Skip to content Skip to navigation

Vema Projects presenteert de TikWash-app

Datum publicatie: 
vrijdag, 3 juli, 2020

Om in te spelen op de toenemende populariteit van mobiel betalen, ontwikkelde Vema Projects de TikWash-app. Carwashondernemers kunnen zich eenvoudig op dit platform aansluiten en beschikken zo over een mobiele betaalapp, waarmee het gebruiksgemak op hun locatie(s) wordt gestimuleerd. De eenvoudige werkwijze is kenmerkend voor de app, die in diverse talen beschikbaar is.  
“De gebruiker registreert zich éénmalig om de applicatie te kunnen gebruiken. Via de app kan de klant vervolgens digitale tokens aanschaffen die in een virtuele portefeuille worden bewaard. Tokens van verschillende carwashes worden apart gestockeerd. De aankoop gebeurt via de klassieke betaalmethodes, zoals Payconiq en Bancontact. De tokens kunnen dan gebruikt worden in (één van) uw carwash(es). Bij de opstart van de app verschijnen de dichtstbijzijnde carwashes met bijhorende info: adres, afstand, aantal boxen en stofzuigers, reviews, enzovoort. Eventuele navigatiebegeleiding via gps naar de gekozen carwash is mogelijk. Op de locatie zelf kiest de klant de gewenste wasbox/stofzuiger. Vervolgens selecteert de gebruiker het aantal tokens dat hij/zij wil spenderen, waarna de installatie automatisch start. De klant krijgt steeds een overzicht van zijn transacties (aangekochte, verbruikte en resterende tokens). Een factuur is rechtstreeks uit de app te downloaden. Optioneel kunnen klanten een review over hun carwashbezoek plaatsen”, licht Yves Veys toe.

De TikWash-app biedt ook voor de carwashondernemer veel voordelen.
“Een eerste pluspunt is de flexibiliteit van het systeem. U beheert via een webportaal de tokenpakketten plus hun eventuele bonus en de instellingen van uw carwash. Eventuele wijzigingen worden direct in de app doorgevoerd. De laagdrempelige investering vormt een tweede belangrijke troef. Voor nauwelijks 1/4 van de kostprijs van een jetonverdeler installeert u de benodigde IoT-module in uw carwash (bekabelingskosten niet inbegrepen). Bovendien hoeft u niet te investeren in een betaalterminal of nummerplaatherkenning. Dankzij de app weet u welke klanten uw carwash hebben bezocht. Daarnaast kunt u de app aanwenden als communicatietool en nieuwsberichten naar uw cliënteel sturen. Dankzij de portal en de live webinterface volgt u makkelijk alle transacties op. Bij eventuele storingen kunt u toestellen uitschakelen en contact opnemen met de klant om retro-actief tokens ter compensatie aan te bieden of een ander toestel op te starten.
Vandalisme aan uw jetonautomaat of diefstal van cashgeld behoort bovendien tot het verleden. Over veiligheid hoeft u zich geen zorgen te maken, alle communicatie wordt geëncrypteerd. Een laatste grote meerwaarde is de rapportageservice. De portal geeft u een realtime overzicht van alle transacties en via verschillende rapporten en grafieken ziet u alle omzetten”, besluit Yves Veys.
Vema Projects blijft investeren in nieuwe en gebruiksvriendelijke technologieën om aan de noden van de klant te voldoen. Zo zal de TikWash app binnenkort ook geschikt zijn voor wasstraten, en zal spaarprogramma’s en promo-acties omvatten en de aankoop van tokens door bedrijven mogelijk maken.