Skip to content Skip to navigation

Gilbarco Veeder-Root neemt minderheidsparticipatie in Tritium

Datum publicatie: 
maandag, 15 oktober, 2018

De Australische onderneming Tritium Pty Ltd, die gespecialiseerd is in gelijkstroomoplaadoplossingen voor voertuigen, maakte onlangs bekend dat Gilbarco Veeder-Root een minderheidsaandeel nam in het bedrijf. Tritium lanceerde zijn eerste DC-snellader in 2014. Sindsdien is de Australische firma uitgegroeid tot een belangrijke mondiale speler, die momenteel over installaties in 26 landen beschikt.
“De interesse van Gilbarco Veeder-Root in Tritium bewijst de kwaliteiten en de technologische expertise van onze onderneming op het vlak van het elektrisch opladen van voertuigen. Deze investering is tevens een sterk signaal naar deze over de toekomst van elektrisch laden op de brandstoffenretail- en conveniencemarkt”, schetst David Finn, de oprichter en CEO van Tritium.

Gilbarco Veeder- Root zal alle Tritium-oplossingen aanbieden, zo ook de Veefil-PK high power charging die toelaat om een elektrisch voertuig op 5 à 10 minuten volledig op te laden. Deze snelladers zijn uitgerust met een unieke en een innovatief vloeistofkoelende technologie. Het partnership zal Tritium toelaten om enkele strategische activiteiten zoals de operationele expansie in Europa en de VS te versnellen.