Skip to content Skip to navigation

Dover neemt pompen- en betaalsystemendivisie van Tokheim over

Tokheim

Tokheim kondigde onlangs aan dat ze een deal gesloten hebben met Dover Corporation betreffende de overname van de brandstofpomp- en betaalsysteemactiviteiten van Tokheim. De afdelingen ‘Sales’ en ‘Service’ maken geen deel uit van de overname en zullen een stand-alone bedrijf worden onder de leiding van de huidige eigenaren.  De verkoop moet nog voorgelegd worden aan de ondernemingsraden van Tokheim en andere autoriteiten, maar verwacht wordt dat alles rond zal zijn begin 2016.

Overnemer Dover is een wereldspeler op het vlak van innovatieve systemen en componenten voor vier grote segmenten: ‘energie’, ‘systemen op maat’, ‘vloeistoffen’ en ‘voedsel- en koelsystemen’.  Beide divisies van Tokheim zullen voortaan deel uitmaken van OPW, een business unit binnen de afdeling ‘vloeistoffen van Dover, waardoor zij de eerste leverancier ter wereld worden van een ongeëvenaard aanbod aan tankstationsystemen.
“We zijn heel blij met de strategische inpassing van de Tokheim-pompen en -betaalsystemen in OPW en zijn ervan overtuigd dat een sterk partnership ook de groei van onze Sales en Service afdelingen zal bevorderen”,  verklaart tenslotte Baudouin de la Tour, CEO van Tokheim.

Tokheim Belgium liet de redactie van Service Station Magazine trouwens weten dat er in de praktijk niets zal veranderen voor de Belux-klanten.