Skip to content Skip to navigation

Shell haalt opnieuw licentie binnen voor tankstation in het Luxemburgse Berchem

Shell Berchem

Shell Luxembourgeoise maakte eind juli jongstleden bekend dat het de aanbesteding voor het tankstation Berchem (richting Luxemburg stad) gewonnen heeft. De Luxemburgse overheid heeft Shell een nieuwe vergunning voor 10 jaar toegekend. Op die manier blijft Berchem het grootste Shell-station ter wereld. Het station wordt de komende maanden gerenoveerd en uitgebreid om de klanten een nog aangenamere doortocht te bezorgen.

Het tankstation van Berchem, gelegen aan de E25/A3-snelweg in de richting van Luxemburg.  is sinds de aanleg (1983) altijd een Shell-station geweest. Doorheen de jaren namen zowel het brandstofvolume als de restaurantcapaciteit van het station sterk toe. Ook het aanbod in de shop groeide. Dagelijks leveren ruim 20 trucks brandstof voor een breed lokaal en internationaal klantenbestand met zo’n 25.000 bezoekers per dag. Deze klanten zijn onder meer automobilisten en vrachtwagenchauffeurs uit Frankrijk, Duitsland, Nederland, België, Roemenië, Bulgarije, Polen en Hongarije.

Met de vernieuwing van de concessie wil Shell de klantbeleving in het gebouw verbeteren, zodat elk bezoek telkens een unieke belevenis wordt. Zo komt er op het gelijkvloers een Shell shop waar de klant terechtkan voor basisproducten zoals smeermiddelen, drank en snoepgoed en een deli2go-bakkerij. Een niveau lager bevinden zich de luxueuzere douches en toiletten. Op de eerste verdieping komt een open ruimte waar je kunt genieten van een verse kop koffie en een lekker stukje gebak. Verder zal er ook een fastfood restaurant komen voor een snelle hap.

Ook de buitenzijde wordt opgeknapt en in een meer uitnodigend, nieuw jasje gestoken. Tijdens het verbouwingsproject worden de hoogste normen gehanteerd op vlak van isolatiemateriaal, ledverlichting en thermische deurschermen. Niet alleen het gebouw verandert, ook het voorplein, de communicatie en de signalisatie worden herzien om de klanten nog beter te begeleiden. De werken worden in de komende maanden uitgevoerd.