Skip to content Skip to navigation

PitPoint sleept EV-tender voor Brussels Hoofdstedelijk Gewest in de wacht

Datum publicatie: 
woensdag, 21 november, 2018

Deze specialist in schone brandstoffen bouwt in 2019 een universeel laadpalennetwerk in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en zal die ook exploiteren. De concessie van 10 jaar werd zopas toegekend aan het Mechels bedrijf door het ministerie van Mobiliteit en het ministerie van Leefmilieu. Bij PitPoint zijn ze alvast erg tevreden dat ze deze aanbesteding binnen haalden.
Jan Theo Hoefakker, directeur EV bij PitPoint: “Wij zijn heel erg trots dat we voor het eerst een EV-tender buiten Nederland winnen. Om dan zo overduidelijk uit de bus te komen als de beste partij, bevestigt de vooruitstrevendheid en kwaliteit van onze producten en bijhorende diensten.”
Om de luchtkwaliteit in de hoofdstad te verbeteren, wil het Brussels Hoofdstedelijk Gewest alternatieven bieden voor het huidige vervuilende wagenpark, onder meer via de installatie van elektrische laadpalen. Pascal Smet, Brussels minister van Mobiliteit en Openbare Werken: “We werken volop aan alternatieven voor de vervuilende wagens in Brussel. Met de installatie van de elektrische laadpalen stimuleren we Brusselaars en bezoekers om de overstap te maken naar elektrische voertuigen.”
Dit project wordt medegefinancierd door de financieringsfaciliteit voor Europese verbindingen, BENEFIC.