Skip to content Skip to navigation

CID Lines in Amerikaanse handen

Datum publicatie: 
maandag, 13 januari, 2020

Recent kon u op deze website nog lezen dat de zakenbank Rothschild op zoek was naar een koper voor de West-Vlaamse onderneming CID Lines. Die werd nu gevonden. De leverancier van waschemie, hygiëneproducten en ontsmettingsmiddelen voor de carwash-, landbouw- en voedingindustrie krijgt nu het Amerikaanse Ecolab als nieuwe eigenaar dat de aandelen van de familie Brutsaert en investeringsfonds IK Investment Partners overneemt. De financiële details van deze transactie worden niet bekend gemaakt. Ecolab Inc. is wereldleider op het gebied van water-, voedselveiligheid en hygiënetechnologieën en -services.
"Het sterke productportfolio van CID Lines, het brede scala aan toepassingen en de expertise op het gebied van regelgeving voor de veeteeltsector geven Ecolab een zekere positie in het groeiende segment van de bioveiligheid van vee en pluimvee. Daarnaast bieden ze mogelijkheden om onze wereldwijde aanwezigheid te benutten voor expansie, met name in Azië, waar dit segment zich snel ontwikkelt", stelt Nick Alfano, executive vice president en general manager van Global Food & Beverage bij Ecolab.
​"We kijken ernaar uit om dit groeitraject voort te zetten en samen te werken met Ecolab", aldus Koen Brutsaert, medeoprichter en CEO van CID Lines. De overname moet wel nog worden goedgekeurd door de toezichthouder. Dit zal naar verwachting in het tweede kwartaal van 2020 gebeuren. Beide ondernemingen zullen afzonderlijk blijven opereren tot de overname volledig rond is.