Skip to content Skip to navigation

Inhuldiging eerste charge.brussels laadpaal in Evere

Datum publicatie: 
woensdag, 13 februari, 2019

 Afgelopen zomer besliste de Brusselse regering om de concessie voor de levering, installatie en exploitatie van laadinfrastructuur voor elektrische wagens in het Brussels Gewest toe te kennen aan PitPoint. Op 12 februari 2019 werd de eerste laadpaal onthuld in de Everse Genèvestraat. Deze is een eerste stap naar een netwerk laadinfrastructuur dat het gehele Brussels Gewest zal dekken, onder de merknaam charge.brussels. 
“Met de lancering van het Brussels laadpalen-netwerk voor elektrische voertuigen nemen we opnieuw een belangrijke stap om de luchtkwaliteit in onze stad te verbeteren en de Brusselse mobiliteit te moderniseren. Na de invoering van de Lage Emissiezone, de aankoop van de eerste elektrische MIVB-bussen en de komende elektrificatie van de deelfietsen Villo! tonen we hiermee dat Brussel effectief de ambitie toont om een moderne en duurzame stad te zijn op vlak van mobiliteit. We stimuleren Brusselaars en bezoekers hiermee om de overstap naar elektrische voertuigen te maken,” zegt Pascal Smet, Brussels Minister van Mobiliteit en Openbare Werken. De charge.brussels laadpalen zijn toegankelijk voor alle types elektrische wagens, en per laadpunt kunnen twee voertuigen tegelijkertijd vlot laden met een maximaal vermogen van 11 kW of maw 2 uur laadtijd voor 100 km.

“De inhuldiging van deze eerste laadpaal staat symbool voor het begin van meer duurzaam vervoer en betere luchtkwaliteit in Brussel. Daar zetten PitPoint en Total graag de schouders onder,” aldus Erik Kemink, CEO, PitPoint clean fuels. De 100% groene stroom voor het charge.brussels netwerk wordt namelijk geleverd door Total Gas & Power. De Total Card zal toegang geven tot het hele charge.brussels netwerk, naast de al eerder beschikbare 70.000 snelle laadpalen die deel uitmaken van ons partnerschip met het Europese wegennet. 

“Dankzij dit initiatief willen wij onze strategie van voorloper inzake nieuwe mobiliteitsoplossingen verderzetten” zegt Fabrice Carême, Total Cards Manager, Total Belgium “En na de lancering in januari van EasyCHARGING, het volledige aanbod aan laadoplossingen van Total voor elektrische voertuigen (op het werk, thuis en onderweg) is deze inhuldiging volledig in lijn met de ambitie van TOTAL om de grootste speler te worden op het vlak van verantwoorde energie” benadrukt Philippe Grandelet, General Manager B2B Total Gas&Power Belgium. PitPoint ondersteunt de omschakeling naar duurzaam vervoer in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest verder met de opening van drie CNG-tankstations (compressed natural gas) in 2019.