emissievrije transportmarkt. Dit partnership kan daarin een baanbrekende oplossing vormen.”
Deze investering laat Nordsol toe om een volledig businessconcept te creëren, waarbij ook Bio-LNG-fabrieken gebouwd en geëxploiteerd worden. Naast bio-LNG produceert Nordsol tevens bio-CO2. 
“Met Shell Ventures als partner combineren we onze kennis om bio-LNG mainstream te maken. De combinatie zal helpen om LNG beschikbaar te maken als energiebron van de toekomst voor de transportsector”, zegt Jerom van Roosmalen, oprichter van Nordsol. Er werden al diverse plannen uitgewerkt om bio-LNG toe te passen. Zo wil de organisatie BioLNG EuroNet de komende jaren 39 nieuwe tankstations voor de biobrandstof bouwen, onder meer ook in ons land. In de bovenvermelde organisatie zijn onder andere Shell, Nordsol, vrachtwagenbouwers en tankstationeigenaars vertegenwoordigd.