Skip to content Skip to navigation

Dover Fueling Solutions en ABB gaan samenwerken

Datum publicatie: 
donderdag, 18 juli, 2019

Dover Fueling Solutions (DFS), een onderdeel van Dover Corporation, maakte midden juli 2019 bekend dat het een collaboratie aanging met ABB om hun elektrische laadpalen te verdelen aan locaties in Europa. Door de krachtige DC-laders en snelladers van ABB aan zijn portfolio toe te voegen is DFS in staat om Europese brandstofretailers een compleet aanbod tankstationuitrusting aan te bieden. ABB is wereldwijd marktleider op het vlak van laadinfrastructuur voor elektrische voertuigen. Het verkocht al meer dan 11.000 DC-snelladers in 76 landen. De onderneming biedt dan ook oplossingen die op het leeuweendeel van de tankstations geïntegreerd kunnen worden. De samenwerking tussen ABB en DFS focust zich op kwaliteit en veiligheid, twee aspecten die beide bedrijven hoog in het vaandel dragen.
“Als globaal marktleider op het gebied van elektrische laadpunten voor voertuigen zijn we erg verheugd dat we met DFS in zee kunnen gaan om ons bereik uit te breiden. Door de toevoeging van onze laadpalen versterkt DFS zijn aanbod”, benadrukt Frank Muehlon, Managing Director voor de elektrische laadinfrastructuur bij ABB.
“De significante groei van elektrische voertuigen zal blijven aanhouden, gezien de sterke vraag naar een milieuvriendelijkere omgeving bij zowel de consument als de overheid. DFS blijft nieuwe wegen bewandelen om in te kunnen spelen om de toenemende vraag naar alternatieve energie. We zijn overtuigd dat ABB op dat vlak een sterke strategische partner voor ons vormt”, voegt Lise-Lotte Nordholm, Vice President van de Dispenser Business Unit,toe.