Skip to content Skip to navigation

Ook UNITI expo verschuift beursdatum door Covid-19

Datum publicatie: 
donderdag, 19 maart, 2020

UNITI expo, 's werelds belangrijkste beurs voor de carwash- en tankstationbranche, ziet zich door de snelle verspreiding van het Coronavirus doorheen Europa genoodzaakt om maatregelen te nemen. De beurs zou oorspronkelijk van 26 tot en met 28 mei 2020 in Stuttgart plaatsvinden, maar verschuift nu naar februari 2021. UNITI expo 2021 zal nu van 9 tot 11 februari worden georganiseerd. Hiermee volgt UNITI expo het voorbeeld van talloze vakbeurzen en events wereldwijd. 
"Tot voor enkele weken waren we nog hoopvol dat de situatie zich tegen de lente zou normaliseren. Maar door de razendsnelle verbreiding van deze pandemie werd het steeds duidelijk dat we UNITI expo niet op een succesvolle manier konden organiseren op de geplande datum. Sindsdien zijn we op zoek gegaan naar een geschikte alternatieve datum die zowel de gezondheid van de exposanten en bezoekers en het succes van de vakbeurs kon garanderen", schetst Elmar Kühn, Managing Director van UNITI-kraftstoff GmbH. 

De organisatie, die erg trots is dat de 3 beurshallen van het event volledig volgeboekt zijn, ging dan ook op zoek naar een datum die veraf genoeg ligt van de verwachte piek van de pandemie. Door te opteren voor 9 tot en met 11 februari 2021 is men overtuigd dat dit zeker het geval is. 
"Deze crisissituatie toonde nogmaals aan dat we over een nauwe band met de industrie beschikken. Het begrip en de steun van onze partners en standhouders is overweldigend. Tot op heden hebben alle exposanten, waarmee het UNITI expo-team contact had, dan ook aangegeven dat ze ook op de nieuwe datum zullen deelnemen aan de vakbeurs. We verwachten dan ook 3 volledig uitverkochte hallen en een erg succesvol event op de nieuwe datum", onderstreept Ben Boroewitsch, het eerste aanspreekpunt van de exposanten op UNITI expo. 

Voor de rest wijzigt er niets: de locatie, de hallen en de duur blijven dezelfde. Concreet houdt dit in dat UNITI expo zal gebruik maken van hallen 1, 3 en 5 van Messe Stuttgart, zoals dit ook in mei 2020 gepland was. De layout en de indeling van het beursplan wordt niet gewijzigd. In totaal zal de beurs een oppervlakte van 40.000 vierkante meter beslaan. De 3 forums met hun geplande seminarieprogramma en de GenussGARTEN Foodcourt blijven eveneens behouden.