Skip to content Skip to navigation

Automechanika Frankfurt is toe aan zijn vijfentwintigste editie

Datum publicatie: 
maandag, 20 augustus, 2018
(Foto's doc. Automechanika)

Van 11 tot en met 15 september 2018 zijn de verwachte 133.000 bezoekers  welkom  op ’s werelds belangrijkste vakbeurs voor de automotive service industrie, waar ze de innovaties van bijna 5.000 exposanten kunnen bezichtigen. Deze jubileumeditie zal er iets anders uitzien dan de voorbije beursjaargangen. De organisatie voerde immers enkele wijzigingen door. Zo vindt Automechanika Frankfurt voor de eerste maal plaats samen met de deelbeurs REIFEN. Tevens werd er een specifiek klantenprogramma ontwikkeld. Verder sloot Automechanika Frankfurt een samenwerking met RETRO Messen, waardoor producten voor oldtimers voortaan eveneens tot het beursaanbod zullen behoren. Tot slot verhuist het carwashgedeelte naar de nieuwe hal 12 en zijn die dus niet meer op de buitenterreinen terug te vinden.

Nieuwe hal 12
Frankfurt Messe bouwde onlangs een volledig nieuwe, moderne beurshal, namelijk hal 12. Die wordt tijdens Automechanika Frankfurt 2018 voor de eerste maal in gebruik genomen. Er worden drie productsegmenten in ondergebracht. In de eerste plaats is dat de bovenvermelde deelbeurs REIFEN, waar de bezoeker alles omtrent banden en het bijhorende materiaal kan terugvinden. Daarnaast huisvest hal 12 ook het nieuwe segment ‘Classic Cars’, waar de oldtimerliefhebbers onder meer reserveonderdelen, professionele herstellers, informatie omtrent financiering en verzekering en dergelijke kunnen ontdekken. Oldtimers zullen er niet aangekocht kunnen worden.
“Het team van RETRO Messen weet wat er leeft bij eigenaars en fanatici van oldtimers, Automechanika heeft dan weer nauwe banden met de industrie, de retail en de werkplaatsen. Deze nieuwe samenwerking laat toe om ons programma uit te breiden met het volledige spectrum van de oldtimerbusiness voor zowel de professional als de consument. Het is vooral de bedoeling om garages en werkplaatsen een nieuw businessmodel aan te reiken en hen te tonen hoe ze kunnen inspelen op de behoeftes van de oldtimermarkt. Voorts zullen in deze beurszone tal van trainingen en expertpresentaties worden georganiseerd”, schetst Olaf Musshoff.
Tot slot biedt de nieuwe hal onderdak aan de exposanten uit de carwashindustrie.

Carwashgedeelte voortaan binnen
Vermits hal 12 de nieuwe thuishaven voor de carwashbranche vormt, zullen voor de eerste maal in de geschiedenis van Automechanika Frankfurt alle producten en diensten omtrent het reinigen van voertuigen niet op de buitenterreinen worden getoond. Deze beslissing kwam er volgens Olaf Musshoff om beter in te spelen op de behoeften van de desbetreffende exposanten. Bovendien wordt de carwashzone aangevuld met de segmenten ‘Car Care’ en ‘Reconditioning’. Onder meer volgende bedrijven uit de carwash-, car care- en reconditioning sector maakten hun deelname aan de vakbeurs al bekend: Alfred Kärcher, Adriateh, Favagrossa, Istobal, KAW Kiehl, Otto Christ, Ma-fra, WashTec, Kenotek, Kimicar, Cartec, Concept Chemicals & Coatings, FE Trade en Ziebart.

Korting op uw treinticket
Vanuit Brussel of Luik is de beurs nu tevens op 1 dag makkelijk te bereiken met de rechtstreekse ICE-treinen. Met de promotiecode AAAUTO18 die u via www.nmbs-europe.com/ICE ingeeft bij stap 4 van uw reservatie kan u bovendien een korting van 20€ op uw treinreis bekomen. Omdat het openbaar vervoer reeds in uw toegangsticket inbegrepen zit, kan men makkelijk het beursterrein in 5 à 10 minuutjes bereiken. Voor meer informatie betreffende de Automechanika vakbeurs, aarzel niet om contact op te nemen met de officiële vertegenwoordiging van de Messe Frankfurt in België en Luxemburg te Brussel: tel 02/880.95.87 of kristof.nelis@messefrankfurt.be.

Automechanika Frankfurt 2018 in het kort
Waar: Messe Frankfurt, Frankfurt am Main.
Wanneer: Van dinsdag 11 tot en met zaterdag 15 september 2018.
Openingsuren: Van dinsdag tot en met vrijdag van 9 tot 18 uur. Op zaterdag van 9 tot 17 uur.
Productgroepen: Accessoires & Customizing; Carwash, Care & Reconditioning; Dealer & Workshop-management; Elektronics & Systems; Repair & Maintenance; Parts & Components; Tomorrow’s Service & Mobility.
Tickets:
1-dagsticket vooraf/online: 28 euro; meerdaags ticket vooraf/online: 49 euro
1-dagsticket aan de kassa ter plaatse: 38 euro; meerdaags ticket aan de kassa ter plaatse: 62 euro.
Dankzij uw beursticket geniet u tijdens de beursdagen ook van gratis openbaar vervoer in Frankurt am Main.
Meer info: Surf naar www.automechanika.com