Skip to content Skip to navigation

Group Bruno wordt Limburgse Esso Center

Group Bruno

Vanaf 1 juli 2018 start Group Bruno met de verdeling van huisbrandolie. Hiermee zijn ze het enige Esso Center in Limburg. Samen met een depot, opent zich het 19de Bruno Service Station in Beringen. Een nieuw Bruno tankstation vestigt zich in juli 2018 op Beringse bodem naast het Albertkanaal. Het vroegere Budget Oil krijgt de Esso kleuren en vormt het 19de servicestation van Group Bruno. “Alweer een gemeente rijker met onze diensten,” vertellen de gebroeders Bruno. “Maar daarbij stopt het niet.” Naast het tankstation kopen ze ook een depot aan, waardoor ze brandstofleveringen per boot ontvangen. Hierdoor hoeven ze niet langer diesel in Luik & Antwerpen te halen, wat zorgt voor minder verkeerslast. Ook hun groene kant komt weer boven: dit bespaart minimum 125.000 kg aan C02-uitstoot.

Na 30 jaar ondernemerschap kiest de familie Bruno nogmaals voor een toevoeging in hun dienstenaanbod. “Gezien onze enorme opslagcapaciteit kunnen we maar liefst 5,7 miljoen liter brandstof bewaren. Deze overname is dan ook de perfecte gelegenheid om met thuislevering van mazout te starten,” aldus de broers Bruno. Deze uitbreiding maakt van Group Bruno het enige Limburgse Esso Center. De groep verlengt hiermee de samenwerking met het brandstoffenmerk Esso voor 8 jaar.

Group Bruno voorziet 4 miljoen euro om het depot over te nemen en het tankstation in hun huisstijl te gieten. Deze investering voorspelt een mooie aanvulling op hun huidige brandstofvolume van 110 miljoen liter. Dit servicestation voegt een aantal extra arbeidsplaatsen bij de huidige 400 werknemers.

Uitgerekend deze zaterdag 28 april viert de groep haar 30ste verjaardag. “We zien de uitbreiding als een kers op onze verjaardagstaart,” vertellen ze. “Deze gelegenheid kunnen we niet onopgemerkt laten voorbijgaan. Daarom geven we op zaterdag 20 cent korting op de officiële prijs per liter brandstof. Na 30 jaar ondernemerschap is de honger nog niet gestild en zitten er alweer nieuwe locaties in de pipeline.