Skip to content Skip to navigation

G&V gaat voluit voor duurzame energie

G&V

G&V Energy Group, met hoofdzetel in Kuurne (Kortrijk) heeft zopas een achtste tankstation geopend in Wallonië, dat inzet op schone energie. Via ENORA, een samenwerkingsverband tussen de Waalse intercommunale ELSA, ENGIE Electrabel en G&V wordt er concreet ingezet op de uitbreiding van CNG-tankstations ter bevordering van de groene mobiliteit. Veel bedrijven maakten inmiddels al de switch naar CNG-wagens. Zo steeg de verkoop van 650 wagens in 2013 naar 3000 in 2016.

Na Doornik, Nijvel, Woelingen (Lessen), Moeskroen en Jemappes is Mont-sur-Marchienne het zesde tankstation van ENORA in Wallonië. In de loop van 2017 volgt er nog een nieuw project in Soignies. Momenteel worden er ook haalbaarheidsstudies uitgevoerd voor het uitrollen van CNG-stations in de provincie Luxemburg. Dit gebeurt in samenwerking met IDELUX.

De verdere uitbreiding van het CNG-netwerk in België is een stokpaardje van G&V Energy Group. Deze onafhankelijke speler op de energiemarkt bezit op dit moment 180 eigen tankstations, zowel onder het eigen merk G&V, als onder de vlag van Esso.