Skip to content Skip to navigation

Professionele klanten kunnen bij Q8 voortaan tanken met de smartphone

Datum publicatie: 
dinsdag, 3 maart, 2020

Professionele klanten met een Q8 Liberty-tankkaart kunnen vanaf nu snel en eenvoudig met hun smartphone tanken.
“Kaarthouders hoeven immers niet meer te wachten op fysieke kaarten, maar kunnen meteen tanken via de Q8 smiles-app. Dat levert een grote tijdsbesparing op. Voor fleetmanagers vermindert de administratie rond de distributie van tankkaarten een pak. Bovendien is de foutenmarge in het doorgeven van de kilometerstand kleiner omdat medewerkers het direct ingeven terwijl ze het van het dashboard aflezen”, verklaart Hans Kats, Q8 Global Cards Director.

Het beheer van alle verschillende tankkaarten van de medewerkers met bijhorende codes levert fleetmanagers extra werk op. Medewerkers kunnen immers hun code vergeten of hun tankkaart verliezen en nieuwe medewerkers moeten hun tankkaart op tijd krijgen. Q8 Liberty maakt dit gemakkelijker door de introductie van de Q8 smiles- app waarmee professionele klanten eenvoudig en veilig met hun smartphone kunnen tanken.
“Zo hoeven kaarthouders maar éénmalig hun kaartnummer en een unieke beveiligingscode in te geven en kunnen ze deze dus niet meer vergeten. Daarna hebben ze hun tankkaart niet meer nodig om te kunnen tanken. Uiteraard blijft het beheer voor de fleetmanagers in de kaartmanagementtool eenvoudig en overzichtelijk als vanouds”, legt Hans Kats uit.