Skip to content Skip to navigation

Brandstoffen Maes en PitPoint openen CNG-station in Bornem

Brandstoffen Maes - PitPoint

Op donderdag 22 september jl. werd het derde aardgastankstation (CNG) van PitPoint clean fuels in België officieel geopend. Het station in Bornem, aan de Lodderstraat 26, is het derde in een reeks van vijf nieuwe aardgastankstations, die recent geopend zijn of binnenkort geopend worden door PitPoint in de regio Antwerpen.
Zo werken Brandstoffen Maes en PitPoint samen mee aan het verduurzamen van de mobiliteit voor ondernemers én particulieren. De officiële opening werd verzorgd door Karel Van Eetvelt (Unizo), Luc De boeck (Burg. Bornem), Koen Van den Heuvel (Burg. Puurs) en Peter Van Hoeymissen (Burg. Sint-Amands). Zijn deden dit samen met Dirk Maes (Brandstoffen Maes) en Geert Degroote van PitPoint. Het nieuwe aardgastankstation is onderdeel van Brandstoffen Maes. De locatie ligt vlakbij de N16 tussen Sint-Niklaas en Willebroek en dicht bij de kernen van Puurs en Bornem. Er kan 24/7 aardgas worden getankt. De komende maanden worden er nog 2 aardgastankstations door PitPoint geopend, namelijk in Beveren (Vesten 20)  en Wommelgem (Herentalsebaan 515). PitPoint exploiteert overigens al meerdere jaren het aardgastankstation in Rumst en sinds dit jaar ook de stations in Antwerpen en Turnhout.

Karel van Eeltvelt, gedelegeerd bestuurder van Unizo is blij met de nieuwe en schonere tanklocatie: “De luchtkwaliteit in Vlaanderen kan beter en kiezen voor schone brandstoffen helpt hierbij. Wij zien genoeg mogelijkheden voor ondernemers om de keuze voor schone brandstoffen te maken en steeds meer bedrijven stappen over. Dat is een goede ontwikkeling”.

PitPoint directeur in België, Geert Degroote, vult aan: “Naast de particulieren willen we ook de ondernemers stimuleren om over te stappen op schone brandstoffen. Wij nodigen hen van harte uit om het schone rijden op CNG zelf te beleven. Daarom boden wij een testrit aan tijdens onze opening. PitPoint gaat voor 100% schoon vervoer in België. Dat doen we natuurlijk niet alleen, maar met partners. Daarom ben ik verheugd met de samenwerking met Brandstoffen Maes, door wie we binnenkort 7 aardgastankstations kunnen aanbieden en de aanwezigheid van de burgemeesters en Unizo. Samen maken we de transitie waar en schoon rijden in 2030 een realiteit”.

De afgelopen twee jaar groeide het wagenpark op aardgas in België van 500 naar meer dan 4500 CNG-voertuigen. Daarvan werden 2000 voertuigen ingeschreven in 2016. Een duidelijk bewijs dat de gunstige voorwaarden die de Vlaamse regering koppelde aan de aankoop van een aardgasvoertuig stimulerend werken. Deze wagens -die zeer zuinig zijn in gebruik - betalen geen BIV en jaarlijkse verkeersbelasting tot en met 2020. De groei van het aantal voertuigen zorgt ook voor meer aardgastankstations. Met het nieuwe station in Bornem zijn er ondertussen meer dan 65 aardgastankstations in België en ook hier houdt de groei aan.