Skip to content Skip to navigation

ISTOBAL vermindert gebruik van plastic voor het verpakken van chemische carwashproducten met 90%

ISTOBAL esens®

ISTOBAL, de Spaanse groep gespecialiseerd in het wassen en verzorgen van de auto, heeft het gebruik van plastic voor het verpakken van chemische carwashproducten met 90% gereduceerd dankzij hun gamma supergeconcentreerde producten Xtract d'ISTOBAL esens®.  In het kader van Wereldmilieudag die dit jaar het accent legde op de strijd tegen plasticvervuiling, heeft ISTOBAL hun inzet voor het milieu opnieuw bewezen door duurzame producten te ontwikkelen met een minimale impact op het milieu.

Hun gamma van supergeconcentreerde producten Xtract d'ISTOBAL esens®, verpakt in Doy Pack containers, draagt op die manier bij tot de vermindering van de afvalberg door de geconcentreerde chemische producten aan te bieden in zakjes in plaats van in traditionele bidons. Terwijl elke wasbeurt uitgevoerd met een klassieke bidon van 25 l chemisch product bijna 1 gram plastic afval genereert, produceren de Doy Pack zakjes van een liter slechts 0,07 gram plastic per wasbeurt. Bovendien nemen de producten 90% minder volume in, wat hun transport en opslag vergemakkelijkt, daar een Doy Pack van een liter overeenkomt met 10 liter chemisch preparaat. Dit zorgt voor een forse besparing op transportkosten en een aanzienlijke vermindering van de C02-uitstoot.

Het Doy Pack formaat van de Xtract d’ISTOBAL esens® producten wordt samen met het nieuwe Xtract Mixing System gebruikt voor een gemakkelijke, snelle en risicoloze toepassing. Dit systeem verdunt en mengt automatisch de chemische producten en verdeelt ze over de verschillende wasinstallaties van de carwash, zodat niet elke machine afzonderlijk manueel moet aangevuld worden.

Momenteel omvat het gamma ISTOBAL esens® 10 producten voor alle fases van de wasbeurt: voorwas, shampoo, mousse, polish en droogagensen. De R&D afdeling van ISTOBAL heeft heel wat tijd en energie gestoken in de ontwikkeling van dit productgamma, met als doel een verandering teweeg te brengen in een milieuvriendelijker en duurzamer gebruik van chemische producten.

Nog in het kader van hun inzet voor het milieu, zijn alle chemische producten van ISTOBAL esens® biologisch afbreekbaar. De groept ontwikkelt ook vernieuwende oplossingen voor waterbehandeling en –zuivering, net als nieuwe technologieën die moeten leiden tot besparing van water en energie. Het bedrijf voert ook een milieubeleid dat al zijn activiteiten behelst en ISO 14001 gecertificeerd is.