Skip to content Skip to navigation

Nieuwe, groene carwash opent in Turnhout

Carwash Planet

Op 6 en 7 juli opent Carwash Planet in Turnhout de deuren – aan het nieuwe IOK-containerpark. Zaakvoerders Annick Van Winkel en Glenn Haverals gingen voor een hypermodern gebouw, korte wachttijden en een uitzonderlijk duurzaam wasproces. Zo werkt Carwash Planet met 100% gefilterd regenwater en 93% waterrecyclage.
“Carwash Planet bezorgt de wasklant en zijn wagen een hypermoderne beleving. Onze hypermoderne infrastructuur barst van de innovatieve snufjes. De Holz-wasstraat is 70 meter lang en voorzien van superzachte textielborstels en ledverlichting”, aldus Annick Van Winkel.
De wasprogramma’s zijn bijzonder uitgebreid. De wasstraat verwelkomt elke dag van de week tot 120 auto’s per uur. Iedere klant komt dus snel aan de beurt.

“Bij ons is de klant altijd snel aan de beurt. Na de wasbeurt kan men  gratis stofzuigen en matten wassen. Hiervoor zijn er 30 overdekte plaatsen. Je verliest nooit tijd met aanschuiven.”,  geeft Glenn Haverals aan.

Carwash Planet zet in op duurzaamheid. Regenwater wordt opgevangen en gezuiverd tot osmosewater, voor een vlekvrij resultaat. 93% van het gebruikte water wordt hergebruikt, dankzij een uniek watermanagementsysteem.

“We kiezen bewust voor groene stroom, ledverlichting en biologisch afbreekbare producten”, benadrukt Annick Van Winkel. “Zelfs onze stofzuigers verbruiken alleen stroom wanneer ze écht gebruikt worden”.

Er werd lang gezocht naar de perfecte locatie voor deze vernieuwende carwash. Uiteindelijk vonden Annick en Glenn de ideale plaats voor hun project. De site is makkelijk bereikbaar en centraal gelegen.
“Het containerpark, winkelcentra en de industriezone zijn vlakbij. Zo kan de klant na een bezoek aan het containerpark, na het werk of na het shoppen snel even langskomen.”, vertelt Glenn Haverals.

Carwash Planet biedt haar klanten een gratis Waspas. Hiermee kan elke klant tot 20% besparen op zijn wasbeurt en geniet hij van verschillende voordelen. De Waspas is niet gebonden aan één wagen en kan dus ook makkelijk gebruikt worden voor de vloot van KMO’s, zelfstandigen of bedrijven. Die krijgen elke maand een overzichtelijke factuur opgestuurd.

“Met de Waspas geniet je bovendien van een gratis wasbeurt op je verjaardag. Aanvragen en budget opladen kan ter plaatse, maar ook online via de website”, stelt Annick Van Winkel.

Er zijn ook 4 selfwasboxen van Istobal voorzien, deze zijn ook geschikt voor grotere terreinwagens en bestelwagens. In hetzelfde gebouw als Carwash Planet vindt de klant ook Ichiban Car Detailing.

“Car Detailing is pure wellness voor je auto. Het is een professionele autobehandeling voor elke auto. Na een sessie Car Detailing ziet de auto er écht als nieuw uit. En met de glascoating van Ceramic Pro hebben we een topproduct in huis, dat de laklaag van je auto met verschillende beschermende lagen omhult. Kortom, Carwash Planet is een erg complete wasstraat en biedt de klant een schitterend wasresultaat”, besluit Glenn Haverals. 

 

Carwash Planet in cijfers:

  • Hypermoderne Holz-wasstraat van 50 meter lang.
  • 120 auto’s per uur
  • 3 verschillende wasprogramma’s
  • 30 gratis overdekte stofzuigplaatsen  met extreem zuinige stofzuigmachines en mattenwassers
  • Reservoir voor regenwater van 100.000 liter
  • Uniek watermanagementsysteem met 93% waterrecyclage
  • 4 selfwashboxen van Istobal