Skip to content Skip to navigation

Allego en Fortum Charge & Drive rollen laadpalennetwerk uit over gans Europa

Allego

Allego gaat een samenwerkingsverband aan met Fortum Charge & Drive om in twintig Europese landen een netwerk van laadpalen voor elektrische wagens uit te rollen. In totaal komen er circa 322 snellaadpalen, waaronder ook in België. Ze zullen vooral langs snelwegen en in stedelijke gebieden geplaatst worden, omdat ruim 70% van het verkeer in Europa zich in deze regio’s verplaatst.
“We geloven in een open benadering. Dit betekent dat elke inwoner en elke auto gebruik moet kunnen maken van onze laders. Het is daarom van belang om verschillende laadoplossingen aan te bieden om aan de verschillende behoeften en snelheden te voldoen”, zegt Rami Syväri van Fortum Charge & Drive.

Het Mega-E netwerk, zoals het project zal heten, zal niet alleen in de steden zelf, maar ook tussen stedelijke gebieden de verschillende vormen van elektrisch en emissievrij rijden gemakkelijker maken, zo verklaart Anja van Niersen, CEO van Allego.

Eerder werden in Europa ook al andere projecten voor het uitbouwen van snellaadpalen gerealiseerd. Zo werken verschillende autofabrikanten, waaronder Mercedes, Volkswagen en BMW, werken samen met onder andere Shell aan het project Ionity. Allego zelf is ook al betrokken bij Ultra-E, een grensoverschrijdend netwerk van laadpunten in Nederland, België, Duitsland en Oostenrijk, in samenwerking met Renault en BMW.