Skip to content Skip to navigation

Ook Automechanika kiest voor nieuwe datum

Datum publicatie: 
woensdag, 6 mei, 2020

De Coronapandemie maakt het voor beursorganisatoren niet evident: het verbod op massa-events en de verplaatsingsrestricties blijven door diverse overheden wereldwijd verlengd worden. Daarom heeft Messe Frankfurt, in overleg met exposanten, sectorverantwoordelijken, partners en federaties, beslist om de komende editie van Automechanika Frankfurt te verplaatsen. Deze had normaal van 8 tot en met 12 september 2020 moeten plaatsvinden. Bovendien bleek het voor de standhouders en bezoekers, die tijdens de laatste editie afkomstig waren uit ruim 180 landen, immers geen evidentie om binnenkort naar Frankfurt af te zakken.  Het internationale event voor de automotive aftermarkt zal nu van 14 tot en met 18 september 2021 worden gehouden. De komende jaren wil Automechanika Frankfurt zijn gebruikelijke, tweejaarlijkse cyclus behouden en daarom  besliste Messe Frankfurt om de vakbeurs voortaan definitief in de oneven jaren te organiseren.
"De gezondheid van de deelnemers aan het event, of het nu bezoekers of exposanten zijn, vormt onze voornaamste prioriteit. Aaangezien deze pandemie zich in golven over de ganse verspreid, is de kans erg groot dat de piek pas in de zomer wordt bereikt. Een uitstel naar september 2021 leek ons dan ook de beste oplossing. Ook onze klanten, partners en beroepsfederatie, met wie we de voorbije weken intens overleg pleegden, staan achter deze beslissing”, verklaart Detlef Braun, directeur van Messe Frankfurt.

In de herfst van 2020 staan wel enkele online-evenementen van Automechanika op het programma. Onder de noemer ‘Tussen de professionals uit de automobielsector’ zullen er wel enkele workshop online worden gehouden. Deze zullen zich vooral naar de Duitse garages richten en worden opgesteld in samenwerking met gespecialiseerde media, beroepsverenigingen en influencers.