Skip to content Skip to navigation

Special Uniti 2018 - Service Station Magazine

Britse regering wil forse uitbreiding van laadpunten voor elektrische en waterstofauto’s

electric vehicle charging station

Groot-Brittannië wil zich beter voorbereiden op de verwachte toename van elektrische auto’s en waterstofauto’s in de toekomst. De Britse Minister van Transport, John Hays, wil daarom alle tankstations langs autosnelwegen en andere grotere tankstations verplichten om laadpalen voor elektrische auto’s en waterstofpompen te installeren. Dat meldt het Britse vakblad Forecourt Trader.

Met momenteel zo’n 11.500 laadpunten op openbare plaatsen, heeft Groot-Brittannië op termijn onvoldoende plaatsen waar bestuurders van elektrische auto’s en waterstofauto’s terechtkunnen.

Naast de verplichting om laadpalen en waterstofstations neer te zetten, wil de regering ook nog eens 1,2 miljard Pond investeren in onderzoek en realisatie van voldoende infrastructuur om de verwachte aangroei van elektrisch vervoer en waterstofauto’s op te vangen.

Deze week buigt het Britse parlement zich over deze plannen. Mochten de plannen goedgekeurd worden, dan moet er nog vastgelegd worden hoeveel tankstations er laadpalen en waterstofstations moeten installeren en binnen welke tijdspanne dit moet gebeuren. Het staat al vast dat alle tankstations langs autosnelwegen automatisch onder de nieuwe regeling zullen vallen. Wel moet er nog bepaald worden welke tankstations dan precies onder de noemer ‘grotere tankstations’ zullen vallen.