Skip to content Skip to navigation

Special Uniti 2018 - Service Station Magazine

WashTec wint ‘Factory of the Year’-wedstrijd in de categorie ‘outstanding site development’

WashTec

Het Duitse vaktijdschrift ‘Produktion’ en het management consultingbureau A.T. Kearney hebben WashTec uitgeroepen tot winnaar van 2017 in de categorie ‘outstanding site development’, als onderdeel van de industriële wedstrijd ‘Factory of the Year’. Deze onderscheidende wedstrijd werd in 1992 in het leven geroepen en richt zich op de Duitse en Europese maakindustrie. Prof. Günther Schuh opende het tweedaags congres, dat op 6 maart ’s avonds afgerond werd met een toespraak door Winfried Kretschmann, minister-president van de deelstaat Baden-Württemberg. Tijdens deze ceremonie werd de award aan WashTec overhandigd.

De juryleden kwamen tot de conclusie dat WashTec “een sterk overtuigende prestatie neerzette in termen van waardecreatie, kostenefficiëntie en flexibiliteit”. Daarbij werden ook de “indrukwekkende resultaten, duidelijke objectieven en het stappenplan voor de komende jaren” geprezen. Het managementteam met zijn uitgesproken functie-overschrijdend denkpatroon en een efficiënte manier van handelen vormt, samen met de duidelijke missie van het bedrijf die altijd en overal als leidraad dient, de factoren die daartoe bijdroegen.

“Voor alle teamleden betekent de award een bevestiging van de voorbije jaren”, verklaarde Jörg Mielke, fabrieksdirecteur in Augsburg. In 2015 werd het duidelijk dat bepaalde bedrijfsprocessen dienden geoptimaliseerd te worden om de huidige en toekomstige opdrachten aan te kunnen. Zo investeerde Washtec onder meer in het monitoren van de toeleveringsketen en het invoeren van voorraadbeheersystemen. “Hierdoor kunnen we ons snel aanpassen aan de wensen van de klant”, aldus Mielke. “Het voortdurend in vraag stellen en verbeteren van onze producten heeft dus ook onze klanten overtuigd. De fabriek in Augsburg zag op die manier zijn omzet met 50% stijgen over de laatste drie jaar”, voegde Mielke er nog aan toe.