Skip to content Skip to navigation

PitPoint haalt subsidie binnen voor 7 duurzame vervoersprojecten

PitPoint wint in totaal voor 1,3 miljoen euro aan subsidies voor verschillende EV- en CNG-projecten in Nederland en België. De subsidies stellen PitPoint in staat om grensoverschrijdend schone vervoerprojecten te realiseren. De subsidies zijn afkomstig van het Nederlands-Belgische samenwerkingsverband BENEFIC. Een kwart van het totale pakket werd aan PitPoint toegewezen.  BENEFIC is een grensoverschrijdend en innovatief project voor de ontwikkeling van laad- en tankinfrastructuur voor alternatieve brandstoffen voor transport. Vlaanderen, het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en Nederland hebben in totaal 5,3 miljoen euro beschikbaar gesteld om de doorbraak van schone en groene transporttechnologieën te stimuleren. Zo geven ze uitvoering aan de Europese Clean Power For Transport richtlijn. PitPoint heeft subsidies aangevraagd en ontvangen voor ongeveer 20 procent van de investering voor de volgende zeven projecten:

•             7 CNG-stations in o.a. Brussel, Amsterdam, Rotterdam en regio Eindhoven

•             8 snelladers in o.a de Randstad en Antwerpen

•             6 ultrasnelladers in Nederland en België, zoals langs de E17 in Vlaanderen, in en rond Amsterdam, Rotterdam en Utrecht

•             Elektrificatie van twee buslijnen in Antwerpen

•             350 publieke laders in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest

Jan-Theo Hoefakker, directeur Commercial Sales bij PitPoint: ”Dit is natuurlijk prachtig nieuws. Het vertrouwen van BENEFIC in zowel onze EV- als CNG-oplossingen versterkt de positie van PitPoint als Europese leverancier van schone brandstoffen. Dankzij de BENEFIC-subsidies kunnen wij duurzaam vervoer in Nederland en België uitbreiden en zijn we weer een stap dichter bij de realisatie van onze missie: 100% schoon vervoer in 2030.”  
Alle projecten waarvoor de subsidie is toegekend zijn al in volle gang, en de gesubsidieerde onderdelen dienen in 2020 te worden afgerond.