Skip to content Skip to navigation

Dover Fueling Solutions en EG Group sluiten deal

Datum publicatie: 
woensdag, 27 maart, 2019

Dover Fueling Solutions (DFS), een onderdeel van Dover Corporation en gespecialiseerd in onder meer geavanceerde brandstofverdeelsystemen, elektronische betaalsystemen, automatische tankpeilsystemen en wetstockmanagement, kondigt aan dat zij een vijfjarig contract afsloten met EG Group voor de levering van hun ClearViewTM- en Fairbanks-wetstockmanagementdiensten . Tankstationsites binnen het wereldwijde EG Group-netwerk (met inbegrip van deze in Duitsland, de USA, Australië, Frankrijk, Nederland, België en Italië) zullen op die manier gebruik kunnen maken van real-time controlesystemen en geavanceerde wetstockonderzoekssystemen. Deze werden speciaal ontworpen om hun beheerskosten te verminderen en winstmarges te verhogen, terwijl ze wettelijk en op milieuvlak met alles in regel blijven. 

De tankstations van EG Group kunnen zo mee profiteren van de identificatiesystemen voor brandstofverlies, die verliezen opsporen, veroorzaakt door velerlei factoren zoals lekkage, leveringstekorten, verspilling, verdamping, diefstal, fraude of meterafwijkingen. Zij krijgen eveneens toegang tot het online Fairbanks Station Manager-webportaal dat gegevens centraliseert vanuit het hele netwerk en zo gebruikers een beter inzicht biedt in hun voorraadniveau, de activiteit aan de pomp en alarmsignalen. Het portaal biedt hen ook gedetailleerde rapporten, die moeten leiden tot een betere efficiëntie en beschikbaarheid op de forecourt. 

Met dit contract verbindt DFS er zich niet alleen toe de wetstockmanagementpartner te worden van EG Group voor hun huidige terreinen, maar ook voor sites en netwerken die ze tijdens de duur van het contract eventueel nog zouden verwerven. EG Group is reeds sterk vertegenwoordigd in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk, België, Nederland, Italië, de VS en Australië en kende de laatste jaren een stevige groei. Het is dan ook een succesvolle deal voor DFS, dat een van de grootste leveranciers wereldwijd is van klantgerichte technologieën, diensten en oplossingen in het petrolkanaal.