Skip to content Skip to navigation

UNITI expo 2020 introduceert enkele nieuwigheden

Datum publicatie: 
donderdag, 2 mei, 2019

UNITI expo, de voornaamste Europese vakbeurs voor de brandstoffenretail en de carwashindustrie, is volgend jaar toe aan zijn vierde editie. Deze zal plaatsvinden van 26 tot en met 28 mei 2020 in de hallen 1, 3 en 5 van MesseStuttgart in Stuttgart (Duitsland). Bezoekers kunnen op het tweejaarlijkse event de nieuwste producten en diensten voor tankstations, professionele carwashes en petrolshops ontdekken. De beursoppervlakte van de komende editie, die opnieuw circa 40.000 vierkante meter zal beslaan, wordt opgedeeld in 4 thematische zones, namelijk Technology, Payment & Logistics; Carwash & Carcare; Oil Companies & Fuel Retailers en Shop & Convenience.
"Momenteel - ruim 13 maanden voor de start van het event - is al meer dan 80 procent van de beschikbare oppervlakte ingenomen. We lopen dan ook ruim voor op schema", benadrukt Ben Boroewitsch, Sales Executive bij organisator com-a-tec en verantwoordelijke voor de standenverkoop van UNITI expo. "Wie nog als exposant wil deelnemen aan UNITI expo 2020, moet zich dus haasten." 

Met 467 standhouders uit 37 verschillende landen en ongeveer 17.000 bezoeker uit 120 landen tijdens de vorige editie in 2018, bewees UNITI expo zijn toonaangevende rol als vakbeurs binnen de Europese markt. Voor de vierde editie kondigt de organisatie alvast enkele nieuwigheden aan. Tijdens UNITI expo 2018 maakte het ‘Alternative Fuels Pavilion’ zijn debuut. Dit concept wordt in 2020 herhaald, maar zal veel ruimer worden aangepakt en heel wat deelnemende bedrijven tellen. Op die manier wil de organisatie beantwoorden aan de huidige tijdsgeest, waarin het belang van alternatieve brandstoffen blijft toenemen. In het carwashgedeelte verwacht UNITI expo dat een hoger aantal Europese en internationale carwashoperatoren aanwezig zullen zijn. In 2018 kozen diverse belangrijke carwashspelers UNITI expo als podium om hun nieuwste wasinstallaties aan de markt voor te stellen. Voorname carwashproducenten zoals Christ Wash Systems, WashTec, Holz, DICO en Schleicher bevestigden reeds hun deelname.
Ook het 'Shop & Convenience'-gedeelte blijft ieder jaar groeien en de organisatie verwacht dat dit dit jaar niet anders zal zijn. Dit jaar pakt men trouwens uit met een speciaal ‘Franchise & Co-Branding’-paviljoen, waar retailers en oliemaatschappijen van over de ganse wereld met elkaar kunnen netwerken.