Skip to content Skip to navigation

Vliegende start voor nieuwe Payconiq by Bancontact betaal-app

Datum publicatie: 
donderdag, 24 januari, 2019

De langverwachte Belgische betaal-app Payconiq by Bancontact is gelanceerd. De nieuwe app vervangt de bestaande mobiele betaal-apps van Bancontact en Payconiq. U kan er mobiel mee betalen overal waar u dit al met Bancontact of Payconiq kon doen, zowel in winkels en webshops als tussen particulieren. De app is bijzonder intuïtief en gebruiksvriendelijk.
“De nieuwe betaal-app is er dus resoluut voor alle Belgen. Van bij de start wordt ze ondersteund door 20 banken en kan ze bij maar liefst 290.000 betaalpunten in België gebruikt worden. De app werkt zowel op de besturingssystemen iOS als Android, waardoor ze bruikbaar is op haast alle smartphones! Alles samen is dit een heuse krachttoer en innovatie,” benadrukt Nathalie Vandepeute, CEO van Bancontact Payconiq Company.

De gebruikers van de Bancontact-app krijgen in de komende dagen een uitnodiging om hun app te updaten naar de Payconiq by Bancontact-app. De gebruikers van de Payconiq-app kunnen heel makkelijk hun bestaande Payconiq-account in de nieuwe app activeren, nadat ze de Payconiq by Bancontact-app hebben gedownload. Voor handelaars die vandaag Bancontact of Payconiq als betaalmethode aanbieden aan hun klanten verandert er niets. Zij kunnen via hun bestaande oplossingen betalingen blijven ontvangen met de Bancontact-kaart of Payconiq by Bancontact-app voor de realisatie van dit project. De handelaar kan via een QR-code, op sticker of scherm, betalingen ontvangen en opvolgen via zijn tablet, computer of smartphone nadat de consument een QR-code gescand heeft. Zo worden mobiele betalingen ook toegankelijk voor kleine handelaars, zelfstandigen en vrije beroepen. En niet alleen kleine handelaars springen op de kar, maar ook grote winkelketens wensen hun klanten het gemak van de nieuwe betaal-app aan te bieden. Binnenkort zal het ook mogelijk zijn om bij Decathlon (op dit moment als eerste: Decathlon Nijvel) en McDonald's met de Payconiq by Bancontact-app te betalen zonder betaalterminal. Handelaars kunnen de betaaloplossing ook steeds integreren in hun kassa-systeem.