Skip to content Skip to navigation

ChargePoint en Dover Fueling Solutions kondigen samenwerking in Noord-Amerika aan

Datum publicatie: 
donderdag, 3 oktober, 2019

Dover Fueling Solutions (DFS), dat deel uitmaakt van Dover Corporation, kondigde begin oktober 2019 een samenwerkingsovereenkomst met ChargePoint aan in Noord-Amerika. Hierdoor wordt de productportfolio van DFS in Noord-Amerika uitgebreid met DC-snelladers, L2 AC-laders en fleetladers. ChargePoint, 's werelds grootste netwerk van elektrische laadpunten, kondigde recent nog aan dat zijn globaal netwerk ondertussen al meer dan 100.000 locaties telt waar elektrische voertuigen kunnen worden opgeladen. De onderneming biedt oplossingen voor elk segment waarbij elektrisch opladen vereist is, gaande van de residentiële markt over kantoren en retailers tot fleets en dergelijke. ChargePoint beschikt dan ook over een uitgebreid gamma hardware, clouddiensten en ondersteuning. De positie van DFS op de brandstoffenretailmarkt en de expertise van Chargepoint in elektrisch laden zorgt voor een ideale match tussen beide partijen en daar zal de Noord-Amerikaanse markt ongetwijfeld de vruchten van plukken.
"Als marktleider kan DFS een essentiële rol spelen in de switch naar elektrische mobiliteit. We zijn overtuigd dat dit samenwerking een duidelijke meerwaarde betekent voor de brandstoffen- en convenieceretail in Noord-Amerika", benadrukt Scott Miller, Vice President Global Sales Operations&Channel bij ChargePoint.
"We zijn erg trots dat we kunnen samenwerken met ChargePoint zodat we onze klanten in Noord-Amerika de optie kunnen aanbieden om elektrische laadpunten toe te voegen aan hun forecourts", vult Kendra Keller, Vice-President en General Manager Noord-Amerika bij DFS, aan.