Skip to content Skip to navigation

OrangeGas wordt marktleider op vlak van CNG in Duitsland

Datum publicatie: 
woensdag, 1 juli, 2020

Met de overname van 75 Bio-CNG stations van EWE wordt OrangeGas met in totaal 129 stations marktleider in Duitsland. Door de gunstige fiscale regeling voor transport tot en met 2023 ziet OrangeGas veel potentie voor CNG-auto's en LNG-vrachtwagens in Duitsland. De stations werden per 1 juli overgenomen van het in Oldenburg gevestigde EWE en bevinden zich voornamelijk in Noord-Duitsland en in de omgeving van Berlijn. Het totaal aantal tankstations van OrangeGas komt hiermee in Nederland, Duitsland, Zweden en België boven de 200 te liggen. Door de overname stijgt de omzet van OrangeGas in totaal met 15%. Tegelijkertijd verlaat EWE, een speler die de CNG-mobiliteit in Duitsland al tientallen jaren vorm geeft, de markt. De nieuwe marktleider in Duitsland wil - net als het Nederlandse moederbedrijf - de verkoop van regeneratief geproduceerd biomethaan massaal verhogen. Vooral met klanten uit de transport- en logistieke sector en het binnenstedelijke leveringsverkeer. Om op deze manier de klimaatvriendelijke CNG-aandrijving in heel Duitsland tot stand brengen. 
"De overname van de EWE-tankstations is een zeer belangrijke stap voor OrangeGas. Het is immers ons doel om de grootste aanbieder van schone brandstoffen in Noordwest-Europa te worden", zegt oprichter en CEO Marcel Borger van OrangeGas.
OrangeGas richt zich consequent op klimaatvriendelijk Groengas, dat ook in Duitsland wordt aangeboden onder de naam Bio-CNG en in Zweden als Biogas. De groeistrategie van OrangeGas omvat het optimaliseren van de tankstations voor bedrijfsvoertuigen, van bestelwagens tot aan zware vrachtwagens. En het overtuigen van klanten uit de transport- en logistieke sector om over te schakelen van fossiele voertuigen naar Groengas/Bio-CNG. Naast Groengas zal OrangeGas de komende periode gaan bekijken op welke tankstations er ook andere schone brandstoffen zoals EV, HVO100, LNG en waterstof kunnen worden aangeboden.

“Groengas, Bio-CNG in Duitsland, is een 100 procent hernieuwbare brandstof en heeft een groot groeipotentieel", legt Wijtze Bakker, Managing Director van de Duitse OrangeGas-dochteronderneming, uit. “Er is een groeiende druk op bedrijven om hun mooie woorden over hun inzet van schone mobiliteit in daden om te zetten. En Bio-CNG is de snelste, meest economische en meest praktische hefboom voor transportbedrijven om de CO2-uitstoot in hun core-business massaal te verminderen", aldus Bakker. 
Van de bijna 850 CNG-tankstations die momenteel in Duitsland in bedrijf zijn, zal OrangeGas na de overname van de EWE-stations ongeveer een vijfde in bezit hebben. De focus ligt op de deelstaten Nordrhein-Westfalen, Niedersachsen, Bremen, Hamburg, Thüringen en Brandenburg. Met uitzondering van Saarland, Rijnland-Palts en Baden-Württemberg is OrangeGas op dit moment actief in alle deelstaten.