Skip to content Skip to navigation

Newco Europe presenteert contactloze desinfectiezuilen voor een optimale handhygiëne in tankshops

Datum publicatie: 
dinsdag, 12 mei, 2020

Het lijkt alweer een hele tijd geleden dat we elkaar een hand gaven, kassamedewerkers niet achter plexiglas zaten en we zonder na te denken een winkel in liepen. Toch is dit ‘nieuwe normaal’ nog heel actueel en iets waar iedereen nog flink aan moet wennen. Vanaf de start van de Coronacrisis legde de Nationale Veiligheidsraad erg de nadruk op het vaak en goed wassen van de handen. Wanneer dit niet kan, zijn desinfecterende handgels een goed alternatief, waar dan ook direct een enorme run op ontstond. Veel shops hebben nu bij de ingang pompjes met desinfecterende handalcohol staan. Een noodoplossing die helaas niet erg hygiënisch is, wanneer je je bedenkt dat iedereen de pompjes aanraakt. Dit bracht non-food leverancier Newco Europe op het idee om contactloze desinfectiezuilen voor tankshops op de markt te brengen.

“Eind maart, toen het Covid-19 virus hoogtij vierde in België en Nederland, werd ons heel duidelijk: hygiëne is key”, vertelt Renate Remie, communicatieadviseur Newco Europe. “Behalve shopartikelen kunnen onze klanten bij ons ook terecht voor diverse desinfectie- en hygiëne-artikelen. Helaas werden wij, zoals vele bedrijven, al snel geconfronteerd met een beperkte beschikbaarheid van deze producten. De enorme stijging van de vraag en het gestagneerde aanbod zorgde voor leveringsproblemen. Ineens besefte iedereen hoe belangrijk een goede (hand)hygiëne is. Gelukkig hebben wij de beschikbaarheid momenteel weer onder controle. En nu willen we tankshops helpen met een structurele oplossing op het vlak van handhygiëne en dit zowel voor bezoekers als medewerkers. De desinfectiezuilen met sensor die wij aanbieden, worden direct bij de deur geplaatst. Ze zijn subtiel in vormgeving, maar vallen toch goed op. En het grote voordeel is dat men de pomp niet hoeft aan te raken.”

De voordelen van contactloos handen reinigen zijn al langer bekend. Veel kranen en zeeppompjes in openbare gelegenheden werken al op deze manier. “Eigenaren van tankshops en winkels hebben razendsnel op de veranderde omstandigheden geanticipeerd door handalcoholpompjes neer te zetten. Nadeel is dat je de pompjes moet aanraken. Met deze desinfectiezuil kunnen bezoekers snel en contactloos hun handen desinfecteren.”
De dispenser heeft een sensor die zorgt voor automatische afgifte van de 70% handalcohol. De navulverpakking in de dispenser gaat 2000 verstuivingen mee.
“Tankstationondernemers bieden hun klanten hiermee een extra service waarmee ze betrouwbaarheid én veiligheid uitstralen”, aldus Renate Remie. 

De verwachting is dat, ook wanneer het virus onder controle zal zijn, handhygiëne een belangrijk en vast onderdeel van onze levens wordt. “De zuil is daarom gemaakt van metaal en beschikt dus over een tijdloze uitstraling en een lange levensduur. We hebben nu gezien hoe snel dit en mogelijk ook andere virussen zich kunnen verspreiden. Handen wassen helpt verspreiding te voorkomen. En wanneer dit niet kan, is handalcohol een perfect alternatief”, meldt Renate Remie.