Skip to content Skip to navigation

Fastned wint opnieuw aanbesteding in Engeland

Datum publicatie: 
vrijdag, 15 maart, 2019

Fastned, het laadbedrijf dat een Europees netwerk van snellaadstations bouwt, heeft een tweede aanbesteding gewonnen die geleid wordt door de North East Joined Transport Committee. Fastned zal in die regio vijf snellaadstations voor elektrische voertuigen bouwen en exploiteren. Elk station krijgt minimaal twee 50 kW snelladers die 100% duurzame elektriciteit leveren. Fastned heeft de intentie om vijf snellaadstations te bouwen en exploiteren in Gateshead, Blyth, Whitley Bay, Washington en Kingston Park. Bij deze snellaadstations kunnen alle volledig elektrische voertuigen snel opladen en de stations zullen deel uitmaken van het Europese netwerk van Fastned. Dit netwerk bestaat momenteel uit 88 stations in Nederland en Duitsland en groeit snel. Momenteel zijn twee andere Fastned-snellaadstations in aanbouw in Sunderland en Newcastle.  

Michiel Langezaal, CEO van Fastned: "Fastned is opgericht om de transitie naar elektrisch rijden te versnellen. We zijn daarom blij dat we kwalitatieve snellaadinfrastructuur in het noordoosten van Engeland aan kunnen gaan bieden. Betrouwbare snellaadinfrastructuur maakt volledig elektrische auto’s net zo praktisch als brandstofauto's. Fastned heeft de ambitie om een Europees netwerk van 1000 snellaadstations te bouwen, waaronder meer snellaadstations in het Verenigd Koninkrijk.”  

Raadslid Martin Gannon, voorzitter van de North East Joint Transport Committee en leider van de Gateshead Council: "De vijf snellaadstations helpen het noordoosten van Engeland om zich te positioneren als leider in elektrische mobiliteit en zijn zeer goed nieuws voor elektrische rijders in onze regio. De stations bieden elektrische vrijheid en maken het reizen gemakkelijker voor forenzen, commerciële wagenparken en reizigers die door de regio rijden.”  

Het project wordt mede gefinancierd door het Europese Regionale Ontwikkelingsfonds (EFRO) en de Office for Low Emissions Vehicles (OLEV) van de Britse overheid. De stations zullen eigendom zijn van de North East Joined Transport Committee. Fastned neemt het design en de bouw van de stations voor haar rekening en zal de stations daarna exploiteren als deel van haar groeiende netwerk.