Skip to content Skip to navigation

Honda, Visa en Gilbarco sluiten partnership over betaling van brandstof vanuit voertuig

Visa Honda

Tijdens de jongste editie van de technologiebeurs CES in Las Vegas begin januari 2017 demonstreerde Honda samen met partner Visa een nieuw concept dat toelaat om de aankoop van brandstof vanuit de wagen te betalen. Het systeem laat tevens toe om zonder uitstappen parkeerplaatsen te betalen. De demonstratie vond plaats op brandstofdispensers van Gilbarco Veeder-Root en intelligente parkeermeters van IPS Group. Met deze technologie willen de verschillende partners de consumenten een oplossing bieden om betalingen eenvoudiger te laten verlopen. De betalingen verlopen via smartphone-integraties in het voertuig.
“Betalingen evolueren van fysieke plastic kaarten naar een digitale, mobiele portefeuille. Honda ziet dit als een opportuniteit om deze technologie in voertuigen te integreren zodat chauffeurs vanuit zijn comfortabele wagen bepaalde diensten kan betalen”, stelt John Moon, Developer Relations Lead bij Honda Developer Studio. “Samen met de expertise van Visa in betaaltechnologie en nieuwe partners zoals Gilbarco Veeder-Root en IPS Group, die beiden experten zijn in hun domeinen, kunnen we consument binnen de wagen een volledig nieuwe beleving aanbieden, die gebaseerd is op eenvoud en gebruiksgemak.”

De nieuwe technologie verwittigt chauffeurs wanneer zee en tankstation of parkeerplaats naderen die deze betalingsmethode kan verwerken. Afhankelijk van de diensten wordt het te betalen bedrag weergeven op het dashboard. Chauffeurs dienen de betaling dan te bevestigen via een druk op de knop. Honda voert  momenteel gesprekken met diverse ondernemingen om andere autogerelateerde transacties in het betaalsysteem te integreren.