Skip to content Skip to navigation

Istobal lanceert desinfectieprogramma's voor haar verschillende wasinstallaties

Datum publicatie: 
dinsdag, 2 juni, 2020

In eerste instantie ontwikkelde Istobal een desinfectieprogramma voor de roll-overreeksen M’START en M’NEX. Hierbij wordt een desinfecterende chemisch product aangebracht van zodra het voertuig gedroogd is. Tijdens de laatste passage van de roll-over na het drogen wordt het product over het voertuig verneveld. Het desinfecterende product wordt toegepast met een volume van 12 liter/minuut, waardoor een concentratie van 0.5% wordt verkregen.
Op basis van dit concept creëerde Istobal ook een desinfectieprogramma voor de selfwashes AVANT en N’JOY. Net zoals bij de roll-overs wordt ook hier in de laatste fase van het wasproces een desinfecterend chemisch product aangebracht via een lagedrukpistool. Zowel bestaande Istobal-selfwashes als nieuwe installaties kunnen met deze desinfectiekit worden uitgerust. Daarnaast ontwikkelde Istobal ook een speciale desinfectieboog voor trucks, bussen en trams. 
Tot slot presenteert de onderneming nog een desinfectieprogramma voor de parfumautomaat en een stofzuiger met een desinfectiesprayer. Deze kit laat de wasklant toe om ook het interieur van zijn voertuig te desinfecteren. Dit gebeurt met behulp van een pomp (met een volume van0.08 liter/minuut), de huidige mondstukken en het juiste chemische product, namelijk een hydro-alcoholische stof. Groot voordeel van dit concept is dat het voertuig niet nat is na de desinfectie. Eénmaal het interieur van de wagen gedesinfecteerd is, moet het voertuig  wel 2 minuten gesloten blijven en nadien 2 minuten verlucht worden. Optioneel kan er bij de parfumautomaat vervolgens ook nog geopteerd worden om een aangename geur van Istobal Esens aan de binnenkant van het voertuig te verstuiven. Al deze desinfectiekits zijn verkrijgbaar bij de firma Eco-Wash, die het merk Istobal in ons land verdeelt.