Skip to content Skip to navigation

Dover Fueling Solutions en Shell introduceren Self-Checkoutkiosken in Nederland

Datum publicatie: 
dinsdag, 10 maart, 2020

Dover Fueling Solutions sloot recent een partnership met Shell om zelfscankassa's op een groot deel van zijn tankstation in Nederland uit te rollen. Op die manier wil men de wachttijden reduceren en de aankoopbeleving van de consumenten verhogen. Aan de Self-Checkoutkiosken van Dover Fueling Solution zullen de Shell-klanten hun tankbeurt en de aangekochte artikelen in de petrolshop zelf kunnen afrekenen. Na geslaagde tests bij enkele tankstations beschikken diverse Shell-locaties nu over zelfscankassa’s. Het is de bedoeling om de komende weken alle deli by Shell-bakkerijen met dergelijk toestel uit te rusten. Later in het jaar volgen verschillende snelweglocaties. 

De ontwikkeling van de zelfscankassa’s kwam tot stand in nauwe samenwerking tussen verschillende Shell-teams en Dover Fueling Solutions. Shell Marketing Channel and Insights Manager Christel Boevé, die leiding geeft aan het innovatieproject, is verheugd over de snelle realisatie: “Al na acht weken konden we een eerste versie testen. Er is prioriteit gegeven aan stations met een deli by Shell. We testen nu bij snelwegstations en verwachten dat ook daar definitieve plaatsing snel mogelijk is.”
“Onze nieuwe zelfscanoplossing, die in nauwe samenwerking met Shell werd ontwikkeld, biedt de consument een enorm gebruiksgemak aan en zal de ondernemer helpen om de doorstroom op hun station te bevorderen en de operationele kosten te reduceren", benadrukt Kurt Dillen, Vice-President Business Development van Dover Fueling Solutions.