Skip to content Skip to navigation

Q8 en BIVV gaan samen voor verkeersveiligheid

Q8 en BIVV gaan samen voor verkeersveiligheid

brandstofspelers op de Belgische markt, treedt toe tot het Membership Programma van het BIVV. Azzam Al Mutawa, Managing Director van Kuwait Petroleum North-West Europe en Karin Genoe, gedelegeerd bestuurder van het BIVV ondertekenden daartoe eind april 2015 een samenwerkingsovereenkomst. De leden van het Membership Programma helpen het BIVV om zijn doelstellingen inzake verkeersveiligheid te realiseren. Meer en meer bedrijven en organisaties begrijpen de noodzaak van een meer verkeersveilige leef- en werkomgeving. De veiligheid van mensen in het verkeer, maar ook de kosten van ongevallen zijn belangrijke onderwerpen die de aandacht van het bedrijfsleven verdienen. Via het Membership Programma dat eind vorig jaar werd opgestart, willen het BIVV en zijn leden een win-winsituatie creëren inzake verkeersveiligheid en aanverwante thema’s, zowel voor de leden van het programma, het BIVV als de samenleving.

Leden van het programma kunnen gebruik maken van de knowhow, diensten en het netwerk van het BIVV: jaarlijkse bundeling van relevante studies, preview en debat nieuwe studies tijdens lunch-/ontbijtsessies, vermelding van de leden in de corporate communicatie, studies en opleidingen op maat, 10% korting op studies en opleidingen uitgevoerd door het BIVV en het BIVV als communicatiepartner voor bedrijven en organisaties.
“Met het Membership Programma willen we bedrijven en organisaties via een win-winsituatie meer betrekken bij de verkeersveiligheid. Want naast de materiële schade aan het (bedrijfs)voertuig en de herstellingskosten, is er ook de kost van het ziekteverzuim van de gewonde medewerker. In een bredere maatschappelijke context kunnen bedrijven via het Membership Programma ook een concrete invulling geven aan hun maatschappelijk verantwoord ondernemen. We zijn dan ook bijzonder blij dat Q8 onze doelstellingen onderschrijft en toetreedt tot ons Membership Programma”, zegt Karin Genoe, gedelegeerd bestuurder van het BIVV.

Als één van de grootste brandstofspelers op de Belgische markt hecht Q8 enorm veel belang aan veiligheid. Een veilige (werk)omgeving te allen tijde, gaande van ontginning over de raffinaderij tot transport, zit dan ook vervat in het DNA van het bedrijf. Naast een veilige omgeving is ook een veilig gebruik van de producten voor Q8 een absolute topprioriteit. Tanken is onlosmakelijk verbonden met autorijden en dus streeft Q8 ernaar om het verkeer zowel op het tankstation als op de weg veiliger te maken!

Hiervoor slaat Q8 de handen in elkaar met het BIVV, de referentie op het vlak van verkeersveiligheid.

“Rijden met de wagen is inherent gelinkt aan onze kernactiviteiten. Zowel wij als het BIVV hechten enorm veel belang aan veiligheid in het verkeer en dus is het voor ons een logische stap om te gaan samenwerken met het BIVV. Zowel op het vlak van onderzoek als succesvolle campagnes behoren zij tot de absolute wereldtop.”, licht Azzam Al Mutawa, Managing Director Kuwait Petroleum North-West Europe, toe.
 

Foto: Karin Genoe, gedelegeerd bestuurder BIVV, en Azzam Al Mutawa, Managing Director van Kuwait Petroleum North-West Europe tijdens de officiële ondertekening van het partnership BIVV-Q8