Skip to content Skip to navigation

Charge4Europe bereikt mijlpaal

Datum publicatie: 
vrijdag, 16 oktober, 2020

Charge4Europe, een joint-venture tussen DKV Mobility en innogy eMobility Solutions, installeerde recent zijn 100.000e elektrisch oplaadpunt . Charge4Europe is pas sinds 2019 operationeel maar viert hiermee nu al een belangrijke mijlpaal in haar status als provider van één van Europa’s grootste netwerken voor het opladen van vol-elektrische en hybride voertuigen. 
“Bij Charge4Europe werken we met man en macht aan de uitrol van een laadinfrastructuur die heel Europa dekt,” zegt Sven Mehringer, Managing Director Energy & Vehicle Services van DKV. “Hierdoor willen we samen met onze klanten en partners succesvol vormgeven aan de energieomslag.” De joint-venture biedt alleen in Duitsland al toegang tot circa 30.000 laadpunten. Verder is simpel en probleemloos opladen nu ook in Oostenrijk, België, Frankrijk, Nederland, Luxemburg en Italië een feit. 
Het aantal oplaadpunten en landen wordt continu aangevuld en uitgebreid. Arjan van der Eijk, CEO/COO van innogy eMobility Solutions GmbH hierover: “Elektrisch rijden zit internationaal in de lift. Grensoverschrijdend opladen is cruciaal voor het succes van elektromobiliteit. Bij Charge4Europe richten we ons in dit verband dan ook op de grote wagenparken.”
Eind dit jaar moet het oplaadnetwerk van Charge4Europe zijn uitgegroeid tot zo’n 120.000 laadpunten.